Dutch Design: Ruijch Retro Nordic - www.interiortwin.com
ruijch retro nordic - interiortwin

Dutch Design: Ruijch Retro Nordic

Ik kwam weer een gaaf merk tegen wat ik gewoon met jullie moet delen. En dit keer is het Dutch Design, nog beter! Ruijch is een Nederlands label, opgericht in 2010. Ze ontwerpen design meubels in eigen beheer en werken daarnaast samen met designers, zoals Kranen & Gille.

De collectie van Retro Nordic, ontworpen door studio Ruijch zelf, is mijn favoriet. De naam verklapt het eigenlijk al, de meubels hebben een Scandinavische look en zijn gebaseerd op de jaren ’60. Alle meubels hebben houten poten en het bovenste gedeelte van de meubels is wit. Scandinavisch strak met een natuurlijke look dankzij de poten. Ik hou ervan!

De collectie

De collectie bestaande uit een eettafel, salontafel, dressoir, dressette, opbergkast, tv-meubel en bijzettafel. Genoeg keuze dus!

De opbergkast is één van mijn favorieten. Ideaal om al je rotzooi in op te bergen, en dankzij het speelse open vakje krijgt hij een bijzondere twist. Hier kan je bijvoorbeeld je mooiste boeken neerleggen. Dankzij de poten oogt de kast niet te massief en heb je een unieke kast.

ruijch retro nordic - interiortwin

Ook het tvmeubel oogt lekker slank dankzij de pootjes. En je hoeft natuurlijk niet perse een tv op het tvmeubel te zetten. Je kan ook zoals de foto hieronder je favoriete schilderij erop zetten. Het tvmeubel doet dan ook prima dienst als ‘gewoon’ dressoir.

Naast het tvmeubel staat de salontafel uit de Retro Nordic collectie. De salontafel is lekker groot van formaat en toch neemt hij dankzij het mooie design niet teveel ruimte in beslag. Ik weet niet hoe het met jullie mannen zit, maar mijn man wil het liefst een grote salontafel waar hij zijn voeten op kan leggen. Deze salontafel zou zeker door de keuring komen : )

ruijch retro nordic - interiortwin

De eetkamertafel uit de Retro Nordic collectie staat perfect in een Scandinavisch interieur. Ik vind onderstaande foto zo mooi waarbij er een mix & match is ontstaan van verschillende stoelen in combinatie met de eetkamertafel.. Dit is echt een foto om bij weg te dromen!

ruijch retro nordic - interiortwin

Op de volgende foto is te zien dat het Retro Nordic Dressoir ook perfect staat in een modern interieur. Juist door zijn eenvoud wordt de aandacht niet naar het dressoir getrokken, maar naar de bank die eruit springt. En dat is dus het leuke aan deze collectie. In een Scandinavisch interieur zijn de meubels van Retro Nordic de meubels die de aandacht verdienen. Maar heb jij een modern interieur waar al genoeg meubels aandacht vragen? Dan zorgen de Retro Nordic meubels juist voor een stukje rust en balans in huis.

retro nordic dressoir - interiortwin

Welk meubelstuk uit de collectie van Ruijch Retro Nordic is jullie favoriet?

Liefs,

Ilse – Interiortwin

*Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met MisterDesign.

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “Dutch Design: Ruijch Retro Nordic”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven