Mijn lelijkste vloerkleed & een oplossing met groots resultaat | InteriorTwin
vloerkleed

Mijn lelijkste vloerkleed & een oplossing met groots resultaat

Ik ben fan en verzamelaar van mooie spullen (duh!). Als ik iets moois in de winkel of op internet zie dan denk ik alleen maar: hebben, hebben, hebben! En toch heb ik een aantal spullen in huis die ik eigenlijk spuuglelijk vindt, maar die ik toch niet snel zal wegdoen.

De spullen met een verhaal hebben vaak emotionele waarde, maar helaas zijn ze lang niet altijd mooi. Maar juist deze spullen zorgen ervoor dat er een originele interieur ontstaat. Ik laat jullie één van mijn lelijkste spullen zien, en deel het verhaal erachter.

Een vloerkleed met een lange familiegeschiedenis.

Ik heb een ding met vloerkleden. Ik kan het niet echt uitleggen, maar elke keer als ik een mooi vloerkleed zie dan ben ik verkocht. Er liggen dan ook aardig wat vloerkleden in huis. Eén vloerkleed vind ik echter spuuglelijk. En toch is dat het vloerkleed wat ik waarschijnlijk het minst snel weg zal doen.

Waarom? Heel simpel, vanwege de sentimentele waarde. Het gaat om een vloerkleed wat bij mijn opa en oma in huis heeft gelegen. Mijn vader heeft er nog als baby op gespeeld. Dit kleed heeft heel lang bij mijn vader op zolder gelegen, ongebruikt, en hij stond op het punt om het weg te gooien.

Gelukkig vroeg hij eerst nog aan mij of ik het wilde hebben. En natuurlijk zei ik ja, zonder het vloerkleed eerst gezien te hebben. Want ik ben gek op spullen met een verhaal!

lelijk vloerkleed - handig chair

Ik zal het eerlijk bekennen, ik moest wel even slikken toen ik het vloerkleed voor het eerst zag. Het was helemaal niet mijn smaak. Vaal rood met lelijke tinten groen erdoorheen.

Het was een ‘echte’ neppe Pers. En het was, in euro’s, helemaal niks waard. Ik heb mij oprecht afgevraagd wat ik hier nu weer mee moest. Ook getwijfeld of ik het wel zou houden. Maar toen moest ik weer aan het verhaal denken en besloot ik het toch te houden.

lelijk vloerkleed mix&match

Mix&Match met vloerkleden

Maar ja, wat dan? Ik kan wel besluiten het te houden, maar dan moet het ook een plekje krijgen. Op zolder hangt een heerlijke hanging chair, maar het zag er verder nog een beetje kaal uit. Daarom leek het mij leuk om Mix&Match te doen met het vloerkleed. Dan hoef ik er niet elke dag naar te kijken, maar ligt het wel op een plek waar ik redelijk vaak ben.

En door er een ander, mooier, vloerkleed deels overheen te leggen valt het vloerkleed minder op. Zo heb ik het lelijkste voorwerp in huis toch nog een mooi plekje gegeven. En doordat er nu twee grote vloerkleden over elkaar liggen is het samen één gigantisch vloerkleed waarmee ik meteen een enorm effect bereik.

lelijk vloerkleed closeup

Nu ben ik wel benieuwd of jullie ook een lelijk item in huis hebben waar je geen afscheid van kan nemen. Wat is jou lelijkste voorwerp in huis? En wat is het verhaal erachter?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Deel dit artikel of sla het op:

2 gedachten over “Mijn lelijkste vloerkleed & een oplossing met groots resultaat”

  1. Ooh zo herkenbaar! Toen ik op mezelf ging heb ik een hele mooie oude barok stoel opgekocht en geprobeerd om hem op te knappen. En dit is nog steeds het geval… nooit helemaal klaar geweest en nu vind ik de kleur van de stof niet meer mooi! Maar afstand kan ik er absoluut niet van doen. Een item van een mooie tijd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens:

Scroll naar boven