Budgettips voor de kersttafel | InteriorTwin
feesttafel

Budgettips voor de kersttafel

Nog ruim een week en dan is het kerst. De kerstversiering hebben we allemaal al in huis, het kerstmenu is klaar, maar hebben jullie ook aan de styling van de kersttafel gedacht? Persoonlijk vind ik het heel jammer om uren in de keuken te staan en daarna plaats te nemen aan een ongezellige tafel.

Maar omdat december al duur genoeg is wil ik liever niet teveel geld uitgeven aan de kersttafel. Om het toch zo goedkoop mogelijk te houden heb ik een aantal budgettips voor de kersttafel voor jullie.

Budgettips voor de kersttafel

DIY: linnen tafelkleed en servetten

Met kerst wil ik het liefst een sjiek tafelkleed en bijpassende servetten op tafel voor dat echte kerstgevoel. Maar dit jaar hebben we in totaal 18 eters. Het zou een hele dure grap worden om voor deze grote groep een sjiek tafelkleed met bijpassende servetten te kopen.

Andere jaren kocht ik vaak een wegwerptafelkleed en papieren servetten. Een fijne budgetoplossing, maar het geeft niet dat echte kerstgevoel.

Dit jaar kocht ik op de markt een grote lap linnen. Perfect om zelf tafelkleden met bijpassende servetten van te maken! Een stuk goedkoper dan de tafelkleden en servetten uit de winkel maar wel met dezelfde feestelijke uitstraling.

diy linnen tafelkleed

Gouden bestek

Voor dat echte kerstgevoel wilde ik het liefst gouden bestek. Toevallig kwam ik bij de Kwantum een leuk wegwerpservies in goud tegen. Zo vlak voor de feestdagen is er veel wegwerpbestek en servies te koop met een mooie uitstraling.

Ik ben er stiekem gek op omdat de afwas met veel gasten gigantisch is. Wegwerpbestek is dan wel zo makkelijk en in dit geval ook mooier dan het normale, dagelijkse bestek.

feestelijke tafel kerst

Tafeldecoratie en naamkaartjes

De tafeldecoratie heb ik dit jaar simpel gehouden. Ik had nog een zakje met gouden sterren liggen die ik hiervoor gebruikte. Op de markt haalde ik voor € 2,50 een bosje groen voor op tafel. Het is niet alleen gezellig, maar ook heel makkelijk.

Als het eten op tafel gezet wordt haal je dit vaasje zo weer weg en hoef je niet eerst allerlei tierelantijntjes te verwijderen.

tafeldecoratie kerst

Het groen op de borden is van hetzelfde bosje groen als in het vaasje. Met zwart papier en een krijtstift heb ik naamkaartjes gemaakt. Ook had ik nog wat gouden clipjes liggen om de naamkaartjes aan de servetten te bevestigen. In totaal heeft de tafeldecoratie mij maar € 2,50 gekost.

De overige decoratie is van restjes van eerdere DIY projecten. Als je een beetje creatief bent heb je vast ook nog kasten vol decoratie liggen. Ren dus niet meteen naar de winkel, maar kijk eerst wat voor leuks je zelf nog in de kast hebt liggen!

naamkaartje kerst

Servies en wijnglazen

Een paar keer per jaar hebben wij een grote groep gasten in huis. Daarom hebben we een paar jaar geleden bij de IKEA een stapel simpele borden en glazen gehaald. Tijdloos, dus ze kunnen elk jaar weer opnieuw gebruikt worden.

En wat we tussentijds niet zelf gebruiken bewaren we de rest van het jaar op zolder.

kersttafel
dennentakken op eettafel

Met deze budgettips kan ook jij aan de slag met een gezellige kersttafel. En wil je nog meer inspiratie voor de kersttafel? Hier zie je mijn kersttafel van vorig jaar.

Liefs,

Ilse BewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “Budgettips voor de kersttafel”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven