Het is weer (bijna) tijd om de kerstboom in huis te halen. Dit jaar wilde ik eigenlijk iets anders en had ik geen zin in de ‘traditionele’ kerstboom. Het is mij nog niet gelukt om manlief hiervan te overtuigen, dus die traditionele kerstboom komt er alsnog, haha.

Maar waarom niet en/en? Een traditionele kerstboom kan best gecombineerd worden met modernere varianten. Via a Pair & a Spare kwam ik een leuke DIY kerstboom tegen, maar hij was net niet helemaal mijn smaak. Dankzij deze DIY kwam ik wel op het idee voor een leuke kerstboom die wel mijn smaak is. Genoeg inspiratie dus om aan de slag te gaan!

kerstboom van lichtjes

Werkbeschrijving

Benodigdheden

Wat heb je nodig voor de kerstboom van licht:

  • een mdf-plaat (maat naar keuze)
  • grondverf en verf naar keuze (ik gebruikte Vtwonen Army Green, hier had ik nog een restje van staan)
  • spijkers en een hamer
  • touw
  • kerstverlichting (ik gebruikte micro led verlichting van Art of Living, te koop bij Blokker)
Stappenplan

Zet de mdf-plaat eerst in de grondverf en verf hem daarna in je kleur naar keuze. Als de verf gedroogd is kan je de maat van de kerstboom bepalen. Bevestig daarvoor eerst een spijker voor de ‘piek’ van de kerstboom. Als je je piek hebt bepaald kies je waar de onderkant van de kerstboom moet komen. Bevestig dan 2 spijkers aan de zijkanten van de kerstboom. Door touw om de drie spijkers te bevestigen heb je de vorm van je kerstboom. Sla nu aan beide zijden om de 8 cm een spijkertje. Zorg ervoor dat de spijkers aan beide zijden niet op gelijke hoogte zitten zodat de kerstverlichting verspringt. Als alle spijkers erin zitten is het heel makkelijk om de kerstverlichting te bevestigen en klaar is je kerstboom!

alternatieve kerstboom

Nu ik toch zo lekker bezig was besloot ik nog wat verder door te rommelen. Ik had nog diverse zwarte sterren liggen. Het leek mij leuk om hier een sterslinger van te maken. Dit klusje is hartstikke simpel. Leg de sterren (of kerstballen) die je wil gebruiken klaar en knip ijzerdraad op de gewenste lengte af. Rijg de sterren aan het ijzerdraad en maak een knoopje in het ijzerdraad op de plek waar je wilt dat de ster blijft hangen. Als de sterslinger de gewenste lengte heeft kan je hem op een plek naar keuze hangen. Ik bevestigde de sterslinger aan een poster met washitape.

kerststerren

Als je nog op zoek bent naar meer kerstinspiratie, neem dan een kijkje op mijn inspiratiebord op Pinterest.

Wat vinden jullie ervan? Hebben jullie ook zelfgemaakte kerstaccessoires in huis of kopen jullie je kerstspullen liever kant en klaar in de winkel?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

Wil je nog meer kerstinspiratie?

Hier leg ik uit hoe je een alternatieve kerstslinger van een dennentak met kerstballen maakt.

– Wil je een sfeervol tafelen met kerst? Bekijk dan mijn kersttafels van 2016 en 2017.

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie ontvangen? Meld je dan nu aan!
* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement