Binnenkijken: stoer, robuust en blauw | InteriorTwin
cognac bank

Binnenkijken: stoer, robuust en blauw

Ik ben super trots om jullie deze binnenkijker te laten zien! De bewoners van deze woning, Marielle en Joey, benaderden mij namelijk begin juli voor een interieuradvies. Zelf hadden ze al veel ideeën, maar ze kwamen er niet helemaal uit. Met het interieuradvies zijn ze aan de slag gegaan met als resultaat een stoere, robuuste woonkamer met veel kleur en karakter.

Het probleem

Marielle en Joey wisten vooraf heel goed wat ze wilden. Zo goed dat ze al een deel van de meubels hadden uitgezocht. Hun nieuwe appartement had alleen één probleem: veel ramen en weinig muren. Het bleek lastig te zijn hoe alle meubels een plekje moesten krijgen.

Bij het verzamelen van meubels en accessoires kwam ook hun liefde voor blauw naar voren. Maar wel blauw in verschillende tinten. Zou dat wel bij elkaar matchen? Gelukkig kon ik hun helpen om toch al hun wensen uit te laten komen. Ik laat het jullie zien.

De oplossing: een houten wand

Het gebrek aan muren in de ruimte is vooral een voordeel. Een zonnige en ruimtelijke woonkamer, wie wil dit nou niet? Het inrichten van de ruimte werd daardoor wel lastig, ook omdat Marielle en Joey graag een grote en robuuste hoekbank wilden. Die hoekbank die had ik gelukkig snel voor ze gevonden, maar de indeling was wat lastiger. Ik kwam op het idee om een houten wand te plaatsen naast de balkondeur.

Door te kiezen voor robuust hout past het perfect in het plaatje. De houten wand zorgt voor een duidelijke afbakening tussen de zithoek en eethoek. De tv kan er makkelijk opgehangen worden en de snoeren kunnen erachter weggewerkt worden.

houten wand
eethoek blauwe muur

Een bijkomend voordeel van de houten wand is dat er zo ruimte gecreëerd werd voor een werkhoek. Door het bureau op maat te maken en in de nis te plaatsen staat het bureau uit het zicht en kan hier rustig gewerkt worden.

werkplek in de woonkamer
details werkplek

Blauw, blauw, blauw

Door voor blauwe accenten te kiezen in de woonkamer krijgt de kamer extra karakter. Dat de kast, vloerbedekking en muurverf die Marielle en Joey hadden uitgekozen uit verschillende tinten blauw bestaat is gelukkig geen probleem. Toen Marielle en Joey bij mij kwamen twijfelden ze namelijk of ze de muurverf wel moesten doen, omdat ze bang waren dat de blauwtinten bij elkaar zouden vloeken. Door de verschillende tinten strategisch door de ruimte te plaatsen versterken de tinten elkaar juist en komt alles meer tot zijn recht.

pallets aan de muur

Zo heb ik bijvoorbeeld een stoere witte vitrinekast geadviseerd voor de blauwe wand in de eethoek. De vitrinekast zorgt ervoor dat de blauwe wand niet te heftig wordt en dat alles goed bij elkaar past.

stoere eetkamer

De accenten: groen en grijs

Door voor accenten in groen en grijs te kiezen is het plaatje helemaal af. De vele planten en het grijze betonnen blad van de eettafel versterken de andere kleuren en meubels.

blauwe kist en ixxi

Het eindoordeel van de bewoners

Marielle en Joey over het interieuradvies: Ilse heeft ons enorm geholpen met het bedenken van creatieve oplossingen, vernieuwde ideeën en gezorgd voor een samenhangend geheel. Van iedereen krijgen we veel complimenten, vooral ook over de houten wand die we – naar aanleiding van jouw advies – hebben gemaakt. Bedankt, Ilse, dat je zo met ons hebt meegedacht en dat je onze eigen ideeën perfect hebt aangevuld met jouw geniale oplossing(en)!

Het leuke aan dit interieuradvies is dat Marielle en Joey zelf ook veel originele ideeën hadden. De pallets aan de muur en de houten plank in de keuken zijn bijvoorbeeld een idee van hen. Extra leuk om zo gezamenlijk tot een mooi resultaat te komen!

houten plank in keuken

Loop jij ook vast bij de inrichting van je huis? Kijk dan even hier wat ik voor je kan betekenen.

Liefs,

Ilse – InteriorTwinBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “Binnenkijken: stoer, robuust en blauw”

 1. Annemiek Harberts

  Hallo Ilse,

  Ik ben een foto op pinterest gezien van de keuken.
  Die plank vind ik erg mooi.
  Kan je mij vertellen waar die vandaan komt?

  Mvg Annemiek Harberts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven