Interieuradvies bij Joke en Jan - www.interiortwin.com
geel en zwart kussen

Interieuradvies bij Joke en Jan

Follow my blog with Bloglovin

Joke en Jan vroegen mij om hulp bij de inrichting van hun woonkamer. Na een aantal jaren was het namelijk weer tijd om de woonkamer een opfrisbeurt te geven. Ze vroegen mij om  tips en adviezen te geven. Van te voren hadden ze al wat vragen verzameld.

Joke en Jan hadden namelijk al een nieuwe eetkamerbank en -stoelen uitgekozen, maar ze waren er nog niet over uit voor welke bekleding en stoelpoten ze zouden gaan. Ook wilden ze nieuwe accessoires in de kamer, maar twijfelden ze wat het mooist zou staan.

rode chinese kast

Eethoek

Voor de eetkamerbank en -stoelen is voor een neutrale tint qua bekleding gekozen. Om het toch wat spannend te houden is afgewisseld met stoffen- en leren bekleding. Ik wilde het geheel wat stoerder maken en heb gekozen voor zwarte poten bij de stoelen en bank. Om de lamp mooi tot zijn recht te laten komen is besloten de muur achter de bank leeg te laten. Ook is de eettafel een kwartslag gedraaid.

eettafelbankje
gestoffeerde stoelen
verschillende kleuren stoelen

Antieke Chinese kast

Joke en Jan hebben een prachtige antieke Chinese kast. Het kon dan ook niet anders dat deze kast uitgangspunt werd bij de keuze voor accessoires. Het schilderij ernaast hing eerst boven de bank, maar komt op deze plaats veel beter tot zijn recht. Ook de kleur geel uit dit schilderij komt weer terug in de accessoires.

antieke chinese kast

Bij binnenkomst bij Joke en Jan viel mij direct op dat de ruimte uit losse onderdelen bestond. Dit zie ik vaak bij mensen thuis, terwijl het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn er één logisch geheel van te maken. Zo komt het grijs van de keuken nu terug in de wand achter de tv, een kussen op de bank en het vloerkleed onder de salontafel, waardoor er automatisch verbinding ontstaat tussen de verschillende onderdelen. Dit oogt veel rustiger.

accessoires
vloerkleed en poef
vloerkleed

Ook heb ik geadviseerd het zwart van de haard terug te laten komen in de meubels en accessoires, zoals de poten van de eetkamerbank – en stoelen, de lamp van It’s About Romi, een kussen op de bank en de stoere plantenpotten van leer.

stoer landelijke stoelen

De planten geven extra sfeer aan de ruimte. Boven de bank komen straks nog twee plantenhangers met extra groen te hangen en dan is de woonkamer helemaal af.

Zoals je ziet kan je al met een paar kleine aanpassingen een groot effect bereiken. Bij Joke en Jan heb ik ter plekke een advies van 2 uur met tips en tricks gegeven en heb ik een shoplist met accessoires gemaakt. Ze zijn daarna zelf aan de slag gegaan met de uitvoering. Wil je ook graag hulp bij de finishing touch in huis? Neem dan gerust contact met mij op via 06-10056969 of ilse@interiortwin.com.

Liefs,

Ilse – InteriorTwinBewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven