Design tuinverlichting om bij weg te dromen - InteriorTwin
design tuinverlichting misterdesign

Design tuinverlichting om bij weg te dromen

– Foto’s via Misterdesign –

Als het goed is weten jullie inmiddels wel dat een mooi ingerichte tuin voor mij net zo belangrijk is als een mooi ingericht huis. Ik ben de laatste tijd dan ook druk bezig om de tuin steeds gezelliger te maken. Eén belangrijk detail vergeet ik maar steeds: de tuinverlichting. B

ij ons hangt namelijk nog steeds de ‘originele’ tuinverlichting die bij de nieuwbouwwoning was inbegrepen. Nou, ik kan jullie één ding vertellen, er is niks origineels aan die tuinverlichting.

Nu zou ik het liefst meteen nieuwe tuinverlichting aanschaffen en ophangen, maar hier ben ik net niet technisch genoeg voor om dit alleen te doen : )

Ik heb mijn man beloofd even geen nieuwe klusjes te bedenken, dus ik moet wat geduld hebben voor er hier nieuwe tuinverlichting komt. Maar in de tussentijd kan ik natuurlijk wel op internet inspiratie opdoen en met jullie delen! Ik deel mijn 5 favoriete Design tuinverlichting met jullie.

1. Superarchimoon Outdoor vloerlamp – FLOS

Mijn absolute favoriet is de FLOS Superarchimoon Outdoor vloerlamp, ontworpen door Philippe Stark. Eerlijk is eerlijk, de lamp is ver boven mijn budget. Hij is maar liefst 7.600,50 euro, maar dromen van deze gave lamp is toch wel toegestaan? De meeste tuinverlichting is subtiel en klein van stuk, maar dat kan je over de FLOS Superarchimoon niet zeggen. De vloerlamp is echt gigantisch, hij is namelijk maar liefst 2,42 bij 2,14 meter! Door de bijzondere lampenkap ontstaat er een ongedwongen en gezellige verlichting. Het grappige is dat de FLOS Superarchimoon in eerste instantie voor binnen was ontworpen, maar nu is er dus ook een speciale outdoor vloerlamp. Ik droom nog even verder van deze lamp : )

2. Carrie LED tafellamp – Menu

De Carrie LED tafellamp van Menu is ontworpen door Norm Architects. Ik ben fan van dit Kopenhaagse ontwerpbureau. Hun designs zijn altijd minimalistisch vormgegeven, waarbij er veel aandacht is voor kwaliteit en duurzaamheid. Dat zie je ook terug in deze Carrie LED tafellamp. Deze lamp heeft veel mooie eigenschappen: hij is namelijk oplaadbaar, dimbaar en draagbaar. Daarmee is hij niet alleen leuk voor in de tuin, maar ook voor een feestje in het park of als extra verlichting op de (gl/c)amping.

3. Wire Disc Olielamp – Menu

Vinden jullie deze Wire Disc olielamp van Menu ook niet mooi? Super strak vormgegeven, maar dankzij het sfeervolle olielampje doet hij toch warm aan. Door de open structuur van de basis oogt het geheel luchtig. Het leuke aan de basis is dat hij in drie verschillende afmetingen te verkrijgen is, waardoor je een speels geheel kunt creëren.

Wire disc - MENU

4. Lotus Kandelaar – Design House Stockholm

De Lotus Kandelaar, van Design House Stockholm, is een eigentijdse, modern vormgegeven kandelaar. Kaarsjes in de tuin zijn natuurlijk super gezellig, maar er is niks vervelender dan de wind die ze continue uitblaast. Met de Lotus Kandelaar is dat verleden tijd, want het glas beschermt de kaars tegen de wind. Ben je niet zo gek op zwart? De Lotus Kandelaar is er ook in het wit en koper.

lotus block candle

5. Ipnos buitenlamp – FLOS

De Ipnos buitenlamp van FLOS is een parallellepipedum van licht. Toen ik dit las moest ik eerst even opzoeken wat een parallellepipedum was, dit blijkt een ruimtelijk wiskundig figuur te zijn. Google er maar eens op en je herkent de Ipnos buitenlamp direct. De buitenlamp wordt verlicht d.m.v. LED-verlichting. Doordat de verlichting op een bijzondere manier in het frame is verwerkt ontstaat er een mooi licht wat zich subtiel verspreidt.

Ipnos

Ik droom nog even verder van deze design verlichting en probeer ondertussen de lelijke nieuwbouwverlichting te negeren : ) Bekijk ook eens deze verlichtingstrends voor meer inspiratie.

Liefs,

Ilse

*Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met MisterDesign

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven