Nieuws van IKEA: de collectie van 2018 | InteriorTwin
IKEA collectie 2018

Nieuws van IKEA: de collectie van 2018

Afgelopen donderdag was ik aanwezig bij het persevent van IKEA Nederland: #ikealab. Op deze dag kregen we een voorproefje van de nieuwe collectie en werd er meer verteld over het verhaal achter de collectie. Een inspirerende dag op een fotogenieke lokatie: ik laat het jullie zien!

Lab 44

Lab 44

IKEA organiseerde het persevent bij Lab 44 in Zaandam. Lab 44 is een voormalig laboratorium wat nu verbouwd is tot een hip, industrieel restaurant. De locatie ziet er van zichzelf al super gaaf uit, maar in combinatie met de IKEA collectie is het nog mooier!

De woonkamer van de toekomst

LAB 44 - IKEA

‘Geef je leven de ruimte’ is het nieuwe thema van IKEA. Voor de meeste mensen is de woonkamer de belangrijkste ruimte in huis. Tegenwoordig relaxen, werken, eten en socializen we in de woonkamer. Hoe zorg je er nu voor dat de woonkamer niet te vol raakt? En hoe zorg je ervoor dat de spullen die je nu koopt ook nog aan je wensen over 5 of 10 jaar voldoet? IKEA ging op zoek naar inspiratie om van de woonkamer een fijne ruimte te maken die aan al je wensen voldoet. Zo kan je bijvoorbeeld zelf je bank samenstellen in elke gewenste opstelling. Of je nu alleen woont of een groot gezin hebt, elke opstelling is mogelijk.

IKEA & HAY

HAY collectie IKEA

Ik heb al eerder met jullie gedeeld dat ik gek ben op de collectie van HAY. Hoe gaaf is het dan ook dat er nu een collectie aankomt waarbij IKEA en HAY hun krachten bundelen? Betaalbaar design voor iedereen te koop! Vanaf 1 oktober komen de eerste producten in de winkel. Van kandelaars tot kasten, er is van alles te koop. Gelukkig wordt de collectie in grote aantallen geproduceerd, de kans op lege schappen is hiermee hopelijk klein!

IKEA & Piet Hein Eek

IKEA Piet Hein Eek

Ook Piet Hein Eek is een samenwerking aangegaan met IKEA. Echt Dutch Design te koop bij IKEA! De herkenbare eettafel met bank en stoel is nu voor een betaalbare prijs te koop. Ik vind vooral het stoeltje in het geel erg gaaf!

IKEA Piet Hein Eek

IKEA en duurzaamheid

#ikealab stond voor een groot deel in het teken van duurzaamheid. IKEA werkt er namelijk hard aan om een steeds duurzamer bedrijf te worden. Hiervoor werkt IKEA o.a. samen met lokale bedrijven. We kregen uitleg hoe deurmatten en plantenspuiten van gerecycled afval worden gemaakt, hoe IKEA eraan werkt voedselverspilling in zijn restaurants tegen te gaan en hoe IKEA bijdraagt aan een duurzame arbeidsmarkt door langdurig werklozen te helpen aan een baan. Goed om te zien hoe IKEA met duurzaamheid bezig is. IKEA laat hiermee zien dat betaalbare producten niet ten koste hoeft te gaan van duurzaamheid.

IKEA event 2017
IKEA event 2017

Het was een interessante dag vol mooie indrukken. Ik kan niet wachten tot de HAY collectie in de winkel ligt en ga zeker mijn best doen daar iets van in huis te halen!

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Deel dit artikel of sla het op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens:

Scroll naar boven