Loungen in groene sferen - InteriorTwin
Loungen in groene sferen

Loungen in groene sferen

In de zomer is de loungebank ons favoriete plekje om te ontspannen. Jullie hebben allemaal kunnen lezen hoe wij met weinig budget deze loungebank maakten. Maar voor mijn gevoel ontbrak er nog wat in het hoekje. Alleen ik wist niet wat. Tot ik op het idee kwam om er een mini urban jungle te creëren. Nu kunnen we loungen in groene sferen.

Jullie hebben het vast ook wel eens. Je weet dat er nog iets ontbreekt aan een ruimte, maar je komt er maar niet uit wat. Meestal heb ik ideeën genoeg, maar voor de loungehoek kwam ik maar niet op een goed idee. Er hebben al meerdere posters en wandhangers aan de lange wand gehangen, maar het was het allemaal net niet.

Totdat het kwartje viel en ik besloot een urban jungle te creëren. Want waarom niet wat extra groen onder de overkapping? Ook buiten hoeven planten natuurlijk niet alleen in de grond te staan. Ze kunnen hier net zo goed op een plank in een pot gezet worden, net als binnen.

Shopperdeshop

Nu ik het idee van een mini urban jungle in mijn hoofd had wilde ik het liefst meteen alles gaan kopen. Maar ik wist dat we nog een vakantie voor de boeg hadden. Onze buren zorgen tijdens onze vakantie voor onze planten. Maar de collectie planten was het afgelopen jaar al behoorlijk geëxplodeerd en ik wilde het onze buren niet aandoen om zoveel plantjes water te moeten geven.

Daarom besloot ik nog even te wachten met het in huis halen van de planten. Wel begon ik alvast met het verzamelen van een aantal spullen voor de urban jungle. Als ik eenmaal een idee in mijn hoofd heb, begint het namelijk te kriebelen en rust ik niet voor ik ermee aan de slag kan.

Prachtig groen

Na de vakantie stond ik binnen een paar dagen in de Intratuin, het plan moest natuurlijk direct worden uitgevoerd. In de winkel zelf vind ik het altijd zo moeilijk kiezen uit honderden planten. Welke planten staan het mooist bij elkaar? Welke planten hebben weinig verzorging nodig? We besloten niet al te dure planten uit te kiezen, want met onze niet zo groene vingers sneuvelt er nog wel eens eentje. Al snel hadden we een paar planten voor buiten uitgekozen, maar daarna kwamen we er niet meer uit.

De meeste planten voor buiten vonden we niet echt leuk. Maar wat dan wel? Ik besloot bij de kamerplanten te kijken om wat inspiratie op te doen. En daar vond ik meteen een aantal prachtexemplaren! Gelukkig wist een vriendelijke medewerker ons te vertellen dat deze ook prima buiten onder de overkapping kunnen staan in het zomerseizoen.

Nu moeten we alleen niet vergeten welke planten over een paar maanden naar binnen moeten en welke buiten mogen blijven. Ik zie hier al iets misgaan : )

Loungen in groene sferen

Black it is

Zoals jullie kunnen zien heb ik mijn liefde voor zwart ook in de urban jungle doorgevoerd. Door voor zwarte en antraciete potten te kiezen straalt het geheel rust uit en springen de planten er echt uit.

Tussen de planten staan ook een aantal accessoires, zoals vaasjes en een gewei. Dit maakt het geheel wat speelser.

Shoplist

Zwarte wandhangers House Doctor – Stoer Metaal

Plank – Douglas hout via groothandel

Van links naar rechts:

Plantenpot: Ikea – Plant: Epipremnum Pinn Aureum

Plantenpot: Intratuin – Plant: Vinca Minor

Vaasje: Kwantum

Gewei: Kwantum

Kunstplantje: Kwantum

Plantenpot: Intratuin – Plant: varen

Plantenpot: Intratuin – Plant: Dieffenbachia Green Magic

Vaas: Casa Vivante (Intratuin)

Kunstplantje: Kwantum

Plantenpot: Intratuin – Plant: varen

Plantenpot: Intratuin – Plant: Brunnera Mac Silver Hearts

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven