Dit jaar komt er bij ons geen traditionele kerstboom in huis. Ik vind dat best wel jammer, maar met een jonge hond in huis is het gewoon niet handig. De sfeer die een kerstboom met zich meebrengt vind ik wel heel gezellig. Vorig jaar plaatste ik al deze DIY kerstboom van licht naast de traditionele kerstboom, omdat alleen een kerstboom in huis ook zo saai is. Dit jaar besloot ik het anders aan te pakken en maakte ik met een dennentak en kerstballen een hippe kerstslinger in de studeerkamer. Heel makkelijk om zelf te maken, ik laat het jullie zien.

kerstmis styling

DIY

Benodigdheden:

– Een lange dennentak. Ik kocht een (kunst)dennentak bij de Intratuin

– Schroeven of ander bevestigingsmateriaal

– Touw

– Heel veel verschillende kerstballen. Wissel af in kleur, maar ook in vorm en formaat.

Werkwijze:

– Kijk waar je de dennentak wilt ophangen en bevestig daar de schroeven. Je kunt de dennentak natuurlijk ook aan iets anders bevestigen. Ik heb één kant van de dennentak vastgemaakt aan een plantenhouder.

– Hang de dennentak op aan de muur.

– Knip nu heel veel touwtjes af. Deze bevestig je aan de dennentak door het midden van het touwtje vast te knopen aan de dennentak. Aan de twee uiteindes bevestig je straks de kerstballen. Zorg ervoor dat je eerst zoveel mogelijk touwtjes vastmaakt op deze manier. Als je straks kerstballen gaat vastmaken kan dit namelijk niet meer, de kans dat er dan kerstballen kapot vallen is te groot.

– Heb je alle touwtjes vastgeknoopt aan de dennentak? Dan kan je de kerstballen gaan vastknopen aan de dennentak. Wissel af in hoogte waar je de kerstballen vastmaakt, in vorm en in grootte van de ballen. Kijk af en toe op een afstandje of de kerstballen goed verdeeld worden.

verschillende kerstballen

En klaar is je hippe kerstslinger!

Voor een extra leuk effect schilderde ik de oude reiskoffer van mijn oma met schoolbordverf. Op Pinterest zocht ik naar een leuke tekst voor op de koffer. De studeerkamer is nu helemaal in kerstsferen!

kerstmis tekst met krijtstift

Wat vinden jullie van deze DIY? En hoe ziet jullie kersthuis eruit? Met de woonkamer moet ik nog aan de slag, binnenkort meer!

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie ontvangen? Meld je dan nu aan!
* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement