Gespot: lampen van Graypants
Graypants - InteriorTwin

Gespot: lampen van Graypants

– Foto’s via MisterDesign –

Elke keer als ik bij mijn zwager en schoonzus ben, word ik getriggerd door de design lampen die bij hen in de woonkamer hangen. Hun inrichting is nogal een ratjetoe van spullen en hun huis is vooral een huis waarin geleefd wordt. De inrichting is niet helemaal mijn smaak, maar die lampen, wauw! Daar moest ik meer over weten.

Graypants

De lampen blijken van de designers van Graypants te zijn. Deze designstudio is in 2007 opgericht in Seattle door Seth en Jon.

Graypants is vooral bekend geworden door de lampen uit de Scraplights serie, zoals de hanglamp bij mijn zwager en schoonzus. Deze lampen zijn gemaakt van gerecycled golfkarton. Omdat elke lamp handgemaakt is verschillen ze van vorm en heb je altijd een unieke lamp in huis. De lampen zijn te verkrijgen als hanglamp, tafellamp en vloerlamp.

Het verhaal achter het ontstaan van de lampen uit de Scraplights serie vind ik heel bijzonder. Het idee is namelijk ontstaan doordat ze maquettes voor architectuur projecten maakten van, je raadt het al, karton! Hoe simpel kan een idee soms zijn. En doordat de lampen van karton zijn gemaakt zijn ze lekker licht van gewicht.

Graypants - InteriorTwin

In 2012 is er een Amsterdamse studio opgericht om ook Europa van de lampen van Graypants te kunnen voorzien. De lampen worden tegenwoordig in meer dan 40 landen verkocht. Deze beauties hangen dus niet alleen in Nederland in huizen te shinen, maar in veel meer landen. De lampen worden in de originele kartonkleur en in het wit verkocht.

Moon Hanglamp

De Moon Hanglamp is mijn favoriete lamp uit de collectie. Door de ronde vorm van deze lamp oogt hij heel vriendelijk en rustig. Perfect voor boven de eettafel, in de zithoek of in de slaapkamer.

De lampen van Graypants zijn al bijzonder genoeg om als eyecatcher in huis op te hangen, maar door verschillende lampen bij elkaar te hangen wordt hij nog mooier! Je zou de lamp zelfs kunnen combineren met andere lampen van dit merk, zoals de Disc hanglamp.

Graypants - InteriorTwin

Het bijzondere aan de lampen vind ik dat ze duurzaam zijn, omdat ze gemaakt zijn van gerecycled karton, maar ook uniek, omdat elke lamp handgemaakt wordt. Zo haal je niet alleen iets moois in huis, maar ook iets verantwoords. En dat is iets waar ik op probeer te letten bij het kopen van nieuwe meubels en accesoires. Ik heb genoeg spullen in huis die iets minder verantwoord zijn, maar zo nu en dan probeer ik toch een duurzamer product in huis te halen. Is dat ook iets waar jullie op letten bij het kopen van je meubels en accessoires?

Graypants - InteriorTwin

De lichtbundel die door de lampen valt is heel subtiel en rustig. Ik vind de lamp dan ook prachtig staan in klassieke of minimalistische, Scandinavische interieurs. Wie weet kan ik deze lamp nog eens adviseren aan een klant. Ik vergeet nu in ieder geval nooit meer van welk merk deze lamp is!

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

* Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met MisterDesign

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven