DIY: dennentak met kerstballen | InteriorTwin
originele kerstslinger

DIY: dennentak met kerstballen

Dit jaar komt er bij ons geen traditionele kerstboom in huis. Ik vind dat best wel jammer, maar met een jonge hond in huis is het gewoon niet handig. De sfeer die een kerstboom met zich meebrengt vind ik wel heel gezellig. Vorig jaar plaatste ik al deze DIY kerstboom van licht naast de traditionele kerstboom, omdat alleen een kerstboom in huis ook zo saai is.

Dit jaar besloot ik het anders aan te pakken en maakte ik met een dennentak en kerstballen een hippe kerstslinger in de studeerkamer. Heel makkelijk om zelf te maken, ik laat het jullie zien.

kerstmis styling

DIY

Benodigdheden:

– Een lange dennentak.

– Schroeven of ander bevestigingsmateriaal

– Touw

– Heel veel verschillende kerstballen. Wissel af in kleur, maar ook in vorm en formaat.

Werkwijze:

– Kijk waar je de dennentak wilt ophangen en bevestig daar de schroeven. Je kunt de dennentak natuurlijk ook aan iets anders bevestigen. Ik heb één kant van de dennentak vastgemaakt aan een plantenhouder.

– Hang de dennentak op aan de muur.

– Knip nu heel veel touwtjes af. Deze bevestig je aan de dennentak door het midden van het touwtje vast te knopen aan de dennentak. Aan de twee uiteindes bevestig je straks de kerstballen. Zorg ervoor dat je eerst zoveel mogelijk touwtjes vastmaakt op deze manier. Als je straks kerstballen gaat vastmaken kan dit namelijk niet meer, de kans dat er dan kerstballen kapot vallen is te groot.

– Heb je alle touwtjes vastgeknoopt aan de dennentak? Dan kan je de kerstballen gaan vastknopen aan de dennentak. Wissel af in hoogte waar je de kerstballen vastmaakt, in vorm en in grootte van de ballen. Kijk af en toe op een afstandje of de kerstballen goed verdeeld worden.

verschillende kerstballen

En klaar is je hippe kerstslinger!

Voor een extra leuk effect schilderde ik de oude reiskoffer van mijn oma met schoolbordverf. Op Pinterest zocht ik naar een leuke tekst voor op de koffer. De studeerkamer is nu helemaal in kerstsferen!

Zoek je nog meer leuke muurdecoratie voor kerst? Dan is deze kerstslinger van houten hangers leuk om te maken.

kerstmis tekst met krijtstift

Wat vinden jullie van deze DIY? En hoe ziet jullie kersthuis eruit? Met de woonkamer moet ik nog aan de slag, binnenkort meer!

Liefs,

Ilse BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

4 gedachten over “DIY: dennentak met kerstballen”

  1. Super knus!
    Ik zet de Kerstboom gewoon op een krukje, vanwege de hond! En geen glazen ballen erin. Gaat prima! 🙂 is vorig jaar maar 1 keer omver gekwispeld, maar toen waren er even twee honden in huis, dus kan gebeuren!

    1. Dankjewel! En wat handig om de kerstboom op een krukje te zetten! Door de bench die nog in de woonkamer staat hebben we dit jaar ook geen plek voor een kerstboom, maar ik ga je tip wel onthouden voor volgend jaar. Hopelijk is dan de bench de woonkamer uit 🙂

  2. Ha Ilse, wat leuk gedaan! Hier ook geen boom want geen plaats haha… Ik ga aan de slag met wat kleine kerstversiering en kleine boompjes. Ben benieuwd wat je nog in de woonkamer gaat doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven