DIY idee: opbergdozen met leren greepjes | InteriorTwin
opbergdoosjes met leren greep

DIY idee: opbergdozen met leren greepjes

Er staat weer een super stoere, en vooral simpele, DIY voor jullie klaar. Opbergdozen met leren greepjes: hoe leuk is dat! Lekker stoer door de leren greepjes, maar ook heel geschikt voor een Scandinavisch interieur door de natuurlijke materialen en het grafisch effect van de beschilderde doosjes.

De opbergboxen zijn ideaal voor het opbergen van kleine spullen. In de studeerkamer voor je tape, touw, paperclips en andere rommel. Op de make-uptafel voor je nagellak, oogschaduw en meer. Of in de woonkamer voor elastiekjes en pennen.

Ik gebruik ze zelf bijvoorbeeld voor het opbergen van alle visitekaartjes, want die raak ik altijd kwijt.

benodigdheden DIY

DIY opbergdozen met leren greepjes

Benodigdheden:

– Houten dozen

– Leren greepjes

– Splitpennen

– Tape

– Verf

– Kwasten

– Punaise

– Priem

DIY Organizer
Werkwijze:

– Kijk welk gedeelte van het doosje je wilt verven. Plak dit goed af met tape en zorg dat er geen verf onder kan komen. Verf daarna het doosje.

houten opbergdoos leren greepje

– Leren greepjes kan je op internet bestellen, maar je kan het ook zelf leren greepjes maken van restjes leer. Knip of snijdt het leer in de gewenste maat. Sla met een priem en hamer gaatjes op de plek waar je het greepje straks wilt vastmaken.

– Wacht tot de verf is opgedroogd. Kijk dan hoe je het leren greepje op het doosje vastgemaakt wilt hebben. Prik voorzichtig met een punaise een gaatje op die plek, zodat je weet waar het gaatje straks moet komen. Probeer daarna voorzichtig met een priem het gaatje door te prikken. Is jouw doosje van wat steviger hout? Dan kan je ook een gaatje boren.

opbergdozen met leren greepjes

– Gebruik de splitpennen om de leren greepjes vast te maken aan het doosje.

En klaar is je opbergdoos met leren greep!

diy opbergdoos studeerkamer
diy opberger studeerkamer

Zoals ik al vertelde gebruik ik ze nu voor mijn visitekaartjes. En je ziet het: in de studeerkamer passen ze perfect bij de andere spullen.

Wil je nog meer inspiratie voor DIY-projecten met leer? Kijk dan even hoe ik deze leren plantenhanger maakte.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “DIY idee: opbergdozen met leren greepjes”

  1. Marie de Jonge

    Inderdaad een handig idee deze opbergdozen met greepjes. Ik bewaar mijn vouwdozen ook altijd omdat deze meestal nog wel van pas komen. Ook bewaar ik er spullen in die ik niet gebruik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven