Pimp je servies - InteriorTwin
servies upgraden

DIY: Pimp je servies

Als ik een tijdje niet creatief bezig ben dan begint het bij mij te kriebelen. Ik word dan onrustig en dat gevoel stopt pas als ik mij op een project kan storten. De laatste tijd ben ik druk met van alles en nog wat, maar het creatief bezig zijn schiet er soms een beetje bij in. Ik merkte dan ook dat het weer begon te kriebelen.

Echt tijd om aan een groot project te beginnen had ik alleen niet. Wel jammer, want ik heb nog genoeg leuke projecten liggen waar ik wat mee wil. Maar die onrust die wilde ik wel kwijt. Dus ik ging op zoek naar een project waar ik mijn creativiteit in kwijt kon, maar wat niet teveel tijd kostte.

Pinterest is wat dat betreft echt een aanrader. Als je geen idee hebt wat te doen dan kom je daar wel 101 ideeën tegen. Zo kwam ik op het idee om servies te pimpen. Voor ‘pimp je servies’ heb je niet veel nodig: wit (porseleinen) servies en een porseleinstift. Ik kocht beide bij de Xenos, pas achteraf bedacht ik mij dat ik het servies ook bij de kringloop had kunnen halen. Dus tip voor jullie, dat scheelt mooi wat centjes!

pimp je eigen servies

Werkwijze

Met alle spullen in huis kon ik los. Ik bedacht ter plekke een aantal patronen, je kan dit natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Kijk goed naar de gebruiksaanwijzing van je porseleinstift. Ik moest de tekening eerst een kwartier laten drogen en daarna 25 minuten op 160 graden in de oven laten indrogen.

servies bewerken met stift
schilderen van servies

Ik kwam er trouwens na het indrogen van de tekeningen achter dat etenswaren niet direct in aanraking mogen komen met de tekening. Oeps, in mijn geval niet zo handig dus. Ik weet niet of er porseleinstiften zijn die wel in aanraking met eten mogen komen, maar let daar dus goed op bij het maken van je tekening.

Ik ga de borden dus vooral decoratief gebruiken. Ook aan de muur zouden ze erg leuk kunnen staan. Ik ben mijn onrust in ieder geval weer even kwijt, missie geslaagd dus! En herkennen jullie het gevoel dat je soms gewoon even creatief bezig moet zijn om die onrust kwijt te raken? Wat is dan een favoriet projectje om mee aan de slag te gaan voor jullie?

Liefs,

Ilse – InteriorTwinBewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

2 gedachten over “DIY: Pimp je servies”

  1. Erg leuk idee! Was al een tijdje opzoek van dat servies wat leek op die van housedoctor met streepjes etc. Het zelf doen is natuurlijk ook een idee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven