Hebben jullie ook zo genoeg van de kerstboom? Elk jaar in januari kan ik niet wachten tot de kerstboom weer de deur uit mag. De kerstboom is in december nog hartstikke gezellig, maar aan het eind van de maand ben ik er toch helemaal klaar mee. Begin januari is het tijd om alle kerstspullen weer op te ruimen. Door de rust die er dan ontstaat komt er weer ruimte voor iets nieuws. En wat is er nou leuker dan een mooie kamerplant te kopen waar je de rest van het jaar van kan genieten?

Het uitkiezen van die kamerplant is nog zo makkelijk niet. Loop een willekeurige tuinwinkel in en je kan kiezen uit tientallen kamerplanten. De één nog mooier dan de ander, maar welke neem je dan mee naar huis? Om de keuze wat makkelijker te maken verzamelde ik de leukste kamerplanten voor jullie. Want in januari is het kerstboom eruit, kamerplant erin!

Kerstboom eruit, kamerplant erin!

De monstera

De monstera, ook wel bekend als de gatenplant, is de perfecte vervanger voor je kerstboom. Door zijn mooie formaat en unieke bladeren is het een ware eyecatcher in je huis. De monstera is één van de populairste planten van het moment en volop verkrijgbaar in de winkels. Leuk detail: voor de monstera is er zelfs een hashtag in het leven geroepen, de #monsteramonday. Dus ben jij actief op Instagram en weet je niet wat te plaatsen? Op maandag kan een foto van je monstera altijd!

Philodendron Cobra

De Philondendron Cobra is misschien iets minder bekend dan de monstera, maar minstens zo mooi. Hij is makkelijk om te verzorgen en filtert vieze luchtjes. De unieke vorm van deze kamerplant maakt hem een echte aanwinst voor in je interieur. Pas wel op met katten en andere huisdieren, de bladeren van deze plant zijn namelijk giftig.

Drakenboom

De drakenboom of Dracaena is een prachtige plant met bijzondere bladeren. Hij mag op een lichte plaats staan, het beste is hem zo’n drie meter bij het raam vandaan te zetten. Ook deze plant heeft niet zoveel water nodig waardoor hij makkelijk is in het onderhoud. Wij hebben hem al een aantal jaar in huis, ooit in januari gekocht als vervanging voor de kerstboom en hij staat nog steeds!

Drakenplant kamerplant

Areca palm

De Areca palm is niet alleen prachtig om te zien, maar ook een perfecte luchtzuiveraar voor in huis. De plant past zich makkelijk aan zijn omgeving aan en gaat, mits hij goed verzorgt wordt, lang mee in huis. De plant groeit zo’n 20 centimeter per jaar en kan wel 2 meter hoog worden.

Welke van deze planten is jullie favoriet? Misschien wordt het toch tijd om hier eindelijk eens die Monstera aan te schaffen! En wil je nog meer planteninspiratie? Ik schreef eerder een blogpost over deze budget plantenbak met tips voor de leukste kamerplanten!

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

* Deze blogpost bevat enkele affliate links.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan!


* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.