Waarom zou je een standaard bureau in de winkel kopen als je ook zelf een bureau kan maken? Ideaal, want je kan hem in de afmetingen maken die jij graag wilt. En vaak is het nog goedkoper ook! Ik geef jullie een aantal tips om rekening mee te houden bij het maken van je eigen bureau en geef uitgebreid antwoord op de volgende vragen:

-Hoe breed en diep moet het bureau worden?

– Hoe kies je het juiste onderstel voor het bureau?

– Wat voor soort bureaublad kies je?

Een bureau op maat

Het is één van de meest gestelde vragen aan mij: waar heb je je bureau gekocht? Als ik dan vertel dat het een op maat gemaakt bureau is komt natuurlijk de vervolgvraag: hoe maak je zelf een bureau? De hoogte tijd dus om hier een blog over te schrijven.

Een groot bureau waar we met z’n tweeën aan konden werken stond hoog op mijn verlanglijstje. En het liefst wilde ik een extra groot bureau, omdat ik vaak met projecten bezig ben en daar veel ruimte voor nodig heb. De bureaus die ik op internet vond waren onbetaalbaar en meestal ook niet erg mooi. Ik was er dan ook al snel over uit dat het een bureau op maat moest worden.

bureau maken

Nu moet ik wel één ding aan jullie bekennen: we hebben het bureau niet zelf gemaakt. Niet omdat het zo’n ingewikkeld klusje is, dit hadden we best zelf gekund. Maar in onze nieuwe woning moest zoveel gebeuren, en we waren allebei erg druk, dat we besloten het uit te besteden.

Ook al hebben wij niet zelf het bureau gemaakt, ik moest van te voren wel een aantal belangrijke beslissingen nemen hoe het bureau er uit moest komen te zien. Wil je ook graag zelf een bureau maken? Ik geef je drie tips.

Tips voor een zelfgemaakt bureau op maat

– Hoe breed en diep moet het bureaublad worden? Hierbij zijn twee dingen belangrijk: Hoe groot is de ruimte waar het bureau komt te staan? En waar ga je het bureau voor gebruiken? Heb je alleen een plek voor je laptop nodig? Dan heb je niet zoveel ruimte nodig. Heb je juist veel papieren en documenten bij je werkzaamheden nodig? Dan is een extra groot bureau wel zo handig!

– Kies een onderstel voor het bureaublad. Wil je poten, schragen of een ladenblok? In welke kleur wil je het onderstel? Bij een extra breed bureau is het verstandig om ook in het midden een onderstel te plaatsen om doorzakken te voorkomen. Budgettip: Bij Ikea zijn veel verschillende soorten onderstellen te koop. Voor minder dan tien euro heb je al een leuke schraag of poot voor onder je bureaublad.

zelf een bureau maken

– Wat voor soort bureaublad wil je? Je kan kiezen uit verschillende houtsoorten, maar ook uit bijvoorbeeld kunststof of glas. Elk soort materiaal heeft een ander onderhoud nodig.

Wil je een plank? Een blad met lades? Of wil je een dubbele plank zodat je extra opbergruimte hebt? Let er dan wel op dat je de tussenruimte niet te groot maakt. De hoogte van het bureau hoort namelijk, afhankelijk van je lengte, ongeveer tussen de de 65 a 75 centimeter te zijn. Voor mij is het bureau eigenlijk iets te hoog, waardoor het niet lekker zit. Dit is gelukkig met een goede bureaustoel wel op te lossen.

Dit zijn de belangrijkste tips om rekening mee te houden bij het maken van je eigen bureau. Werkbeschrijvingen hoe je zelf een bureau kan maken kan je hier en hier vinden.

En kom je er niet uit of heb je geen tijd dan kan je natuurlijk, net als wij hebben gedaan, een timmerman inhuren.

De vakkenwand op de achtergrond heb ik trouwen zelf gemaakt. Hier lees je hoe je dit makkelijk zelf kan doen.

Liefs,

Ilse

Op zoek naar nog meer inspiratie? Lees dan ook:

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan!


* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.