6 tips voor het verven van een lambrisering | InteriorTwin
zelf bureau maken

6 tips voor het verven van een lambrisering

Een geschilderde lambrisering is helemaal hot. Het lijkt wel of bijna iedereen een lambrisering in de woonkamer heeft. En toch zie ik nog heel vaak de vraag voorbij komen hoe je een lambrisering verft.

Daarom vandaag antwoord op de meest gestelde vragen over een geverfde lambrisering.

Tips voor het verven van een lambrisering

Hoe zorg ik voor een rechte lijn op de muur?

Een rechte lijn kan je heel makkelijk met schietlood tekenen, maar nog makkelijker is het om een laser te gebruiken. Zelf gebruik ik deze kruislijnlaser voor het aftekenen van rechte lijnen, echt super makkelijk.

Welke soort tape kan ik gebruiken voor een geverfde lambrisering?

In principe is elk soort tape te gebruiken voor het afplakken. Maar het laatste wat je wil is dat er verf onder je tape doorloopt, zodat je toch geen rechte lambrisering hebt.

Het beste kan je dan ook deze Frogtape gebruiken. Zorg er in ieder geval altijd voor dat je het tape goed aandrukt tegen de muur, om te voorkomen dat de verf er onderdoor loopt.

Op welke hoogte verf ik de lambrisering?

Er is geen perfecte hoogte voor het verven van een lambrisering. Dit verschilt per ruimte. Hoe hoog is bijvoorbeeld het plafond? En het hoog zijn de meubels die er voor komen te staan? Op welke hoogte zitten de stopcontacten?

Zelf vind ik het niet mooi als de lambrisering even hoog is als de stopcontacten of meubels. Als uitgangspunt kan je aanhouden dat de lambrisering 15 a 20 cm hoger (of lager) komt dan de stopcontacten en/of meubels.

Of dit een middelhoge of hoge lambrisering wordt bepaal je natuurlijk zelf.

Kan een geschilderde lambrisering ook op een spachtelputz muur of behang?

Ja, dat kan! Om te voorkomen dat de lijn vlekkerig wordt is er wel een extra stap nodig.

  1. Plak de lijn met tape af.
  2. Verf de rand onder de tape met wit*. Hierdoor sluit de tape af waardoor de kleur van de lambrisering er niet meer onder kan lopen. I.p.v. verf kan je ook kit gebruiken om de tape dicht te maken.
  3. Nu kan je de lambrisering in de gewenste kleur verven.

* Heb je een andere kleur op de bovenste helft van de lambrisering? Verf de rand dan met deze kleur i.p.v. wit.

Verf ik de lambrisering op één muur of meerdere muren?

Dit hangt er natuurlijk af van wat je zelf wilt. Persoonlijk vind ik het niet mooi als alle muren in een ruimte geverfd zijn met een lambrisering. Maar vind jij dit wel mooi? Dan moet je dit gewoon lekker doen!

Met één geverfde muur of een muur die ook net het hoekje omgaat zit je altijd goed en heb jij een mooie lambrisering in huis!

makeuptafel grijs met leren greepjes en lambrisering

In welke kleur verf ik de lambrisering?

Ook dit bepaal je natuurlijk zelf. Maar een hele lichte lambrisering op een witte muur zie je niet zo heel goed.

Mijn tip is dan ook om wel voor contrast in kleur te zorgen. En zorg er natuurlijk voor dat de meubels en accessoires in de ruimte wel passen bij de kleur die je uitkiest.

De nieuwste trend is om voor twee kleuren te kiezen. Dus niet een lambrisering op een witte muur, maar een lambrisering met erboven een andere kleur. Bijvoorbeeld zwart of antraciet. Zou jij dit durven?

Bekijk de tips voor het uitkiezen van de juiste kleur als je nog twijfelt over welke kleur je wilt gaan gebruiken.

Liefs, Ilse

Op zoek naar nog meer inspiratie? Lees dan ook:

lambrisering verven

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven