Er staat weer een super stoere, en vooral simpele, DIY voor jullie klaar. Opbergdozen met leren greepjes: hoe leuk is dat! Lekker stoer door de leren greepjes, maar ook heel geschikt voor een Scandinavisch interieur door de natuurlijke materialen en het grafisch effect van de beschilderde doosjes.De opbergboxen zijn ideaal voor het opbergen van kleine spullen. In de studeerkamer voor je tape, touw, paperclips en andere rommel. Op de make-uptafel voor je nagellak, oogschaduw en meer. Of in de woonkamer voor elastiekjes en pennen. Ik gebruik ze zelf bijvoorbeeld voor het opbergen van alle visitekaartjes, want die raak ik altijd kwijt.

benodigdheden DIY

DIY opbergdozen met leren greepjes

Benodigdheden:

– Houten dozen

– Leren greepjes

– Splitpennen

– Tape

– Verf

– Kwasten

– Punaise

– Priem

DIY Organizer

Werkwijze:

– Kijk welk gedeelte van het doosje je wilt verven. Plak dit goed af met tape en zorg dat er geen verf onder kan komen. Verf daarna het doosje.

houten opbergdoos leren greepje

– Leren greepjes kan je op internet bestellen, maar je kan het ook zelf leren greepjes maken van restjes leer. Knip of snijdt het leer in de gewenste maat. Sla met een priem en hamer gaatjes op de plek waar je het greepje straks wilt vastmaken.

– Wacht tot de verf is opgedroogd. Kijk dan hoe je het leren greepje op het doosje vastgemaakt wilt hebben. Prik voorzichtig met een punaise een gaatje op die plek, zodat je weet waar het gaatje straks moet komen. Probeer daarna voorzichtig met een priem het gaatje door te prikken. Is jouw doosje van wat steviger hout? Dan kan je ook een gaatje boren.

opbergdozen met leren greepjes

– Gebruik de splitpennen om de leren greepjes vast te maken aan het doosje.

En klaar is je opbergdoos met leren greep!

diy opbergdoos studeerkamer

diy opberger studeerkamer

Zoals ik al vertelde gebruik ik ze nu voor mijn visitekaartjes. En je ziet het: in de studeerkamer passen ze perfect bij de andere spullen.

Wil je nog meer inspiratie voor DIY-projecten met leer? Kijk dan even hoe ik deze leren plantenhanger maakte.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

 

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos, Wehkamp of Plantje.nl.

- Shop Ilse's favorieten -