Een lamp met een twist (en waarom mijn vorige lamp vervangen werd) - InteriorTwin
muuto unfold - InteriorTwin

Een lamp met een twist

Ik had al een tijdje genoeg van de hanglamp boven de eettafel. Niet omdat hij niet mooi is. Maar wel omdat hij onhandig is, ik werd er letterlijk ziek van. Dus er moest nieuwe verlichting komen, een lamp die wel praktisch is, en ook nog mooi.

Lees snel verder om te weten te komen waarom ik ziek werd van mijn vorige lamp, en hoe ik de perfecte lamp vond.

Ziek van de lamp

Wij zitten niet heel veel aan de eettafel. Meestal ligt de eettafel vol spullen en besluiten we uit gemak aan de bar te eten. Maar met de start van InteriorTwin werk ik wel veel aan de eettafel. Ook ‘s avonds.

En dan is een goede lamp wel zo fijn. Nu had ik bij de aanschaf van de lamp niet echt nagedacht over de functionaliteit van de lamp. De draadlamp gaf dan ook geen fijn licht om aan te werken, doordat het licht er aan alle kanten doorheen scheen.

Maar wat nog veel erger was, was dat de lamp begint te draaien als hij aanstaat. Vraag mij niet hoe, het heeft waarschijnlijk iets met de warmte van de lamp te maken. Het erge hiervan was dat ik misselijk werd als de lamp begon te draaien. Letterlijk. Ik maak geen grapje.

Vergelijk het een beetje met wagenziekte. Ik hoef jullie niet uit te leggen dat dit niet echt handig is. Dus die lamp moest vervangen worden.

De zoektocht naar een nieuwe lamp

Bij het uitzoeken van de nieuwe lamp wist ik deze keer dat ik dus wel op de functionaliteit moest letten. Maar ik wilde ook een mooie lamp. Functionaliteit en design kunnen namelijk best samen gaan. Gelukkig kwam ik al snel de Unfold van Muuto tegen. Ik was meteen verliefd. De strakke vorm van de lamp, waardoor hij een beetje aan een industriële lamp doet denken, vond ik erg mooi.

Maar wat voor mij de doorslag gaf was de matte look van de lamp. De meeste industriële (zwarte) lampen hebben namelijk een glans over zich, maar deze lamp heeft dat niet. De lamp is namelijk van rubber gemaakt! De lamp is daardoor ook een lichtgewicht en is heel makkelijk op te hangen.

muuto unfold - InteriorTwin
muuto unfold - InteriorTwin

Lamp met een twist

De lamp die er eerst hing was heel groot, misschien wel te groot. De Unfold van Muuto is een stuk kleiner en daar moest ik toch wel even aan wennen. Het snoer is gelukkig ruim 3 meter lang. Ik wist meteen dat ik daar iets mee wilde doen.

Door met het snoer te spelen ontstaat er een bijzonder detail en is de lamp weer helemaal InteriorTwin proof ; )

muuto unfold - InteriorTwin
muuto unfold - InteriorTwin
muuto unfold - InteriorTwin

Het licht

Nu vergeet ik bijna het belangrijkste. Ik bestelde deze lamp omdat ik een lamp wilde met een fijne lichtbundel. Het licht van de Unfold schijnt recht naar beneden en wordt nog gefilterd door een matte glasplaat. Hierdoor is het licht heel rustig.

Ideaal om met mijn laptop ‘s avonds te werken. Missie geslaagd dus!

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

*Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met MisterDesign.

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven