In deze tijd van het jaar komen er steeds meer dagen aan dat we weer lekker buiten kunnen zitten. En hoe fijn is het om een loungehoek in de tuin te hebben waar je lekker op kan neer ploffen? Gelukkig is er tegenwoordig ook meer aandacht voor de inrichting van de tuin en mag deze er ook mooi uitzien. Bijna elke woonwinkel heeft wel een mooie loungehoek in zijn assortiment. Maar de prijskaartjes van zo’n loungeset zijn helaas niet altijd even mooi. Gelukkig heb ik tips voor jullie hoe je met minder budget ook een mooie loungehoek kan creëren.

budget loungehoek - InteriorTwin

Pallets: (bijna) voor niks

Creëer een basis van pallets. Met een beetje geluk kan je gratis pallets scoren (tip: marktplaats). En lukt dat niet, dan zijn ze vaak voor een laag prijsje te krijgen. Ze zijn er in allerlei afmetingen, dus bedenk van te voren welke afmeting jouw loungehoek moet krijgen. Het is handig om een breedte van 80 cm aan te houden, omdat de meeste matrassen ook 80 cm breed zijn.

budget loungehoek - InteriorTwin

Zachte kussens om op neer te ploffen

Ik heb voor het zitgedeelte matrassen gebruikt. Matrassen zijn er in allerlei prijzen te krijgen. Kijk bijvoorbeeld bij de kringloopwinkel of Ikea.

Ik ben zelf niet echt handig met een naaimachine, dus ik heb het mijzelf makkelijk gemaakt met de bekleding. Ik heb speciale stof voor buiten besteld, polydry stof. Deze is bestendig tegen regen en verkleurd (als het goed is) ook niet teveel in de zon. Deze stof heb ik op maat geknipt, waarbij ik de stof iets langer heb gehouden als de breedte en lengte van de matrassen. De stof valt zowel aan de voorkant als zijkant over de matrassen heen waardoor je het matras niet meer ziet. Aan de achterkant en andere zijkant heb ik de stof onder het matras gestopt, zodat deze niet kan wegwaaien. Super simpel en het geeft ook een mooi effect. Aan de zijkanten heb ik de stof om de centimeter een stukje ingeknipt, zodat er een mooi effect ontstaat.

budget loungehoek - InteriorTwin

budget loungehoek - InteriorTwin

Met de rugkussens had ik geluk, ik tikte namelijk ergens oude rugkussens op de kop waar ik alleen nog de stof overheen hoefde te bevestigen. Heb jij niet zoveel geluk? Als je via google zoekt op ‘matras doormidden snijden’ krijg je tips hoe je de juiste afmetingen voor de rugkussens kan maken. Lees deze van te voren goed door, niet alle type matrassen zijn hiervoor geschikt.

De finishing touch

De loungehoek heb ik nog aangevuld met verschillende accessoires van de Ikea, Karwei en Kwantum. Kussens, vloerkleed en tafeltjes erbij en er ontstaat meteen een leuk en gezellig hoekje.

budget loungehoek - InteriorTwin

Zoals je ziet heb ik op deze manier een loungehoek gecreëerd met een klein budget. Klein budget, groots effect ; ) Dus laat die mooie zomeravonden maar komen, ik zie mijzelf hier al heel wat avonden zitten.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

 

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan!


* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate en gesponsorde links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.