Armbreien: zo maak je een kussen van lontwol | InteriorTwin
kussen armbreien

Armbreien: zo maak je een kussen van lontwol

Ongeveer een jaar geleden heb ik een grote berg lontwol gekocht om daar een plaid van te maken. Mijn plaid van lontwol hebben jullie misschien al wel een keer op Instagram voorbij zien komen. Maar na het breien van het plaid had ik nog heel veel lontwol over.

Ik wist niet echt wat met de rest te doen, tot ik een leuk idee op Pinterest voorbij zag komen. Ik besloot ook een kussen van lontwol te maken. Het filmpje van Fall For DIY laat heel duidelijk zien hoe je zelf een kussen maakt, maar ik zal in het Nederlands de stappen uitleggen.

lontwol kussen slaapkamer

Armbreien: zo doe je het

Omdat je met lontwol heel makkelijk kan armbreien, heb je geen breinaalden of andere materialen nodig. Alleen een stapel lontwol and that’s it.

Werkwijze

– Meet vier armlengtes lontwol af, dit wordt je korte draad. De overige bol lontwol is je lange draad.

– Maak een lus tussen de korte en lange draad en knoop de lus om je arm.

– Maak opnieuw een lus van de lange draad. Haal hier de korte draad doorheen en knoop dit om je arm. Je hebt nu je tweede lus.

– Doe dit nog 10 keer. Dit is je eerste rij.

– Pak de lange draad vast in de hand waar de eerste rij lontwol op zit en schuif de eerste lus eroverheen. In je hand heb je nu de eerste lus van de tweede rij. Deze schuif je op de andere arm.

– Herhaal dit met de rest van de rij tot je een tweede rij hebt gebreid.

– Herhaal deze stap net zo lang tot je breiwerk lang genoeg is. Ik heb 12 rijen van lontwol gemaakt tot mijn kussen van lontwol lang genoeg was.

armbreien met lontwol

– Om het breiwerk af te hechten brei je twee lussen op je andere arm. Trek de eerste lus over de tweede lus van het breiwerk af. Herhaal dit net zo vaak tot je nog maar 1 lus over hebt. Knip de lontwol af op ongeveer 2 meter van de laatste lus en trek deze door de lus.

– Je breiwerk is afgehecht.

– Vouw het breiwerk dubbel en vlecht de resterende lontwol net zo lang door de randen zodat er een kussenhoes ontstaat. Hou één zijde open.

kussen van lontwol

– Stop het kussen in de kussenhoes en hecht de laatste zijde af. Je kan de lontwol op het einde vastknopen en aan de binnenzijde van de hoes stoppen.

Kussen van lontwol in de slaapkamer

En wat vinden jullie van mijn nieuwe kussen van lontwol? Niet alleen super makkelijk om zelf te maken, maar ook heerlijk zacht en warm voor op winterse dagen. Daarom heeft hij een plekje gekregen in de slaapkamer. Maar best kans dat hij binnenkort op een ander plekje in huis voorbij komt, want hij staat natuurlijk overal leuk!

diy kussen lontwol
armbreien- kussen van lontwol

Liefs,

Ilse 

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven