Eén van jullie favoriete foto’s op Instagram is de foto genomen vanuit de hal. Ik krijg altijd zoveel leuke reacties van jullie op mijn tegelvloer. De hoogste tijd dus om deze tegeltjes in de hal een keer in de spotlights te zetten! En Jackie, onze pup, wilde graag de spotlights delen en staat ook op de foto.

Bij het maken van de plannen voor ons huis heb ik vooraf veel inspiratie opgedaan. Regelmatig verschenen er plaatjes op mijn pinbord op Pinterest van de mooiste vloeren met Marokkaanse tegels. Zulke tegels leken mij super gaaf voor in het nieuwe huis, wat een statement zou je daarmee maken.

marokaanse tegels

Bij het uitzoeken van tegels voor de wc zag ik de tegels van Cootoceramix. Ik was op slag verliefd! Het zijn dan wel geen echte Marokkaanse tegeltjes, maar deze moderne variant spreekt mij erg aan door zijn rust in kleur. Aangezien de tegels in de wc verder heel basic zijn leek het mij stoer om deze tegels op de vloer te leggen. Maar onze wc is, net als bij veel van jullie het geval is, niet echt groot.

Ik vond het zonde om de tegels alleen op dit kleine oppervlakte te leggen. Daarom besloten we dat de tegels in de hal doorgelegd zouden worden. Ik zeg wel we, maar natuurlijk moest ik wel manlief eerst zien te overtuigen. Toen we het besluit hadden genomen om de tegels ook in de hal te leggen moesten we nog even geduld hebben. Ons huis moest namelijk nog gebouwd worden, dus het zou nog wel even duren voordat we de tegeltjes in het echt konden zien.

Gelukkig brak het moment dat we de sleutel van ons huis kregen dan toch eindelijk aan en op het moment dat de klusjesmannen de vloer gingen leggen keek ik dan ook vol spanning mee. En wat was ik opgelucht met het resultaat, het pakte precies zo uit als ik gehoopt had! Aangezien het luik naar de kruipruimte ook in de hal ligt hebben we op die plek een vloermat in een bijpassende kleur op maat laten snijden en op deze plek gelegd. Dit sluit mooi aan en het zorgt er meteen voor dat we een deurmat hebben die goed op zijn plek blijft liggen en niet weg kan schuiven. De trap is in een bijpassende kleur grijs geverfd en maakt het plaatje helemaal af!

portugese tegeltjes

portugese tegels

Plannen voor de hal

Zo perfectionistisch als ik ben ben ik nog niet blij met de indeling van de wand waar de kapstok op hangt. Die gaat dus nog een keertje aangepakt worden. Ik heb al inspiratie gevonden op Pinterest en in mijn hoofd weet ik al hoe het eruit moet komen te zien. Dus nu moet ik nog de tijd en rust vinden om er mee aan de slag te gaan. En natuurlijk ga ik jullie daar dan ook het resultaat van laten zien!

marokaanse tegeltjes

Zouden jullie het ook aandurven om voor een gewaagde vloer te kiezen? In welke ruimte zouden jullie dit dan willen doen?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

BewarenBewaren

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan!


* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.