Gastblog: DIY kapstok in minimalistische stijl - InteriorTwin
maak zelf een kapstok

DIY: een kapstok in minimalistische stijl

Instagram is mijn nummer 1 inspiratiebron. Soms kom ik daar iets tegen waar ik meteen verliefd op ben. Zo ook op de DIY kapstok van Ilse Witjes. Een DIY kapstok in minimalistische stijl, en ook nog eens prachtig gestyled! Toen Ilse aan mij vroeg of ik het leuk zou vinden deze DIY kapstok met jullie te delen, was ik dan ook meteen enthousiast.

kapstok van hout

Ilse ( naamgenoot en plaatsgenoot ; ) ) Witjes is 42 jaar en moeder van 3 (Hope 14, Fay 12 en Ziggy 8). Ze is de eigenaresse van Sonsbeek B&B en adviseur in social media. Ilse houdt van de zee, reizen en is verslaafd aan Instagram & Pinterest en creatief bezig zijn. In deze blogpost legt Ilse jullie uit hoe je ook zo’n gave kapstok kan maken:

“Mijn B&B is geschikt voor maximaal 3 personen. De ruimte is lekker knus en daarom vind ik het zonde om er een grote kledingkast in te zetten.  In de badkamer is er plek om je kleding op te hangen en met boekingen van gemiddeld 1 á 2 nachten kan iedereen zich daar prima mee redden. Omdat er af en toe gasten een boeking van een week doen vond ik het toch wel fijn om in de B&B een kledingrek te hebben, maar wel eentje die ik dan makkelijk weer kan verplaatsen.

Ik kon gewoon nergens een leuk, betaalbaar, makkelijk verplaatsbaar kledingrek vinden in mijn stijl en zo kwam ik op het idee om er dan maar zelf eentje te maken. Het is niet zo moeilijk om zelf een kledingrek te maken. Het leuke hiervan is dat je het formaat zelf kan beslissen afhankelijk van de ruimte die je hebt.

kapstok minimalistisch

Mijn rek staat dus of in de B&B of in mijn eigen slaapkamer en dan hangen mijn mooiste items eraan te pronken, lekker stylen en combineren ; )

Uitleg DIY

Tijd 20 min. kosten ongeveer €40,-

Dit heb je nodig:

  • 2x kort T-stuk, T-101A, ø 26,9 à € 4,10/st. (tubeclamps.nl)
  • 2x kniestuk, T-125A, à € 5,44/st. (tubeclamps.nl)
  • 3x rondhout ø 28 mm, lengte 270 cm € 11,79/st.
  • 4x vurenhouten stok, ø 28 mm, 135 cm lang
  • 1x vurenhouten stok, ø 28 mm, 70 cm lang
  • inbussleutel, houtzaag, schuurpapier

(ook te verkrijgen bij de praxis/gamma alleen zijn de T- & kniestukken iets duurder)

Werkwijze:

Bepaal zelf de gewenste lengte en hoogte van het kledingrek en zaag de stokken op maat. Je hebt 4 poten nodig. Ik koos ervoor om 2 van de drie rondhout in tweeën te zagen. De hoogte wordt dan 135 cm en van de 3e rondhout zaagde ik een lengte van 125 cm. Verbind alle stokken met elkaar met behulp van de koppelstukken.

zelf kapstok maken

De uiteinden kun je licht opschuren (zo glijden de koppelstukken makkelijk over het hout). Om het rek goed te stellen zet je de vastgedraaide lengte-stok tegen de muur en bepaal je de gewenste hoek. Doe aan de andere kant van het rek hetzelfde en ga met behulp van het meetlint na of de afstand hetzelfde is.”

Dankjewel Ilse dat je deze DIY met ons wilde delen! Ben je benieuwd naar de B&B van Ilse? Kijk dan even hier.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

* Credits foto’s: Ilse WitjesBewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven