DIY: plantenhanger van leer | InteriorTwin
groen in huis

DIY: plantenhanger van leer

Het is weer tijd voor een nieuwe DIY. En ook deze keer is het weer een super simpele DIY. Een tijdje geleden liet ik jullie al zien dat ik een houten ladder voor in de woonkamer gekocht had. Ik verklapte toen al aan jullie dat ik een aantal leuke ideeën had om deze ladder te stylen.

Eén van deze ideeën laat ik vandaag aan jullie zien. Ik heb namelijk een plantenhanger van leer gemaakt voor aan de houten ladder. Benieuwd hoe je deze maakt? Lees dan vooral verder.

leren plantenhanger

DIY:

Benodigdheden:
 • Reepjes leer
 • Schaar of stanleymes met snijmat
 • Touw
 • Naald
 • Hamer en priem
plantenhanger van leer
Werkwijze:
 1. Bepaal in welke lengte je de reepjes leer wilt hebben en knip of snijdt (afhankelijk van de dikte van het leer) de reepjes op de gewenste lengte. Ik heb een lengte van 45 centimeter aangehouden. Voor 1 plantenhanger heb je 2 reepjes leer nodig.
 2. Maak met een hamer en priem gaatjes in het leer op de plek waar je het touw erdoor heen wilt halen. Ik heb aan beide zijden van het reepje leer 1 gaatje op ongeveer 1,5 centimeter van het uiteinde gemaakt.
 3. Knip het touw op de gewenste lengte. Doe dit voor 2 stukken touw. Ik koos ervoor om het touw extra lang af te knippen. Zo kan je later beslissen welke lengte de plantenhanger krijgt.
 4. Vouw het touw dubbel en knoop de touwen in het midden aan elkaar door er een lus (dubbele knoop van te maken). Met deze dubbele knoop kan je straks de plantenhanger ophangen.
 5. Haal met een naald het touw door de gaatjes die je in het leer hebt gemaakt. Ik heb het touw met de lus aan een deurklink gehangen tijdens deze stap. Zo kan je goed zien dat elke zijde dezelfde lengte krijgt.
 6. Knoop het touw vast aan het leer. Heb je nog heel veel touw over? Dan kan je ook, net zoals ik heb gedaan, het touw aan de lus vastknopen. Knip het resterende touw af.
 7. Nu is je plantenhanger af. Zet er een leuke plant in en hang het op een mooi plekje!
leren plantenhanger
diy plantenhanger

Laten jullie het mij weten als je ook deze plantenhanger van leer maakt? En zoek je nog meer inspiratie om aan de slag te gaan met een DIY met planten? Dan is deze mini dinosaurus tuin in een pot ook leuk om te maken.

Liefs,

Ilse – InteriorTwinBewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven