DIY - easy peasy muurhanger - www.interiortwin.com
easy peasy muurhanger diy - interiortwin

DIY – easy peasy muurhanger

Ik heb deze week een super makkelijke DIY voor jullie. Vandaar de naam, easy peasy muurhanger : ) Want soms is het ook wel eens lekker om aan de slag te gaan met een DIY waar je niet de hele middag aan kwijt bent. En omdat deze DIY zo makkelijk is, is hij echt voor iedereen geschikt.

Dus zelfs je ongeduldige schoonzusje, klunzige vriendin of dochter van zes zou deze muurhanger kunnen maken.

En deze DIY is niet alleen makkelijk, hij is ook nog eens goedkoop om te maken ook. Je hebt er namelijk bijna niks voor nodig, alleen een ring, wol en een schaar. De wol en schaar heb je waarschijnlijk zelfs al in huis, en met een beetje geluk die ring ook.

easy peasy muurhanger diy - interiortwin

Liefe voor muurhangers

Als het goed is hoef ik mijn voorliefde voor muurhangers niet meer aan jullie uit te leggen. Maar ben je er nog niet bekend mee, kijk dan even hier en hier. Ik wilde een keer wat anders dan de muurhangers die ik al had, want de stapel muurhangers wordt steeds groter en groter. Ik krijg trouwens af en toe de vraag of ik de muurhangers ook verkoop. Het antwoord is ja, alleen de webshop hiervoor laat even op zich wachten. Dus wil je een muurhanger kopen stuur mij dan een mailtje op ilse@interiortwin.com.

Maar goed, terug naar de easy peasy muurhanger. Ik wilde dus een keer wat anders en ging op Pinterest op zoek naar een nieuwe DIY. Zo kwam ik op het idee om een ronde muurhanger te maken. Het leuke is dat je deze in allerlei verschillende afmetingen kan maken. In dit voorbeeld heb ik gebruik gemaakt van een metalen draad ring van 10 cm, maar deze kan je in allerlei verschillende diameters bestellen. Ook met het materiaal kan je variëren, door bijvoorbeeld een ring van hout te gebruiken.

DIY

Benodigdheden:
  • Ring naar keuze (bijvoorbeeld metalen draadring of houten ring)
  • Wol naar keuze (verschillende kleuren)
  • Schaar
easy peasy muurhanger diy - interiortwin
Werkwijze:

Knip de wol van kleur 1 op de gewenste lengte. Hou er bij het knippen rekening mee dat je de wol straks op de ring dubbelvouwt, je moet dus 2 keer de lengte aanhouden van de uiteindelijk gewenste lengte. Je kan de lengte zo kort en lang maken als je zelf wilt. Ook maakt het niet uit hoe veel wol je afknipt, dit hangt ervan af hoe ‘vol’ je de muurhanger uiteindelijk wilt hebben.

Vouw de eerste draad dubbel en maak een schuifknoop om de ring. Trek de draad strak. Herhaal dit met kleur 1 net zo vaak tot de muurhanger de breedte heeft bereikt die jij wilt.

easy peasy muurhanger diy - interiortwin

Knip kleur 2 op de gewenste lengte. Ik heb deze korter gemaakt dan kleur 1, maar dit hoeft natuurlijk niet. Met kleur 2 maak je geen schuifknoop om de ring, maar om de middelste draden van kleur 1. Ook dit doe je weer zo net zo vaak als je zelf wilt. Je kan ook meerdere draden in 1 keer knopen, voor een ‘kwast’effect.

Ook zou je kleur 2 nog aan de zijkanten van kleur 1 kunnen toevoegen, of een 3e kleur kunnen toevoegen. Nogmaals, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Zo, genoeg uitleg want zo ingewikkeld is deze DIY gelukkig niet. Aan de slag allemaal, showen jullie het resultaat aan mij?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven