Zelf een bureau maken - drie tips | InteriorTwin
zelf bureau maken

Zelf een bureau maken: drie tips

Waarom zou je een standaard bureau in de winkel kopen als je ook zelf een bureau kan maken? Ideaal, want je kan hem in de afmetingen maken die jij graag wilt. En vaak is het nog goedkoper ook!

Ik geef jullie een aantal tips om rekening mee te houden bij het maken van je eigen bureau en geef uitgebreid antwoord op de volgende vragen:

-Hoe breed en diep moet het bureau worden?

– Hoe kies je het juiste onderstel voor het bureau?

– Wat voor soort bureaublad kies je?

Een bureau op maat

Het is één van de meest gestelde vragen aan mij: waar heb je je bureau gekocht? Als ik dan vertel dat het een op maat gemaakt bureau is komt natuurlijk de vervolgvraag: hoe maak je zelf een bureau? De hoogte tijd dus om hier een blog over te schrijven.

Een groot bureau waar we met z’n tweeën aan konden werken stond hoog op mijn verlanglijstje. En het liefst wilde ik een extra groot bureau, omdat ik vaak met projecten bezig ben en daar veel ruimte voor nodig heb. De bureaus die ik op internet vond waren onbetaalbaar en meestal ook niet erg mooi. Ik was er dan ook al snel over uit dat het een bureau op maat moest worden.

bureau maken

Nu moet ik wel één ding aan jullie bekennen: we hebben het bureau niet zelf gemaakt. Niet omdat het zo’n ingewikkeld klusje is, dit hadden we best zelf gekund. Maar in onze nieuwe woning moest zoveel gebeuren, en we waren allebei erg druk, dat we besloten het uit te besteden.

Ook al hebben wij niet zelf het bureau gemaakt, ik moest van te voren wel een aantal belangrijke beslissingen nemen hoe het bureau er uit moest komen te zien. Wil je ook graag zelf een bureau maken? Ik geef je drie tips.

Tips voor een zelfgemaakt bureau op maat

– Hoe breed en diep moet het bureaublad worden? Hierbij zijn twee dingen belangrijk: Hoe groot is de ruimte waar het bureau komt te staan? En waar ga je het bureau voor gebruiken? Heb je alleen een plek voor je laptop nodig? Dan heb je niet zoveel ruimte nodig. Heb je juist veel papieren en documenten bij je werkzaamheden nodig? Dan is een extra groot bureau wel zo handig! Tip: met deze gratis online tools kan je zelf een plattegrond van de ruimte maken en de juiste maten berekenen.

– Kies een onderstel voor het bureaublad. Wil je poten, schragen of een ladenblok? In welke kleur wil je het onderstel? Bij een extra breed bureau is het verstandig om ook in het midden een onderstel te plaatsen om doorzakken te voorkomen.

zelf een bureau maken

– Wat voor soort bureaublad wil je? Je kan kiezen uit verschillende houtsoorten, maar ook uit bijvoorbeeld kunststof of glas. Elk soort materiaal heeft een ander onderhoud nodig.

Wil je een plank? Een blad met lades? Of wil je een dubbele plank zodat je extra opbergruimte hebt? Let er dan wel op dat je de tussenruimte niet te groot maakt. De hoogte van het bureau hoort namelijk, afhankelijk van je lengte, ongeveer tussen de de 65 a 75 centimeter te zijn. Voor mij is het bureau eigenlijk iets te hoog, waardoor het niet lekker zit. Dit is gelukkig met een goede bureaustoel wel op te lossen.

Dit zijn de belangrijkste tips om rekening mee te houden bij het maken van je eigen bureau. Voor meer informatie kan je ook deze tips om zelf een bureau te maken bekijken.

En kom je er niet uit of heb je geen tijd dan kan je natuurlijk, net als wij hebben gedaan, een timmerman inhuren.

De vakkenwand op de achtergrond heb ik trouwen zelf gemaakt. Hier lees je hoe je dit makkelijk zelf kan doen.

Liefs, Ilse

Op zoek naar nog meer inspiratie? Lees dan ook:

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “Zelf een bureau maken: drie tips”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven