Make-over van de slaapkamer (deel 1) - InteriorTwin
sloophouten lambrisering

Make-over van de slaapkamer (deel 1)

Al maanden liep ik met het idee om aan de slag te gaan met een make-over van de slaapkamer. De slaapkamer had namelijk in vergelijking met de andere kamers minder aandacht gekregen na de verhuizing en ik was er niet helemaal tevreden over. De kamer moest nog meer sfeer en warmte gaan uitstralen, tijd om aan de slag te gaan.

Nieuw bed

Als eerste waren we toe aan een nieuw bed. Een boxspring stond hoog op ons verlanglijstje. Maar de meeste boxsprings vind ik ouderwets, lomp en lelijk. Of ze zijn ontzettend duur. Gelukkig kwamen we een boxspring tegen die wel een moderne uitstraling heeft, heerlijk slaapt en betaalbaar was. Alleen de poten van de boxspring waren niet helemaal mijn ding. Maar met een potje zwarte verf had ik hier gelukkig snel verandering in gebracht en was de boxspring eenvoudig aangepast aan onze smaak. En wat slaapt hij lekker! Klein nadeel, ik kom ‘s ochtends nu nog moeilijker mijn bed uit.

makeover slaapkamer

Sloophout

Nu had ik meteen ook een goede reden om de rest van de slaapkamer aan te pakken. Omdat ik meer warmte wilde creëren wilde ik graag iets met hout doen. Hout zorgt automatisch voor warmte in een kamer. Al snel liep ik met het idee rond om een lambrisering van sloophout te gaan maken. Ik vind sloophout prachtig materiaal, geen één plank is hetzelfde. De meeste planken zijn verkleurd, vervormd en hebben beschadigingen, heerlijk vind ik dat!

lambrisering van sloophout

Gelukkig wilde manlief mij helpen voor het frame waar het sloophout tegenaan gezet moest worden. Ik was namelijk er in mijn eentje aan begonnen, maar dat ging niet helemaal goed. De wand die stond schots en scheef en dreigde om te vallen, oeps! Met wat hulp van manlief is het nu een stevig geheel wat echt nergens meer heen gaat.

plaid van lontwol

Plek voor posters

Ik heb de lambrisering zo’n 20 cm van de muur afgezet, zodat ik een rand heb waar ik mooie posters en andere dingetjes op kan zetten. Ik ben namelijk een verzamelaar van posters. In het vorige huis had ik ook een plank in de slaapkamer waar ik ze mooi op kwijt kon, maar in dit huis had ik er eigenlijk nergens plek voor. De posters hebben dus een tijd staan verstoffen op zolder, maar hebben nu gelukkig weer een mooi plekje gekregen.

boxspring modern

Neon-letters

Ook de neon-letters hebben eindelijk een plekje. Die hebben we namelijk al drie jaar geleden gekocht, maar hier hadden we nooit een mooie plek voor. Om ze te bevestigen moet je namelijk per letter 2 gaten in de muur boren en op een gekke manier bevestigen, niet erg handig… Bij Vtwonen zag ik een keer het idee om ze aan een gaaspaneel vast te maken, eindelijk een makkelijke manier om ze te bevestigen. Grappig om te zien dat ik nu overal neon-letters voorbij zie komen, mooie timing om het eindelijk een plekje te geven!

Nu had ik de pech dat op het moment van foto’s maken het een grijze en regenachtige dag was waardoor de foto’s niet zo scherp zijn gelukt als ik had gewild, maar ik wilde het resultaat gewoon erg graag met jullie delen. Hopelijk laat het zonnetje zich weer snel zien en kan ik betere foto’s van de neon-letters maken.

ikea beddengoed

Make-over deel 2

De slaapkamer ziet er totaal anders uit dan eerst, een stuk stoerder, kleurrijker en veel meer sfeer. Missie geslaagd! De oplettende lezer had het misschien al gezien, dit is deel 1. De andere kant van de slaapkamer kan namelijk ook wel een make-over gebruiken. Ik heb al ideeën genoeg, de materialen zijn zelfs al gedeeltelijk in huis. Nu nog ergens tijd vinden en dan laat ik deel 2 ook graag aan jullie zien!

Wat vinden jullie van de make-over deel 1? Zijn jullie ook zo gek op sloophout of kies je liever voor ander materiaal? En benieuwd hoe de slaapkamer er eerst uit zag? Ik schreef hier al eerder een blogpost over.

Liefs,

Ilse – InteriorTwinBewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

11 gedachten over “Make-over van de slaapkamer (deel 1)”

  1. Lieve Ilse, het is een prachtige make-over geworden! Het ziet er super sfeervol en gezellig uit. Leuk idee om dat sloophout te gebruiken. Wij moeten ook hoognodig met de slaapkamer aan de slag, dus inspiratie genoeg zo, Thanks! Geniet van je lekkere plekje ??

  2. Heel gaaf gedaan Ilse. En echt een prachtig bed. Ik ben wel erg nieuwsgierig waar het vandaan komt. Ook mooi hoe je de kleuren uit de kamer verder doortrekt.

  3. Heel gaaf!!Ik ben benieuwd waar je bed van is!:) wij zijn ook op zoek naar een moderne boxspring maar dat is ons tot nu toe nog niet gelukt…!

  4. Je slaapkamer zag er eerst ook al heel leuk trouwens. Nu nog veel mooier!
    Ik hou zelf ook erg van de combinatie van blauw en geel, omdat dit zo’n lekker contrast geeft.
    De lambrisering van sloophout is erg mooi geworden, super handig voor je spulletjes.
    Ik ga je idee stiekem bewaren voor als ik ga verhuizen.

  5. Hi Ilse,

    Al een tijd geleden zag ik het toffe idee voor de lambrisering. Inmiddels heb ik een nieuw plekje en krijg ik toch de kriebels om dit uit te proberen!
    Mag ik vragen hoe je dit hebt aangepakt?

    Groetjes Sam

    1. Wat leuk om te horen dat je ook een lambrisering wilt maken! Ik heb met vurenhouten palen een frame gemaakt achter het bed. Dus zeg maar een rechthoekig geraamte wat de vorm van de lambrisering aangeeft. Het frame heb ik vastgezet aan de muur. Tegen het frame heb ik de sloophouten planken vastgeschroefd. Als laatste heb ik planken op de bovenkant gelegd als plankje waar ik spullen op kan zetten. Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven