Binnenkijken: stoer & landelijk wonen | InteriorTwin
groene stoere fauteuil

Binnenkijken: stoer & landelijk wonen

Ik heb weer zo’n gave binnenkijker voor jullie. Wat krijg je als je stoer en landelijk wonen mixt? Een verrassend en sfeervol huis!

stoer landelijke woonkamer

Een klein jaar geleden werd ik benaderd door Ronald en Ellen. Het stel had net een huis gekocht en waren al heel enthousiast naar nieuwe meubels aan het kijken.

In één van de winkels hebben ze ook interieuradvies gehad, maar ze wilden toch nog een second opinion. En gelukkig maar, want op basis van mijn advies is er een heel andere inrichting ontstaan. Ik laat het jullie zien!

Een nieuw huis = een nieuwe inrichting

Ronald en Ellen wilden graag een frisse start in het nieuwe huis. In het vorige huis stond een mix van meubels wat in de loop der jaren verzameld was. Nu wilden ze graag één passend geheel. Ook waren ze wel toe aan een wat stoerder interieur, maar nog steeds in de landelijke sfeer. De zwarte vloer in de woonkamer was al door de vorige bewoners gelegd.

Ik heb meubels voor het stel uitgezocht die hier goed op aansluiten. Uitgangspunt hierbij waren stoere robuuste meubels voor een strakke en stoere uitstraling. De kloostertafel bijvoorbeeld is een echte eyecatcher in de ruimte!

stoere eethoek met zwarte stoelen

Het inrichten van een l-vormige woonkamer

Een l-vormige woonkamer is origineel en praktisch, maar je moet hier wel goed gebruik van maken. Het probleem is vaak dat er in het midden van de ruimte niks gebeurd, waardoor er een leeg en saai tussenstuk ontstaat. Dankzij mijn advies wordt de ruimte in de woonkamer optimaal gebruikt.

De stoere fauteuil is iets uit de zithoek geplaatst waardoor je er vanuit de eethoek ook op uitkijkt. Door een extra lang vloerkleed neer te leggen waar ook de fauteuil op geplaatst wordt vormt de zithoek toch één geheel. Ook is er een stoere kast geplaatst naast de eettafel, waardoor dit weer wat meer bij de zithoek betrokken wordt.

stoere groene fauteuil
stoer landelijk wonen

De zithoek is, in verhouding tot de rest van de kamer, wat aan de kleine kant. Toch is er gekozen voor een grote hoekbank. Omdat je deze niet ziet vanuit de eethoek kan dit best en kan het hele gezin hier lekker op zitten.

Door kleine ronde tafeltjes voor de bank te plaatsen en het tvmeubel te laten aansluiten op de haard wordt de ruimte maximaal benut.

zithoek grijs zwart hout

Een speelkamer zorgt voor rust

Op de begane grond is er ook ruimte voor een kinderkamer. Ideaal, want zo hoeft al het speelgoed niet in de woonkamer bewaard te worden! Een deel van de meubels uit het vorige huis is naar deze kamer verhuisd. Ook is er, op mijn advies, een schattig bureautje voor de kinderen geplaatst waar ze zelf aan kunnen werken.

kinderspeelhoek

Verrassend advies

Ronald en Ellen over het interieuradvies: Wij dachten zelf goed te weten wat voor interieur we in ons nieuwe huis wilden. Toch hebben we je benaderd voor adviezen, om te kijken of je met nieuwe of verrassende ideeën kwam. En je kwam zeker met verrassende en nieuwe ideeën.

We hebben ons eigen plan aan de kant geschoven en hebben je plan gebruikt, waar we nog steeds altijd blij mee zijn. Goed, duidelijk, verrassend advies en erg goed geholpen. Ilse voelde ons goed aan!

moderne loopauto in keuken
stoere accessoires

Kom jij er ook niet helemaal uit bij de inrichting van je huis? Ik help je graag. Bekijk de pagina interieuradvies voor de mogelijkheden. En wil je ook graag een industrieel interieur? Bekijk dan deze inspiratie voor een industriële woonkamer.

Liefs,

Ilse

BewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven