Op Instagram heb ik een aantal keren met jullie gedeeld dat wij druk op zoek waren naar een stalen deur tussen de hal en woonkamer. Het leek mij ontzettend gaaf, lekker industrieel en een echte eyecatcher. Maar uiteindelijk is het toch geen stalen deur geworden. Ik leg jullie uit waarom en hoe ik met weinig budget toch een stoere deur kreeg.

Deuren maken het verschil

Deuren worden vaak vergeten bij een inrichting. Dit is zonde, want een andere deur kan een enorm verschil maken. Zeker in nieuwbouwhuizen waar de deuren vaak standaard en saai zijn kan je makkelijk meer sfeer creëeren met een andere deur. Voor mij was het daarom al heel snel duidelijk dat ik een andere deur in de woonkamer wilde.

Het prijskaartje van een stalen deur

Natuurlijk wist ik wel dat een stalen deur niet goedkoop was, maar toen ik de eerste offerte ontving moest ik toch wel even slikken. Je bent al snel rond de € 2300 kwijt aan een stalen deur. Ik liet mij niet meteen uit het veld slaan en ging bij meerdere bedrijven offertes opvragen. Bij het opvragen van de offertes kwam ik erachter dat je ook nog eens zelf het deurkozijn moest verwijderen en dat de muren daardoor opnieuw gestuct moesten worden. Met die € 2300 was je er dus nog niet!

Een stalen deur zou dus nog duurder worden dan verwacht en het leek mij daarnaast een enorm gedoe. Wij zijn niet echt handig dus om het kozijn te verwijderen en voor het stucen van de muur zouden wij iemand moeten inhuren. Ik was er vrij snel uit, die stalen deur ging het niet worden. Maar wat dan wel?

En zo vond ik de perfecte deur

Ik heb heel wat uurtjes internet afgestruind naar andere mogelijkheden. Uiteindelijk kwam ik op de website van Voordeeldeuren.nl terecht. Ze hebben daar heel veel keuze uit verschillende deuren. Ook de deurklink kan je er meteen bij bestellen. Nu we toch niet voor die stalen deur gingen hadden wij ook besloten dat we niet teveel aan de deur wilden uitgeven. Gelukkig vielen de prijzen hier erg mee. En nog een voordeel, de deur wordt op afspraak bezorgd. Je kan dus zelf kiezen op welke dag je wilt dat de deur bezorgd wordt. Wij kozen voor de deur Hilton van het merk Cando.

nieuwe deur - interiortwin
nieuwe deur - interiortwin

Nu had ik de pech dat de deur op de dag van bezorging niet compleet bleek te zijn. Uiteindelijk is de deur 2 weken later bezorgd. Het was iets langer wachten, maar nu hangt de deur gelukkig prima en hoeven we er niks meer aan te doen : )

nieuwe deur - interiortwin
nieuwe deur - interiortwin
nieuwe deur - interiortwin

Door de deur in matzwart te verven, en door voor een zwarte deurklink te kiezen, heeft de deur toch wat weg van een stalen deur. Alleen dan veel goedkoper! Sowieso is een nieuwe deurklink een low budget optie om je deur een nieuwe look te geven. Wij hebben bewust voor een deur met glas gekozen, omdat de lichtinval in huis niet zo goed is. Dankzij een (gedeeltelijk) glazen deur hebben wij toch weer wat extra lichtinval in huis en kijkt het een stuk lichter in de woonkamer. Wij zijn er hartstikke blij mee!

Wat vinden jullie van de nieuwe deur? Missie geslaagd toch? Ben je op zoek naar nog meer ideeën voor een nieuwe deur? Bekijk dan dit artikel met goedkope ideeën voor het opknappen van een deur.

Liefs,

Ilse

* Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Voordeeldeuren.nl.

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie ontvangen? Meld je dan nu aan!
* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement