De Cymbidium: de POWERbloem van dit najaar! | InteriorTwin
najaarsbloemen

De Cymbidium: de POWERbloem van dit najaar!

In het najaar kunnen we wel wat extra vrolijkheid gebruiken. De dagen worden korter en zelfs overdag is er soms nauwelijks daglicht te bekennen. Een grote bos bloemen maakt mij op dit soort dagen dan ook extra blij. Bloemen zorgen voor levendigheid en kleur in huis, iets wat we in deze tijd van het jaar wel kunnen gebruiken.

powerbloem

De bos bloemen die ik opgestuurd kreeg door orchids_info zorgt alleen al door het formaat voor een vrolijke boost in huis. De Cymbidiums in deze bos zijn een echte eyecatcher. De Cymbidium is familie van de orchidee en de perfecte bloem voor in het najaar. Deze bloem gaat namelijk pas bloeien als de dagen korter worden. Ik vind het een prachtige bloem en vertel jullie er graag alles over.

De powerbloem Cymbidium

De Cymbidium is een echte powerbloem. Deze krachtige bloem komt namelijk oorspronkelijk uit landen als Nepal, Vietnam en Australie waar ze overleeft tussen rotsen en boomstronken. Tegenwoordig zijn er meer dan 1000 verschillende soorten Cymbidiums en is de bloem het hele jaar door verkrijgbaar. Vooral in de winter is deze bloem volop te koop bij de betere bloemist. De stelen van deze bloem kunnen tot wel 1 meter lang worden en afhankelijk van de steellengte kunnen er meer dan 25 bloemen per steel aan de Cymbidium zitten!

snijorchidee cymbidium

De bloemen ruiken heerlijk dankzij hun zoete geur en blijven wel tot 3 weken mooi!

Dit kan je doen met de Cymbidium:

– De Cymbidium is een sierlijke bloem met grote allure. Plaats 1 Cymbidium in een smalle vaas en je hebt een prachtig stilleven.

– Maak een najaarsboeket met de Cymbidium en andere najaarsbloemen zoals een bessentak, hortensia of chrysanten. Door deze bloemen te combineren ontstaat een verrassend en origineel najaarsboeket.

– De Cymbidium staat ook prachtig in een plukboeket met wilde bloemen. Zo creëer je een luchtig en speels boeket bloemen. Perfect voor op de eettafel!

– Gooi een geknakte Cymbidium niet meteen weg! Ik zette de bloem met een gedroogde hortensia in een stoer vaasje. Zo kan je toch nog even genieten van deze bloem.

geknakte bloem

Verzorgingstips

Als je zo’n prachtige Cymbidium in huis hebt dan wil je er natuurlijk ook voor zorgen dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Met deze verzorgingstips geniet je extra lang van je bos bloemen:

– Plaats de bloem niet in de volle zon, op de tocht of vlakbij de kachel/open haard.

– Ga voorzicht om met de bloem. Voorkom vallen en stoten.

– Laat de bloem niet in contact komen met rijp fruit, groente of andere schadelijke bronnen.

– Zorg ervoor dat de bloem altijd voldoende water heeft. Hou de vaas en het water goed schoon. Snij ongeveer 1 cm van de steel schuin af en zet de steel zo’n 10 tot 12 cm in het water.

– Snij elke vijf dagen ongeveer een centimeter van de steel af en ververs meteen het water.

bloemen op ronde eettafel

wit met paarse bloem

Met deze tips blijven de bloemen extra lang mooi! Wil je meer weten over de Cymbidium? Op de website van orchids-info staat meer informatie. En bekijk voor meer bloemeninspiratie ook deze stylingideeën met de chrysant.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

samenwerking bedrijven

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven