DIY: kerstboom van licht - InteriorTwin

DIY: kerstboom van licht

Het is weer (bijna) tijd om de kerstboom in huis te halen. Dit jaar wilde ik eigenlijk iets anders en had ik geen zin in de ‘traditionele’ kerstboom. Het is mij nog niet gelukt om manlief hiervan te overtuigen, dus die traditionele kerstboom komt er alsnog, haha.

Maar waarom niet en/en? Een traditionele kerstboom kan best gecombineerd worden met modernere varianten. Via a Pair & a Spare kwam ik een leuke DIY kerstboom tegen, maar hij was net niet helemaal mijn smaak.

Dankzij deze DIY kwam ik wel op het idee voor een leuke kerstboom die wel mijn smaak is. Genoeg inspiratie dus om aan de slag te gaan!

kerstboom van lichtjes

Werkbeschrijving kerstboom op hout met lichtjes

Benodigdheden

Wat heb je nodig voor de kerstboom van licht:

 • een mdf-plaat (maat naar keuze)
 • grondverf en verf naar keuze (ik gebruikte Vtwonen Army Green, hier had ik nog een restje van staan)
 • spijkers en een hamer
 • touw
 • kerstverlichting micro led verlichting

Stappenplan

Zet de mdf-plaat eerst in de grondverf en verf hem daarna in je kleur naar keuze. Als de verf gedroogd is kan je de maat van de kerstboom bepalen.

Bevestig daarvoor eerst een spijker voor de ‘piek’ van de kerstboom. Als je je piek hebt bepaald kies je waar de onderkant van de kerstboom moet komen. Bevestig dan 2 spijkers aan de zijkanten van de kerstboom.

Door touw om de drie spijkers te bevestigen heb je de vorm van je kerstboom.

Sla nu aan beide zijden om de 8 cm een spijkertje. Zorg ervoor dat de spijkers aan beide zijden niet op gelijke hoogte zitten zodat de kerstverlichting verspringt. Als alle spijkers erin zitten is het heel makkelijk om de kerstverlichting te bevestigen en klaar is je kerstboom!

alternatieve kerstboom

Nu ik toch zo lekker bezig was besloot ik nog wat verder door te rommelen. Ik had nog diverse zwarte sterren liggen. Het leek mij leuk om hier een sterslinger van te maken. Dit klusje is hartstikke simpel.

Leg de sterren (of kerstballen) die je wil gebruiken klaar en knip ijzerdraad op de gewenste lengte af. Rijg de sterren aan het ijzerdraad en maak een knoopje in het ijzerdraad op de plek waar je wilt dat de ster blijft hangen.

Als de sterslinger de gewenste lengte heeft kan je hem op een plek naar keuze hangen.

Ik bevestigde de sterslinger aan een poster met washitape.

kerststerren

Als je nog op zoek bent naar meer kerstinspiratie, dan vind je het misschien ook wel leuk om zelf een eigen kerstster te maken!

Wat vinden jullie ervan? Hebben jullie ook zelfgemaakte kerstaccessoires in huis of kopen jullie je kerstspullen liever kant en klaar in de winkel?

Liefs, Ilse

Wil je nog meer kerstinspiratie?

Hier leg ik uit hoe je een alternatieve kerstslinger van een dennentak met kerstballen maakt.

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

10 gedachten over “DIY: kerstboom van licht”

 1. Ilse van de Vondervoort

  Beiden inspirerende diy’s Ilse. Ik ga eens kijken of ik er dit jaar 1 toevoeg aan ons kerstassortiment.☺️

 2. Hoi Ilse,

  Wat een super leuk en creatief idee! Mijn dochter wilt heel graag in haar kamertje kerstsfeer! Als ik dit aan haar laat zien weet ik dat ik mag gaan beginnen ?

 3. Pingback: Kerstboom eruit, nieuwe eyecatcher erin – InteriorTwin

 4. Pingback: De Decembermaand van Interiortwin. | Melissaschrijft

  1. Hey Marlies,

   De pdf plaat is 120 x 60 cm. De led verlichting durf ik eigenlijk niet te zeggen, beetje lastig opmeten 😉 Maar het gedeelte wat je eventueel overhoudt kan je achter de plaat ‘verstoppen’, dus het maakt niet uit als hij iets langer is. Heel veel succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven