De leukste kandelaars voor donkere dagen + stylingtips | InteriorTwin
normann copenhagen kandelaar

De leukste kandelaars voor donkere dagen + stylingtips

In december zijn de dagen wel erg kort en donker. En de zon laat zich ook weinig zien. Januari en februari komen er nog aan, wat doorgaans ook niet de meest zonnige maanden zijn. Om het toch wat gezellig in huis te maken zet ik het huis vol met kaarsen en kandelaars.

Wil je je huis ook gezelliger maken tijdens deze donkere dagen? Ik deel de leukste kandelaars voor in huis met jullie en geeft een aantal stylingtips.

Stylingtips voor kandelaars

Alleen een kandelaar op tafel neerzetten is ook zo saai. Het is wel zo leuk om deze te combineren met wat anders. Wat dacht je van een leuke vaas of stoer plantje? Ook waxinelichtjes gecombineerd met kandelaars doen het altijd goed.

Een leuk beeldje of andere accessoire erbij kan natuurlijk ook. Het leukste vind ik om design accessoires te mixen met budget spullen, zoals een design kandelaar gecombineerd met accessoires van bijvoorbeeld de Xenos of Kwantum.

styling kandelaar

Bij het combineren van de accessoires is het belangrijk om op kleurgebruik te letten. Het beste is om het niet te druk te maken qua kleur. Hier koos ik bijvoorbeeld voor een zwarte kandelaar, zwarte waxinehouder en een plantje met een zwarte plantenpot.

De leukste kandelaars

Kandelaars zijn natuurlijk overal te koop, van budget tot design kandelaars. In huis wissel ik graag af tussen budget en design, maar mijn favoriete kandelaars zijn toch echt de design kandelaars. Deze hebben lang op mijn wishlist gestaan en heb ik soms gekregen met een speciale gelegenheid.

De budget kandelaars daarintegen heb ik meestal in een opwelling gekocht en zijn makkelijk vervangbaar. Dat maakt ze niet minder leuk, maar als ik er op uit gekeken ben dan zal ik ze zonder aarzeling wegdoen.

Dit zijn mijn favorieten:

Lup Triangle kandelaar – HAY

Wat moet ik nog zeggen over de Lup Triangle van HAY? Ik denk dat bijna iedereen deze mooie kandelaar wel kent. Door de vriendelijke prijs, 25 euro, is het een heel leuk design item om in huis te halen.

kandelaar hay
Heima kandelaar – Normann Copenhagen

De Heima kandelaar van Normann Copenhagen hebben we al jaren in huis. Ooit gezien tijdens een stedentrip in Amsterdam en daarna liet hij ons niet meer los.

Dit is dus het perfecte voorbeeld van een design accessoire die een tijdje op ons verlanglijstje heeft gestaan voor wij hem in huis hebben gehaald. En tot op de dag van vandaag hebben wij geen spijt van deze koop!

normann kopenhagen kandelaar
Paxton kandelaar – Functionals

De Paxton kandelaar valt direct op door zijn bijzondere vorm en grote formaat. Dit is nou typisch zo’n voorbeeld van design waar je wel of niet voor valt. Ik weet dat niet iedereen dit design kan waarderen, maar ik ben er gek op.

Het stoere karakter van de kandelaar gecombineerd met de warmte van de kaarsen maakt hem perfect voor mij.

paxton kandelaar functionals

Zien jullie trouwens de overeenkomst tussen deze kandelaars? Ze zijn allemaal zwart. Zo weet ik zeker dat ik altijd een leuk plekje voor ze heb in huis. Kandelaars zijn perfect voor donkere dagen, maar ook op deze manieren kan je het gezellig maken in huis op donkere dagen.

En ben je op zoek naar meer betaalbare design accessoires? Kijk dan hier.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

samenwerking bedrijven

BewarenBewarenBewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven