Als ik een tijdje niet creatief bezig ben dan begint het bij mij te kriebelen. Ik word dan onrustig en dat gevoel stopt pas als ik mij op een project kan storten. De laatste tijd ben ik druk met van alles en nog wat, maar het creatief bezig zijn schiet er soms een beetje bij in. Ik merkte dan ook dat het weer begon te kriebelen. Echt tijd om aan een groot project te beginnen had ik alleen niet. Wel jammer, want ik heb nog genoeg leuke projecten liggen waar ik wat mee wil. Maar die onrust die wilde ik wel kwijt. Dus ik ging op zoek naar een project waar ik mijn creativiteit in kwijt kon, maar wat niet teveel tijd kostte.

Pinterest is wat dat betreft echt een aanrader. Als je geen idee hebt wat te doen dan kom je daar wel 101 ideeën tegen. Zo kwam ik op het idee om servies te pimpen. Voor ‘pimp je servies’ heb je niet veel nodig: wit (porseleinen) servies en een porseleinstift. Ik kocht beide bij de Xenos, pas achteraf bedacht ik mij dat ik het servies ook bij de kringloop had kunnen halen. Dus tip voor jullie, dat scheelt mooi wat centjes!

pimp je eigen servies

Werkwijze

Met alle spullen in huis kon ik los. Ik bedacht ter plekke een aantal patronen, je kan dit natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Kijk goed naar de gebruiksaanwijzing van je porseleinstift. Ik moest de tekening eerst een kwartier laten drogen en daarna 25 minuten op 160 graden in de oven laten indrogen.

servies bewerken met stift

schilderen van servies

Ik kwam er trouwens na het indrogen van de tekeningen achter dat etenswaren niet direct in aanraking mogen komen met de tekening. Oeps, in mijn geval niet zo handig dus. Ik weet niet of er porseleinstiften zijn die wel in aanraking met eten mogen komen, maar let daar dus goed op bij het maken van je tekening.

Ik ga de borden dus vooral decoratief gebruiken. Ook aan de muur zouden ze erg leuk kunnen staan. Ik ben mijn onrust in ieder geval weer even kwijt, missie geslaagd dus! En herkennen jullie het gevoel dat je soms gewoon even creatief bezig moet zijn om die onrust kwijt te raken? Wat is dan een favoriet projectje om mee aan de slag te gaan voor jullie?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

BewarenBewaren

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan!


* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.