Oud bureau wordt stoere makeuptafel | InteriorTwin
makeuptafel grijs met leren greepjes en lambrisering

Oud bureau wordt stoere makeuptafel: makeover van de slaapkamer deel 2

Eindelijk kan ik jullie de make over van de slaapkamer deel 2 laten zien! Herinneren jullie je deel 1 nog? Ik verklapte toen al dat de andere kant van de kamer ook nog opgeknapt zou worden. Ik liep al een tijdje met het idee rond om een oud bureau op te knappen tot een stoere makeuptafel.

De make over is al maanden af, maar ik kon het jullie nog niet laten zien. In eerste instantie zou de make over namelijk in een tvprogramma uitgezonden worden. Pas afgelopen week kreeg ik te horen dat het toch niet op tv zou komen.

Heel jammer, maar het heeft wel 1 groot voordeel: ik kan jullie eindelijk de make over laten zien!

Van oud naar nieuw: bureau wordt stoere makeuptafel

makeuptafel van bureau

Ik scoorde via Marktplaats en spuuglelijk bureau en spiegel. Jammer genoeg heb ik er toen geen foto van gemaakt, en worden de opnames dus niet uitgezonden, maar geloof mij: het was echt lelijk.

Maar ik viel vooral voor de vormen van het bureau en de spiegel. Hier zou ik een stoere makeuptafel van kunnen maken! Het was nog best een klus, eerst alles goed schuren en in de grondverf zetten. Ik koos voor de verf Concrete van Vtwonen om het bureau en de spiegel op te knappen. Van wat restjes leer maakte in handgrepen voor een stoer effect.

Update oktober 2019: Ruim 2 jaar later zit de muurverf er nog steeds op, maar heb ik wel wat qua styling veranderd. Zo ziet het er nu uit:

xenos woonaccessoires
leren greepjes

Een speelse lambrisering

De muur wilde ik graag in dezelfde kleur verven als de meubels. Voor een speels en luchtig effect koos ik voor een lambrisering, maar dan wel een lambrisering zonder een strakke lijn te trekken.

Dit deed ik gewoon uit de losse pols, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de lijn eerst af te tapen en daarna er nog speels overheen te schilderen.

stoere makeuptafel

Een plant met een groots effect

Al heel lang ben ik fan van de Strelitzia Nicolai. Omdat de makeuphoek er nog wat kil eruitzag wilde ik een grote plant om de boel wat meer tot leven te brengen.

Eindelijk had ik een goede reden om de Strelitzia Nicolai te kopen! Ik kocht bij de Leen Bakker een leren plantenmand voor een stoer effect, zodat hij goed bij de rest van de hoek zou passen.

lambrisering

De vitrinekast van IKEA stond eerst ook al in de slaapkamer. Hij kwam daar jammer genoeg niet helemaal tot zijn recht. Nu past hij veel beter bij het geheel en lijkt alles te kloppen.

In de vitrinekast bewaar ik vooral spullen van bijzondere momenten: onze bruiloft, mijn moeder en mooie reizen.

makeuptafel in de slaapkamer

De puntjes op de i

Met wat styling is het hoekje helemaal af. De metalen letter van Stoer Metaal hing ik op aan een leren greepje.

De zigzag mand van de H&M is ideaal om kleine spulletjes in te bewaren. En wat leuke kaartjes op de spiegel maken het geheel net wat leuker.

muur en kast in dezelfde kleur

Ik ben super blij met het resultaat. Wat vinden jullie ervan?

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Deel dit artikel of sla het op:

6 gedachten over “Oud bureau wordt stoere makeuptafel: makeover van de slaapkamer deel 2”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens:

Scroll naar boven