DIY dienblad van sloophout | InteriorTwin
diy dienblad van sloophout

DIY dienblad van sloophout

In de kerstvakantie ben ik weer aan de slag gegaan met een hele leuke DIY. Ik had nog een paar sloophouten planken liggen van de lambrisering in de slaapkamer. Ik vind sloophout erg fijn materiaal om mee te werken. Stoer, maar toch warm. Eigenlijk past het overal wel bij.

De planken had ik ook bewust bewaard omdat ik er een keer een leuke DIY mee wilde maken. Ik wist alleen nog niet wat. Totdat ik deze leuke DIY tegenkwam op Pinterest. Ik besloot mijn eigen dienblad te maken voor in de slaapkamer, maar dan van sloophout.

diy sloophouten dienblad

Het dienblad van sloophout is ideaal om voor een zondagsontbijt te gebruiken. Een ontbijtje op bed is toch heerlijk om de dag mee te beginnen? En met een leuk dienblad erbij is het niet alleen praktisch, maar ook nog eens mooi.

Mijn laatste ontbijtje op bed kan ik mij niet eens meer herinneren, maar misschien is deze DIY een goede reden om weer eens te ontbijten op bed…

DIY dienblad van sloophout

Benodigdheden:

– Plank van sloophout, ongeveer 120 bij 15 cm.

– Schroeven

– Accuboormachine

– Zaag

– Schuurpapier

diy sloophout

Werkwijze:

– Zaag eerst 4 dunne latjes van de plank en zaag van het resterende hout 2 planken. De latjes komen onder het dienblad en de 2 planken worden je dienblad.

– Schuur het hout goed op en maak het hout daarna schoon. Zorg dat er geen splinters achterblijven, want dat is niet zo lekker in je ontbijt…

– Leg de mooiste kant van de planken naar beneden. Leg de vier latjes overdwars over de planken net als op de foto.

diy sloophouten plank

– Schroef de latjes vast aan de plank. Let op dat je de schroeven voorzicht vastzet, sloophout kan namelijk heel kwetsbaar zijn.

diy dienblad voor in de slaapkamer

En klaar is je dienblad van sloophout! Zoals je ziet is deze DIY super simpel om zelf te maken. En hij staat niet alleen mooi in de slaapkamer, maar ook op de eettafel of in de keuken met wat leuke decoratie erop. Waar zou jij hem neerzetten?

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven