5 tips voor verschillende stoelen aan tafel | InteriorTwin
eetkamerstoelen combineren

5 tips voor verschillende stoelen aan tafel

Je ziet het steeds vaker: een mix & match met eetkamerstoelen. Geen complete set van 4 of 6 dezelfde eetkamerstoelen, maar allemaal verschillende stoelen aan tafel. Maar waar moet je eigenlijk opletten bij het uitkiezen van eetkamerstoelen? Je wilt natuurlijk voorkomen dat het een onsamenhangend geheel in de eetkamer wordt.

Ik geef jullie 5 tips bij het uitzoeken van verschillende stoelen voor aan de eettafel.

mix&match eetkamerstoelen

1. Bepaal kleur

Kies eerst in welke kleur je de eetkamerstoelen wilt hebben. Ga je voor 1 kleur? Of kies je meerdere kleuren? Heel gewaagd, maar wel mooi: 6 dezelfde stoelen in verschillende kleuren. Maar maak niet de fout 6 verschillende stoelen in verschillende kleuren te kiezen. Dan wordt het een chaotische bende van stoelen aan tafel!

2. Speel met vorm

Stoelen zijn in allerlei vormen te krijgen: met een extra lange rugleuning, de ‘schoolstoel’, draadstoelen, met een ronde rug, noem maar op! Hoe leuk is het om hier mee te variëren? Kies bijvoorbeeld voor 6 zwarte stoelen in verschillende vormen en je hebt een stoere mix aan de eettafel staan.

mix van stoelen

Ook kan je dezelfde vorm meerdere keren laten terugkomen. Zo heb ik bijvoorbeeld twee HAY about a chair stoelen. Ze hebben wel allebei een ander kleurtje, één witte en één gele stoel. Door voor dezelfde vorm in een ander kleurtje te kiezen maak je het niet te saai.

3. Kies je materialen

Weet jij al wat voor soort stoel je wilt? Wil je een gestoffeerde stoel, een stoel van hout, een aluminium stoel of een stoel van kunststof? Je kunt het hierbij zo gek maken als je zelf wilt, maar let op: hoe gekker, hoe drukker het wordt aan de eettafel.

verschillende stoelen aan eettafel

4. Mix oud met nieuw

Je hoeft natuurlijk niet alle stoelen nieuw te kopen in de winkel. Hoe leuk is het om een oud stoeltje van zolder, of Marktplaats, een nieuw likje verf te geven? En door deze budgetoplossing heb je mooi geld over om wel die design stoel die al lang op je verlanglijstje stond te kopen!

verschillende stoelen aan tafel

Bonustip: nooit meer een hele set vervangen

Ben je, net als ik, gek op stoelen en wissel je graag af? Dan is de mix & match echt ideaal. Als je bent uitgekeken op je eethoek hoef je namelijk niet de hele boel te vervangen. Koop 1 nieuw stoeltje en let maar eens op wat voor verschil dat maakt!

Heb jij ook verschillende stoelen aan tafel staan?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

samenwerking bedrijven

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

4 gedachten over “5 tips voor verschillende stoelen aan tafel”

  1. Ik ben ook dol op mix en match met stoelen! Wij hebben zelf drie stoelen en een bankje. Twee stoelen zijn hetzelfde en één is anders. Bij klanten heb ik laatst een combi met transparante stoelen en draadstoelen gemaakt, wat ook heel leuk uitpakte. Handige tips geef je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven