6 x tuininspiratie met de mooiste tuinen

Tuininspiratie: 6 x de mooiste tuinen

In de zomermaanden zijn we natuurlijk het liefst zoveel mogelijk buiten. En anno 2017 hoort een mooi ingerichte tuin er echt wel bij. Tegenwoordig is de tuin het verlengstuk van de woonkamer. Maar hoe zorg je er eigenlijk voor dat je tuin er net zo gezellig uitziet als je huiskamer?

Mijn tuin heb ik al eerder met jullie gedeeld, nu is het tijd om inspiratie bij anderen op te doen. Ik ging op zoek naar de mooiste tuinen voor jullie. Kijk je mee?

Tuininspiratie

@Ireneburg7 - tuininspiratie
Bron: @Ireneburg7

Irene (@irenenburg7) heeft een gezellige loungehoek gecreëerd in de tuin. Het is een sfeervol hoekje geworden dankzij de vele kussens, kaarsjes en planten.

Deze hoek is hartstikke fijn om heel wat uurtjes in door te brengen.

Bron: @yvonne_kwakkel

De tuin van Yvonne (@yvonne_kwakkel) doet haast vermoeden dat je in een tropisch vakantieland bent in plaats van Nederland.

Niets is minder waar, maar met gezellige accessoires, tropische planten en een open overkapping geeft deze tuin je toch echt een vakantiegevoel.

Huis en meer tuininspiratie
Bron: Huisenmeer.nl

De tuin van Monique van Huisenmeer ziet er super gezellig en sfeervol uit. Dit komt omdat Monique heeft gekozen voor de perfecte balans met witte en grijze zitjes, aangevuld met houten meubels en groen in de tuin.

De vlaggenlijn en lampionnen maken het plaatje helemaal af!

tuininspiratie The Fresh Exchange
Bron: thefreshexchange.com

The Fresh Exchange laat zien hoe je met weinig materialen een sfeervolle zithoek kan creëren.

Door slim gebruik te maken van warme houtsoorten, zachte materialen zoals een plaid en vloerkleed en planten in potten laat The Fresh Exchange zien dat je overal een gezellige buitenruimte kan creëren, of dat nu op een balkon, dakterras of in een tuin is.

Tuininspiratie Marieke Reintjes
Bron: @mariekereintjes_

Ook Marieke (@mariekereintjes_) heeft de perfecte balans in haar tuin gevonden. Ze laat zien dat je door voor rust en regelmatig te kiezen een prachtige tuin krijgt.

Veel wit, gecombineerd met natuurlijk groen en af en toe een zwart accent. Ik weet niet waarom, maar deze tuin doet mij een beetje aan Ibiza of Griekenland denken. Maar dan wel op z’n Hollands : ) Ik hou ervan!

Tuininspiratie Marijke Schippers
Bron: marijke_schippers

Marijke (@marijke_schipper) ontwierp een prachtige robuuste loungehoek met veel gebruik van grijs, zwart en hout.

Door een aantal plaids en kussentjes en niet te vergeten de prachtige witte vaas oogt de tuin toch heel rustig en vriendelijk, maar het stoere karakter van de hoek blijft overeind.

Aan de slag met je tuin!

Genoeg inspiratie voor nu om met je tuin aan de slag te gaan! Welke tuin is jullie favoriet? En wat zouden jullie nog wel willen veranderen aan jullie tuin?

Liefs, Ilse

Op zoek naar nog meer inspiratie? Lees dan ook:

tuininspiratie

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

9 gedachten over “Tuininspiratie: 6 x de mooiste tuinen”

  1. Ik mis daadwerkelijke planten in de inspiratiefoto’s! Ik wil in onze tuin nog nieuw gras met een pad van stapstenen en misschien een klein loungesetje. Voor nu ben ik in ieder geval heel blij met al ons groen en moestuingedeelte!

  2. Ik ben erg fan van de laatste foto. Natuurlijk niet om je hele tuin zo te hebben, dit is een heerlijke zithoek. ook als het in de zomer regent maar niet koud is kan je hier lekker plaatsnemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven