DIY: handgeschilderde paaseieren (met handige tips en ideeen) - InteriorTwin
zwart witte paaseieren

DIY: handgeschilderde paaseieren

Kunnen jullie je de (pre-)paastijd als klein meisje of jongen nog herinneren? Samen met moeders aan de keukentafel zitten en paaseieren schilderen. Eerst druk met de eieren leegblazen en daarna lekker kliederen aan tafel. Bij het schilderen van de eieren koos je het liefst voor felle kleuren en o wat was je trots als jouw zelfgemaakte paasei aan de paastak gehangen werd.

Hartstikke leuk natuurlijk, maar helemaal interieurproof is het niet. Daarom wilde ik jullie in deze blogpost laten zien je zelf paaseieren schildert in stijl. Op Pinterest had ik al een mooi inspiratiebord voor pasen aangemaakt. Daarna ging ik aan de slag, maar dat ging niet helemaal volgens plan.

Zo mooi als de plaatjes op mijn inspiratiebord op Pinterest is het bij lange na niet geworden, het lijkt eerder een beetje op het geklieder aan tafel als klein meisje. Maar ik heb besloten het toch met jullie te delen, want het idee van zelf paaseieren schilderen vind ik wel gewoon heel leuk. En ook als zijn ‘mijn’ eieren niet zo perfect geworden als ik zelf had gewild, toch krijgen ze gewoon een plekje in huis. Ik ben namelijk wel trots op dat ik zelf geprobeerd heb de paaseieren te schilderen. Voor mij is dit ook weer een mooie oefening in niet perfect is ook goed. Dus ondanks dat de paaseieren niet helemaal volgens plan gelukt zijn, hoop ik jullie toch te kunnen inspireren.

Ik heb ook nog een super handige tip. Ik herinner mij het uitblazen van de eieren als een enorme rotklus. Tijdrovend en gewoon niet leuk. Nu zag ik ook dat je plastic eieren kan kopen. Super handig, en nog een heel belangrijk voordeel: ze kunnen niet kapot vallen!

Uitleg paaseieren schilderen:

Dit heb je nodig:
  • (plastic) eieren
  • verf (ik kocht acrylverf bij de Action)
  • penselen
  • touw
  • spijkers
  • priem
  • hamer
Werkwijze:

Zoals ik al aangaf heb ik plastic eieren gebruikt. Gebruik je echte eieren dan is het belangrijk dat je ze voor je gaat schilderen eerst leegblaast. Op internet zijn er genoeg tutorials te vinden hoe je dit doet, dus vergeet hier niet mee aan de slag te gaan voordat je gaat schilderen.

Bedenk eerst voor jezelf hoe je je eieren geverfd wilt hebben. Welke kleur(en), patronen, etc. wil je gaan gebruiken? Ga dan aan de slag met het verven. Het beste kan je een klein penseel gebruiken om precies te werken. Daar ging het bij mij dus een beetje mis, naast het feit dat ik veel te ongeduldig voor dit klusje was haha.

zwart wit paaseieren

Om te verven had ik een eierklem gekocht. Ik weet niet of dat het juiste woord is, maar je kent het vast wel. Zo’n apparaatje waar je het ei in vast klemt om het rondom  te schilderen. Ik vond het uiteindelijk niet handig, draaien ging bijna niet en door de klem kan je niet overal met je kwast komen. Maar misschien werkt het voor jou wel. Uiteindelijk heb ik de eieren in etappes geschilderd. Eerst de ene kant, en nadat deze opgedroogd was de andere kant. In de meeste gevallen moesten de eieren zelfs twee keer overgeschilderd worden. Gelukkig is de verf wel snel droog.

Wil je de eieren decoratief neerleggen dan ben je daarna klaar. Wil je ze ophangen dan moet er nog een touwtje aan vastgemaakt worden. Bij de eieren van de action zit aan 1 kant een soort poreus rondje. Door dit rondje met een priem en eventueel hamer in te slaan ontstaat er een opening. Draai een touw als lusje om een spijkertje en laat het spijkertje in de opening vallen. De spijker gaat nu nergens meer heen en klaar is je paasei.

zelf paaseieren schilderen

Paastak

Er zijn allerlei verschillende paastakken te koop. Welke jij wilt kopen hangt er net vanaf op welke plek je hem wilt neerzetten. Ik heb mijn paastak voor maar € 4 op de markt gekocht, maar ze zijn rond deze tijd van het jaar op allerlei plekken te koop. Bedenk je voordat je naar de winkel gaat goed op welke plek je de tak wilt neerzetten. Ik raakte namelijk nogal overweldigd door het aanbod in paastakken en als ik niet al van te voren had bepaald waar ik de paastak wilde neerzetten had ik waarschijnlijk een verkeerde keuze gemaakt.

zelf paaseieren maken

Uiteindelijk ben ik wel blij met het resultaat. Ik ben normaal gesproken niet zo gek op paasdecoratie in huis, maar dit staat wel erg leuk. Gaan jullie nog een paastak in huis halen? En hoe versieren jullie deze?

En wil je nog meer paasinspiratie? Bekijk dan deze DIY paaskrans die je in 15 minuten zelf kan maken.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

BewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

1 gedachte over “DIY: handgeschilderde paaseieren”

  1. Pingback: Pasen DIY en Paasknutsels voor kinderen - tipsvoormama.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven