Gezellig tafelen met kerst (tafeldecoratie) - www.interiortwin.com
sfeervolle eettafel kerst

Gezellig tafelen met kerst

Eén van de leukste dingen aan kerst vind ik om met de hele familie aan een lange tafel te zitten en uitgebreid te tafelen. Iedereen heeft zijn best gedaan in de keuken en de heerlijkste hapjes en gerechten gemaakt. Voor mij hoort een mooi gedekte tafel er dan ook echt bij. Want hoe jammer is het om aan een saaie tafel te zitten nadat je zo je best hebt gedaan in de keuken? (Mijn familie leest altijd trouw mijn blog, dus ik ben benieuwd hoe de kersttafel er daar dit jaar uitziet haha)

Vorig jaar waren wij aan de beurt en stond de woonkamer vol met twee grote eettafels. Ik was toen de hele dag druk om de eettafel in kerstsferen te brengen en lekkere hapjes in de keuken te bereiden. Ook de zelfgemaakte gluhwein mocht natuurlijk niet ontbreken, wat ruikt het huis dan heerlijk!

Dit jaar vieren we kerst met de familie niet bij ons thuis, maar ik wil jullie toch graag inspireren met een mooi gedekte tafel. En natuurlijk mag een kleine DIY niet ontbreken! En voor het eerst deel ik ook een video met jullie, aan mijn videoskills mag nog wat gewerkt worden, haha, maar zo krijgen jullie wel een goed beeld van de feestelijke tafel. De video vinden jullie onderaan deze blogpost.

kersttafel met ikea servies
gedekte tafel kerst
kersttafel

De producten

Als tafelkleed gebruik ik een papieren tafelkleed van de HEMA. Deze koop je al voor 4 euro. Ik gebruik trouwens altijd de witte achterkant van het tafelkleed, omdat ik die mooier vind dan de voorkant haha. Ook de papieren hangers boven de tafel, de zwarte kerstboompjes en de rondjes op tafel (= een kapotgeknipte slinger) zijn van de HEMA. De borden en wijnglazen zijn van Ikea. Ik kocht wat losse takken bij de Intratuin als decoratie op de tafel en op de borden. De kerstballen op de borden zijn van de Blokker. De kaarsjes zijn van de Xenos en om deze wat meer in de kerstsfeer te brengen rolde ik er een mooi servet omheen, wat een makkelijke DIY hé! De servetten zijn van Loods5.

kersttafel sfeervol
styling kerst eettafel
eettafel kerst

Zoals jullie zien hoeft het niet veel te kosten om de tafel feestelijk te versieren. De meeste spullen had ik zelfs al in huis van andere jaren en gebruikte ik opnieuw.

Wil je nog meer inspiratie? Kijk dan op mijn Pinterestbord.

Dekken jullie de tafel ook extra feestelijk met de kerst? Wat is jullie ultieme stylingtip?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

Nog meer kerstinspiratie? Bekijk dan de volgende blogs:

– Twee ideeën voor een originele kerstboom: een kerstboom gemaakt met een houten plaat en lichtslang en een kerstslinger gemaakt van een dennentak met kerstballen.

Budgettips voor de kersttafel.BewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven