7 plekken waar ik mijn inspiratie vandaan haal - InteriorTwin
7 plekken waar ik mijn inspiratie vandaan haal - www.interiortwin,com

7 plekken waar ik mijn inspiratie vandaan haal

In mijn werk als interieuradviseur en styliste ben ik continue op zoek naar inspiratie. Mijn inspiratie haal ik overal en nergens vandaan, maar toch zijn er een aantal plekken die mij gegarandeerd altijd weer nieuwe inspiratie opleveren. Benieuwd welke plekken dit zijn? Lees dan snel verder!

1. Instagram

Instagram is absoluut mijn nummer één inspiratiebron. Ik ben gek op Instagram! De meeste (interieur)accounts delen foto’s van hun eigen huis en dat maakt het zoveel leuker dan andere inspiratiebronnen. Het gaat mij er namelijk helemaal niet om dat iets tot in de puntjes gestyled is. De liefde, aandacht en creativiteit die aan een interieur af te lezen zijn zorgen bij mij juist voor inspiratie. Ook kan je op instagram op een makkelijke manier contact leggen met de persoon achter een account. Dit is heel gezellig, maar het is zo ook makkelijk om vragen te stellen. Mijn vakkenwand heb ik bijvoorbeeld eerder gezien bij @tanjavanhoogendaal en mijn mooie design heater van Mill zag ik eerder bij @soohme.

instagram @ilsevanelleswijk - www.interiortwin.com

2. Restaurants en hotels

Misschien iets minder voor de hand liggend, maar ik haal ook veel inspiratie uit restaurants en hotels. De inrichting hierbij is vaak gedurfder dan de inrichting van huizen. Logisch, want een huis is ook een plek waar je tot rust moet komen. Maar ik kan dus enorm genieten van restaurants en hotels met een gedurfde inrichting. Bij het boeken van een hotel geeft de inrichting dan ook vaak de doorslag! Zo zijn we een tijd terug bij Zenden Design Hotel in Maastricht geweest, kleinschalig en super mooi ingericht. En wat zou het mij gaaf lijken om ooit een restaurant of klein hotel te mogen inrichten! Dan kan ik zelf ook helemaal los en out of the box met inrichten ; )

3. Pinterest

Een andere favoriete inspiratiebron is Pinterest. Wat ik zo fijn vind aan Pinterest is dat als je iets moois hebt gezien en op de foto klikt, je meteen vergelijkbare inspiratie te zien krijgt. Zo blijft de boost aan inspiratie maar doorgaan! Ook is het makkelijk doorklikken naar de oorspronkelijk site van een foto. Zo kan je bijvoorbeeld makkelijk achterhalen waar een product te koop is. Vooral voor mijn DIY ideeën haal ik veel inspiratie van Pinterest. Ook vind ik het leuk plaatjes in een totaal andere stijl te pinnen. Dit levert voor mij namelijk de leukste inspiratie op en brengt mij op ideeen die net even anders zijn dan normaal.

4. Tijdschriften

Mijn favoriete tijdschrift is, het zal jullie niet verbazen, Vtwonen. Ik probeer meteen tijd te maken om de nieuwste editie door te lezen zodra deze op de deurmat valt. Maar naast Vtwonen lees ik nog een heleboel andere tijdschriften. Ik vind het namelijk ook leuk om bladen in een totaal andere stijl te lezen. Ook ben ik soms gewoon mobiel/computermoe en vind ik het heerlijk om tijdschriften door te bladeren. Ik heb, tot ergernis van manlief, kasten vol tijdschriften. Af en toe doe ik wel een stapeltje weg, maar eerlijk gezegd komt er meer bij dan dat er weggaat. Vooral mijn stapel 101woonideeen doe ik nooit meer weg. Herinneren jullie je dit tijdschrift nog? Zo jammer dat deze niet meer bestaat!

vtwonen bij mij thuis - www.interiortwin.com

5. Blogs

Ook het lezen van blogs vind ik heerlijk. Via bloglovin (aanrader!) ben ik geabonneerd op diverse blogs. En ook hierbij vind ik het weer heerlijk om blogs te lezen met een totaal andere stijl dan mijn stijl. Dus behalve een aantal Nederlandse en Scandinavische blogs ben ik ook geabonneerd op Amerikaanse blogs. Een totaal andere stijl, maar wel erg leuk om te lezen en inspiratie op te doen. A beautiful mess en Apartment Therapie zijn bijvoorbeeld leuke Amerikaanse blogs om te volgen.

6. Boeken

In de loop der jaren heb ik een hele stapel interieurboeken verzameld. Heerlijk om door te bladeren op een zondagmiddag om inspiratie op te doen. En nog een groot voordeel, de boeken zijn vaak erg mooi vormgegeven, waardoor ze ook een echte eyecatcher voor in huis zijn!

boeken in huis - www.interiortwin.com
boeken in huis - www.interiortwin.com

 

7. Beurzen

Last but not least: beurzen. Op beurzen zie je vaak de laatste trends en laten merken hun nieuwste collectie zien. Hierbij wordt de aankleding van de stand steeds belangrijker. Op veel beurzen zie je dan ook niet langer ‘gewone’ stands, maar worden kamers en huizen nagebouwd om hun collectie te tonen. Inspiratie all over the place! De vtwonen en design beurs is de beurs der beurzen in Nederland op woongebied. Dus wil je een keer ervaren hoe het is je te laten inspireren op een beurs? Sla deze beurs dan niet over!

stand house doctor showup - www.interiortwin.com
Stand van House Doctor op Showup voorjaar 2017

Voor mij zijn dit mijn belangrijkste inspiratieplekken. Waar halen jullie je inspiratie vandaan? Hebben jullie nog leuke tips voor mij?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven