Makeover + tips voor een praktische indeling van de hal | InteriorTwin
inrichting smalle hal

De hal: onze makeover + tips voor een praktische indeling

Yes, eindelijk kan ik jullie de make-over van de hal laten zien! Ook geef ik jullie praktische tips voor de indeling van de hal. De makeover stond eigenlijk voor 2017 al op de planning, maar het duurde allemaal wat langer dan gepland.

Mijn droomspiegel bleek namelijk, na lang wachten, nog meer vertraagd te zijn waardoor ik besloot voor een heel andere spiegel te gaan. En toen was het december en vlogen de kerstbomen en feesttafels ons om de oren, dus besloot ik nog even te wachten met het delen van de makeover van de gang.

Ik was onze oude hal een beetje zat. Niet de tegeltjes en deur, daar ben ik helemaal gek op. Maar de rest vond ik maar saai, daar moest verandering in komen.

En ook kon de hal wel wat praktischer worden ingericht. Hij is maar klein, dus bij elke keuze moet goed worden nagedacht. Ik ben helemaal blij met het resultaat, ik laat het jullie graag zien.

Een deurposter met impact van Vleijt

Met die saaie wc-deur wilde ik graag wat doen. Op Pinterest kwam ik een geweldige poster tegen, wat zou die gaaf staan als deurposter! Na een speurtocht op internet kwam ik erachter dat de poster is ontworpen door Marieke van Vleijt. Speciaal voor mij is het ontwerp aangepast als deurposter, gaaf he?!

Weg saaie wcdeur, hallo urban jungle! Marieke ontwerpt nog veel meer moois, dus neem zeker even een kijkje op haar website. Liever een kant-en-klare deurposter? Hier vind je een aantal leuke voorbeelden.

deurposter urban jungle

Lambrisering

In de hal wilde ik ook graag een muur verven. Ik was alleen bang dat de ruimte heel klein zou worden als ik een hele wand zou verven. En de standaard lambrisering was ik ook wel een beetje klaar mee.

Daarom besloot ik een vlak in het midden van de muur grijs te verven. Met deze tips zorgde ik ervoor dat ik een rechte lambrisering kon verven. De voordeur verfde ik van antraciet naar wit, waardoor de ruimte er veel lichter uitziet.

spiegel in hal

Praktische indeling van de hal

Onze hal is echt mini, veel ruimte is er niet. Een praktische indeling is dan wel zo fijn. Extra opbergruimte stond hoog op ons verlanglijstje en het liefst wilden we ook een bankje waar je bijvoorbeeld makkelijk je schoenen op kan aantrekken. Natuurlijk biedt IKEA dan weer uitkomst waar we deze leuke kastjes EKET vonden. Bekijk ook deze praktische meubels van IKEA voor in de hal voor meer inspiratie.

Bij de binnendeur hebben we voor een iets minder diep kastje gekozen waardoor de doorgang niet geblokkeerd wordt. De rest van de kastjes zijn diep genoeg om ook als bankje te gebruiken. In de kastjes kunnen we makkelijk onze tassen, sjaals, schoenen en meer opbergen. Doordat de kastjes zo laag zijn blokkeren ze de doorgang niet.

De pootjes zorgen voor extra luchtigheid en zorgen ervoor dat de tegeltjes goed zichtbaar blijven. Ook de plantenpotten op poten van D&M Depot zorgen voor extra luchtigheid in de hal.

Ook de spiegel zorgt voor een extra ruimtelijk gevoel en komt een stuk beter tot zijn recht dan de vorige spiegel.

Met deze tips creëer jij ook een praktische indeling in de gang:

– Werk met meubels op pootjes voor extra luchtigheid

– Kies voor lage kastjes, zodat deze de doorloop niet blokkeren

– Kies voor multifunctionele meubels, zoals een kastje en bankje in één

– Werk met zachte kleuren in de gang. Donkere kleuren maken een ruimte namelijk nog kleiner.

inrichting gang
deurposter monstera
inrichting kleine hal
grijze trap
grijze lambrisering hal

Ik ben heel benieuwd wat jullie van de make over van de hal vinden. Laten jullie het mij weten? Zoek je nog meer inspiratie voor in de hal? Ook Grace heeft haar hal een make-over gegeven.

Liefs, Ilse

samenwerking bedrijven

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

16 gedachten over “De hal: onze makeover + tips voor een praktische indeling”

    1. Ik ben mijn gang aan het inrichten, maar het is een hele smalle gang.. hoe diep zijn de kastjes die jij hebt gebruikt? En weet je nog hoe ze heten? Heb je anders een andere tip hoe ik schoenen kan opbergen?

  1. Hoi! Superleuk!! Ik vroeg me af of je nog weet welke kleur grijs je op de trap hebt en of je de spijlen van de trap ook grijs hebt gemaakt of wit hebt gelaten? Dank!

      1. Hello Ilse, A question about the grijs trapverf that you used to paint your staircase. I went to praxis to buy the History trapverf and they did not have it in grijs. I have looked on-line and don’t seem to find it kant-en-klaar either. I was told you have to select a colour and they will mix it for you. Do you have any idea where I could buy the exact colour and paint that you used? Help!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven