Kleur van het jaar 2018: Climax van Histor | InteriorTwin
gister blauw en groen

Kleur van het jaar 2018: Climax van Histor

Een nieuw jaar, dus tijd voor een nieuwe kleur in huis. Ik was de kleur op onze inbouwkast helemaal zat en wilde iets nieuws. En net op dat moment werd ik door Histor benaderd of ik iets leuks wilde doen met de Kleur van het Jaar 2018: Climax.

Toeval bestaat niet, want deze kleur is de perfecte aanvulling in de logeerkamer. Maar voor ik meer over het resultaat vertel wil ik jullie eerst wat vertellen over deze bijzondere kleur. En lees vooral even door tot het einde, want je maakt ook kans op een hele mooie prijs!

Kleur van het jaar 2018: Climax van Histor

Climax is een mooie diepe kleur met een warme ondertint. Het bijzondere van de kleur Climax is dat hij mee verandert met zijn omgeving. Bij natuurlijke tinten ziet Climax er bijvoorbeeld bijna uit als zwart leisteen, bij een donkere omgeving oogt de kleur bijna dramatisch.

Histor heeft vier trendstijlen samengesteld waarbij de kleur van het jaar de andere tinten versterkt, namelijk stilte, droom, essentie en lef.

Trendstijlen van Histor

Elke trend staat voor een andere manier van leven.

De trend stilte staat voor een leefomgeving waarin kalmte en evenwicht de basis vormen. Het palet bij dit thema is bescheiden en zacht: een mix van lichte natuurtinten en warme aardekleuren. De kleur van het jaar Climax geeft het palet kracht en balans.

In de trend droom staat de zoektocht naar positiviteit centraal. De dromer creëert een eigen wereld die positief, mooi en kleurrijk is. De kleur Climax geeft deze trend zijn stevigheid, verder versterkt door de kleur Raaf.

Voor de trend essentie staat de eenvoud van het leven centraal. Natuurlijke materialen en een palet met naturellen worden aangevuld met krachtig rood. De kleur Climax zorgt voor het juiste grafische contrast met de lichtere kleuren.

De trend lef kenmerkt zich in kracht in kleur en materialen. Met een palet van intense, verzadigde tinten die onderling gecombineerd een rijk woonbeeld opleveren met soms een behoorlijke dosis (donkere) glamour. De kleur van het jaar, Climax, geeft dit palet nog meer kracht en diepte.

De trend droom past het beste bij mij. Kleur brengt energie en vrolijkheid in huis. Maar tegelijkertijd ben ik op zoek naar meer balans zodat kleur niet te heftig en overdadig wordt. Climax zorgt voor een mooie balans tussen alle kleuren in huis.

Climax op de kastenwand

Zoals ik al vertelde wilde ik een andere kleur op de kastenwand. De diepe, bijna vergrijsde tint blauw van Climax was perfect voor mij. De kleur is niet te heftig en zorgt daardoor voor wat rust in de ruimte.

Ik heb bewust gekozen om de kastenwand te verven met schoolbordverf. Hierdoor ontstaat er een matte look. Ik heb Climax gecombineerd met de kleur Brug van Histor.

Deze kleur is juist wel weer vrolijk en aanwezig en zorgt voor een stukje levendigheid.

kleur van het jaar climax van histor

Het grootste gedeelte van de kastenwand is geschilderd in de kleur Climax. Voor een speels effect heb ik voor een schuine lijn gekozen, waarbij de vorm van de hangstoel extra benadrukt wordt. In het kussen in de hangstoel komen de kleuren Climax en Brug terug.

Verder heb ik gekozen voor accessoires in het wit, zwart, okergeel en goud. Qua vormen heb ik bewust voor een combinatie tussen grafische patronen en bijzondere vormen gekozen, zodat er een mooi eclectisch geheel ontstaat.

climax en brug histor
climax histor

Op het kledingrek kunnen onze logees hun kleren opbergen. De hangstoel is de ultieme plek om even bij te komen na een drukke dag. De andere stoel is vooral praktisch, bijvoorbeeld om even je schoenen aan te trekken of je tas op neer te leggen. En een spiegel mag natuurlijk niet ontbreken in de logeerkamer, de cactusspiegel sluit perfect aan bij de rest van de stijl van de logeerkamer.

climax histor op kastenwand
climax met trend droom histor
kleur van het jaar 2018 histor_

Winactie (gesloten)

Ik mag één van jullie blij maken met een Kleur van het Jaar pakket van Histor. Daarnaast verloot Histor onder alle inzendingen een interieuradvies.

Laat ons weten welke van de vier trends (stilte, droom, essentie of lef) het beste bij jou past door een foto op Instagram te delen van een ruimte in je huis met #Historkleur2018 en de juiste hashtag van de bijbehorende trend. Behoor jij ook tot #teamdroom? Je maakt kans op één van deze prijzen! Heb je geen Instagram? Laat dan een reactie achter onder de actiefoto op Facebook met jouw favoriete trend en deel daarbij een foto van een ruimte in je huis en de juist hashtag.

Je kan meedoen tot zondag 28 januari 2018.

Liefs,

Ilse BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

4 gedachten over “Kleur van het jaar 2018: Climax van Histor”

  1. Hoi Ilse, ik zit na de denken over de kleur Climax in de bijkeuken. In combi met betonlook vloer, underlayment ombouw voor de wasmachine en witte kozijnen/deuren. Ik vraag me af: Is deze kleur meer blauw of zwart? Groetjes Heleen

    1. Hoi Heleen, leuk dat je kleur Climax misschien in huis wilt! Het bijzondere aan deze kleur is dat hij heel verschillend kan ogen. Bij direct zonlicht of lichtere kleuren oogt hij eerder blauw maar bij donkere tinten juist wat donkerder richting grijs. Succes met je keuze!

      1. Dank je wel voor je reactie. Weet jij misschien nog een mooie donkerblauwe kleur? De ruimte is niet heel licht en het moet niet zwart ogen. Groet, Heleen

        1. Hoi Heleen, dat kan ik zo niet zeggen. Dat hangt oa van de lichtinval en de rest van de ruimte af. Als je geïnteresseerd bent in een interieuradvies mail of bel dan gerust, dan help ik je graag verder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven