Yes, eindelijk kan ik jullie de make-over van de hal laten zien! Ook geef ik jullie praktische tips voor de indeling van de hal. De makeover stond eigenlijk voor 2017 al op de planning, maar het duurde allemaal wat langer dan gepland. Mijn droomspiegel bleek namelijk, na lang wachten, nog meer vertraagd te zijn waardoor ik besloot voor een heel andere spiegel te gaan. En toen was het december en vlogen de kerstbomen en feesttafels ons om de oren, dus besloot ik nog even te wachten met het delen van de makeover van de gang.

Ik was onze oude hal een beetje zat. Niet de tegeltjes en deur, daar ben ik helemaal gek op. Maar de rest vond ik maar saai, daar moest verandering in komen. En ook kon de hal wel wat praktischer worden ingericht. Hij is maar klein, dus bij elke keuze moet goed worden nagedacht. Ik ben helemaal blij met het resultaat, ik laat het jullie graag zien.

Een deurposter met impact van Vleijt

Met die saaie wc-deur wilde ik graag wat doen. Op Pinterest kwam ik een geweldige poster tegen, wat zou die gaaf staan als deurposter! Na een speurtocht op internet kwam ik erachter dat de poster is ontworpen door Marieke van Vleijt. Speciaal voor mij is het ontwerp aangepast als deurposter, gaaf he?! Weg saaie wcdeur, hallo urban jungle! Marieke ontwerpt nog veel meer moois, dus neem zeker even een kijkje op haar website.

deurposter urban jungle

Lambrisering

In de hal wilde ik ook graag een muur verven. Ik was alleen bang dat de ruimte heel klein zou worden als ik een hele wand zou verven. En de standaard lambrisering was ik ook wel een beetje klaar mee. Daarom besloot ik een vlak in het midden van de muur grijs te verven. Wil je tips hoe je een lambrisering kan verven? Kijk dan hier. De voordeur verfde ik van antraciet naar wit, waardoor de ruimte er veel lichter uitziet.

spiegel in hal

Praktische indeling van de hal

Onze hal is echt mini, veel ruimte is er niet. Een praktische indeling is dan wel zo fijn. Extra opbergruimte stond hoog op ons verlanglijstje en het liefst wilden we ook een bankje waar je bijvoorbeeld makkelijk je schoenen op kan aantrekken. Natuurlijk biedt IKEA dan weer uitkomst waar we deze leuke kastjes vonden. Bij de binnendeur hebben we voor een iets minder diep kastje gekozen waardoor de doorgang niet geblokkeerd wordt. De rest van de kastjes zijn diep genoeg om ook als bankje te gebruiken. In de kastjes kunnen we makkelijk onze tassen, sjaals, schoenen en meer opbergen. Doordat de kastjes zo laag zijn blokkeren ze de doorgang niet. De pootjes zorgen voor extra luchtigheid en zorgen ervoor dat de tegeltjes goed zichtbaar blijven. Ook de plantenpotten op poten van D&M Depot zorgen voor extra luchtigheid in de hal.

Met deze tips creëer jij ook een praktische indeling in de gang:

– Werk met meubels op pootjes voor extra luchtigheid

– Kies voor lage kastjes, zodat deze de doorgang niet blokkeren

– Kies voor multifunctionele meubels, zoals een kastje en bankje in één

– Werk met zachte kleuren in de gang. Donkere kleuren maken een ruimte namelijk nog kleiner.

inrichting gang

deurposter monstera

inrichting kleine hal

grijze trap

grijze lambrisering hal

Ik ben heel benieuwd wat jullie van de make over van de hal vinden. Laten jullie het mij weten?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

samenwerking bedrijven

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan!


* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.