Een zwarte keuken donker en kil? Niet met deze 4 tips
Zwarte keuken - InteriorTwin

Een zwarte keuken donker en kil? Niet met deze 4 tips

Zoals jullie vast al wel eens gezien hebben hebben wij een zwarte keuken. Daar hebben wij heel bewust voor gekozen. Een zwarte keuken is lekker stoer en origineel. Maar hoe zorg je nou dat een zwarte keuken niet te donker en kil wordt? Ik geef jullie 4 tips.

1. Combineer zwart met wit

In onze keuken is, naast het zwart, ook veel wit te zien. Dit zorgt voor een mooi contrast. Tegelijkertijd zorgt het ook voor wat meer licht. De lichtinval in ons huis is niet zo heel goed, en zeker met zwarte shutters (waar we heel blij mee zijn) is het soms erg donker binnen.

Wij hebben gekozen voor een witte SMEG koelkast als eyecatcher. De aandacht wordt automatisch naar de SMEG getrokken, en niet naar de zwarte keuken, waardoor de keuken niet zo donker oogt. Ook de afzuigkap, tegels op de muur, en barkrukken zijn wit en zorgen voor een mooi contrast.

Zwarte keuken: combineer met wit - InteriorTwin

2. Creëer een stukje levendigheid in de keuken met natuurlijke materialen

Door alleen te kiezen voor zwart en wit oogt de keuken nog steeds wat koud en kil. Gelukkig ben ik gek op houten snijplanken en staan deze overal in de keuken verspreidt. Dit zorgt meteen voor een stukje levendigheid in de keuken.

Ook de houten lepels, het houten kistje en een houten ketting zorgen voor wat sfeer. En niet te vergeten natuurlijk de kurkwand!

Zwarte keuken: combineer met natuurlijke materialen - InteriorTwin

3. Groen in de keuken

Ook in de keuken mogen de planten natuurlijk niet ontbreken. Ongemerkt komt er bij ons steeds meer groen de keuken in. Vooral de bananenplant is natuurlijk een echte eyecatcher, maar ook de planten op de planken zorgen voor wat extra sfeer.

Ik ben gek op klimop in de keuken. Vanwege alle hoogteverschillen zorgt dit voor een leuk effect.

Zwarte keuken: voeg planten toe - InteriorTwin

4. Show your fruits

De keuken is natuurlijk de plek waar al het eten en drinken wordt bewaard. Maar waarom alles opbergen achter de keukenkastjes? Groente en fruit zorgen voor wat kleur in de keuken, zonder dat dit gemaakt overkomt. Zo hebben wij (bijna) altijd wat bananen in de fruitmand liggen. Ook de citroenen en limoenen mogen niet ontbreken.

Regelmatig staat er ook een karaf fruitwater met citroen, limoen en munt op het aanrecht. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar smaakt ook nog eens heerlijk!

Zwarte keuken: 4 tips - InteriorTwin

Ik ben benieuwd of jullie met deze tips ook voor zwart in de keuken durven te kiezen. Laten jullie het mij weten? En heb je al een zwarte keuken? Misschien vind je het dan wel interessant om deze makkelijke tip om je zwarte keuken schoon te maken te lezen.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “Een zwarte keuken donker en kil? Niet met deze 4 tips”

  1. Zeer interessante ideeën! Vooral vind ik het idee van zwart en wit combinatie heel origineel, lijkt een beetje op Scandinavische stijl. Straks ga ik mijn huis verbouwen en een nieuwe keuken hoort erbij daarom ben ik nu op zoek naar verschillende ideeën.

    P. S. Natuurlijk zal ik natuurlijke materialen gebruiken 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven