Dit jaar komt er bij ons geen traditionele kerstboom in huis. Ik vind dat best wel jammer, maar met een jonge hond in huis is het gewoon niet handig. De sfeer die een kerstboom met zich meebrengt vind ik wel heel gezellig. Vorig jaar plaatste ik al deze DIY kerstboom van licht naast de traditionele kerstboom, omdat alleen een kerstboom in huis ook zo saai is. Dit jaar besloot ik het anders aan te pakken en maakte ik met een dennentak en kerstballen een hippe kerstslinger in de studeerkamer. Heel makkelijk om zelf te maken, ik laat het jullie zien.

kerstmis styling

DIY

Benodigdheden:

– Een lange dennentak.

– Schroeven of ander bevestigingsmateriaal

– Touw

Heel veel verschillende kerstballen. Wissel af in kleur, maar ook in vorm en formaat.

Werkwijze:

– Kijk waar je de dennentak wilt ophangen en bevestig daar de schroeven. Je kunt de dennentak natuurlijk ook aan iets anders bevestigen. Ik heb één kant van de dennentak vastgemaakt aan een plantenhouder.

– Hang de dennentak op aan de muur.

– Knip nu heel veel touwtjes af. Deze bevestig je aan de dennentak door het midden van het touwtje vast te knopen aan de dennentak. Aan de twee uiteindes bevestig je straks de kerstballen. Zorg ervoor dat je eerst zoveel mogelijk touwtjes vastmaakt op deze manier. Als je straks kerstballen gaat vastmaken kan dit namelijk niet meer, de kans dat er dan kerstballen kapot vallen is te groot.

– Heb je alle touwtjes vastgeknoopt aan de dennentak? Dan kan je de kerstballen gaan vastknopen aan de dennentak. Wissel af in hoogte waar je de kerstballen vastmaakt, in vorm en in grootte van de ballen. Kijk af en toe op een afstandje of de kerstballen goed verdeeld worden.

verschillende kerstballen

En klaar is je hippe kerstslinger!

Voor een extra leuk effect schilderde ik de oude reiskoffer van mijn oma met schoolbordverf. Op Pinterest zocht ik naar een leuke tekst voor op de koffer. De studeerkamer is nu helemaal in kerstsferen!

Zoek je nog meer leuke muurdecoratie voor kerst? Dan is deze kerstslinger van houten hangers leuk om te maken.

kerstmis tekst met krijtstift

Wat vinden jullie van deze DIY? En hoe ziet jullie kersthuis eruit? Met de woonkamer moet ik nog aan de slag, binnenkort meer!

Liefs,

Ilse BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

 

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos, Wehkamp of Plantje.nl.

- Shop Ilse's favorieten -