Hotspots op Terschelling: favoriete plekjes | InteriorTwin
hotspots op Terschelling

Hotspots op Terschelling

Ik ben net terug van een midweekje Terschelling met man en hond. En, als een echte interieurliefhebber, ging ik natuurlijk op zoek naar de leukste plekjes. Dus ben je van plan naar Terschelling te gaan?

Ik laat je de hotspots op Terschelling zien en geef je tips welke restaurants en meer je niet mag missen!

Pura Vida

Pura Vida Terschelling

Pura Vida is een nieuwe foodbar in Midsland met lekker hapjes en drankjes. Wij gingen voor een heerlijke tosti geitenkaas als lunch, maar er is nog veel meer keuze in ontbijt, lunch, bites en diner. En als je er toch bent vergeet dan niet om goed om je heen te kijken.

De inrichting van Pura Vida is hip en eigenzinnig, absoluut het mooiste restaurant wat wij hebben gezien op Terschelling!

hotspots Terschelling - Pura Vida
lunch Midsland - Pura Vida

Kaap Hoorn

terschelling hotspots - Kaap hoorn

Om bij Kaap Hoorn te komen moet je eerst een stuk fietsen, maar het is de moeite zeker waard. Kaap Hoorn heeft heerlijke loungebanken staan om van het zonnetje te genieten. Met huisgemaakte ijsthee en lekkere taartjes is het fijn om even uit te rusten na de fietstocht.

En vergeet niet om daarna door te lopen naar het strand. Het strand bij Kaap Hoorn is in vergelijking met de andere stranden een stuk rustiger, erg breed en gewoon ontzettend mooi om te zien!

De Walvis

terschelling hotspots - Walvis_

De inrichting van de Walvis is, op zijn zachts gezegd, niet onze smaak. Maar het uitzicht dat je vanaf het terras hebt is adembenemend. Je kijkt uit op het wad en de zee, prachtig! Met een wijntje erbij genietend van de zon is dit echt een ultiem vakantiemoment.

De Branding

strandtent Branding Terschelling

Strandtent de Branding is lekker stoer ingericht en één van de hippere restaurants op Terschelling. Na een drankje zijn wij snel het strand opgelopen om uit te waaien, maar je kan hier ook een hapje eten.

Het Raadhuis

terschelling hotspots - Raadhuis

Het Raadhuis was vroeger ook echt in gebruik als raadhuis (rechtbank). Het heeft nog steeds wel een beetje de sjieke uitstraling van vroeger, maar dan wel in een hip jasje. Als je naar binnen gaat let dan vooral op de lampen, echt elke lamp is anders!

Meer hotspots op Terschelling:

Restaurant de Zee

Het eten bij Restaurant de Zee is echt overheerlijk. Ik bestelde het lamsgerecht en heb nog nooit zulke lekkere lam gegeten. Als er plek is eet dan vooral op het terras, lekker rustig en je kan fijn mensen kijken die voorbij lopen.

Cafe Zomer

Een biercafe met meer dan 100 verschillende bieren. Leuk voor de man, maar ook ik vind het heerlijk om af en toe een speciaalbiertje te drinken. Ook hier is het weer een aanrader om een plekje te kiezen op het terras.

Restaurant Storm

Bij restaurant Storm krijg je voor weinig kwalitatief goed, en veel, eten. Het eten wordt erg snel geserveerd en het is er altijd erg druk. Reserveren is dan ook wel zo handig!

Loods

Restaurant Loods in West Terschelling is ook al zo’n fijne hippe plek. Je kijkt er uit op de haven en ziet de mooiste schepen voorbij varen. Het restaurant is door de vele ramen lekker licht van binnen en een fijne plek om een taartje te eten of te lunchen.

Fraai

Fraai is een lifestyle winkel op Terschelling en absoluut mijn favoriet om te shoppen. De leukste kleding voor vrouwen en mannen, trendy woonaccessoires en vooral vriendelijk en behulpzaam personeel!

Terschelling met de hond

De reden voor ons om voor een vakantie op Terschelling te kiezen was dat het eiland bekend staat als een hondvriendelijke vakantiebestemming. Onze eerste vakantie met de hond was toch wel spannend. Hoe fijn was het dan ook dat Jackie in elk cafe, restaurant en winkel welkom was.

Een hondenmandje op de huurfiets: geen probleem. En voor Jackie was het natuurlijk het allerleukst om heerlijk te rennen en uit te waaien op het strand. Jackie heeft genoten, en wij ook!

Wil je nog meer inspiratie voor een dagje of weekendje weg? Ik schreef eerder over de leukste (woon)winkels in Arnhem, een toffe b&b + leuke plekjes op Texel en Mirjam deelde de mooiste vakantieadresjes in Nederland.

Liefs,

Ilse – InteriorTwinBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

6 gedachten over “Hotspots op Terschelling”

  1. Leuk om te lezen over de plek waar ik veel kom. Terschelling is een speciale plek voor mij. Een plek waar je echt helemaal tot rust komt! Fijn dat jullie het ook zo leuk hebben gehad 🙂

    Liefs Nikki

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven