Favoriete plant van dit moment: de Strelitzia | InteriorTwin
Strelitzia als slaapkamerplant

Favoriete plant van dit moment: de Strelitzia

De Strelitzia is de favoriete plant van dit moment. Niet alleen bij mij, want ik zie deze beauty in veel huizen voorbij komen. Daarom deel ik vandaag meer inspiratie en informatie over deze mooie kamerplant.

Hoe verzorg je deze plant? Hoeveel water heeft hij nodig? Ook verklap ik een bijzonder feitje: weten jullie al waar de Strelitzia zijn bijnaam aan te danken heeft?

Strelitzia inspiratie

Zelf raak ik niet uitgekeken op de Strelitzia. Het is een prachtige plant om te zien. Hij komt heel krachtig en statig over en fleurt een interieur echt op.

Bijzonder feitje

De Streltizia is er in verschillende soorten, de Nicolai en de Reginae zijn het meest bekend. De Strelitzia is ook wel bekend als de paradijsvogelbloem. Als de plant 8 jaar is krijgt hij namelijk prachtige bloemen waaraan hij deze mooie naam te danken heeft.

Maar let op, niet alle Strelitzia’s krijgen deze mooie bloemen. De Nicolai moet bijvoorbeeld een lengte van 2,3 meter bereiken wil hij bloemen krijgen. En dat zal als kamerplant niet snel gebeuren…

Verzorging

Deze kamerplant heeft redelijk veel water nodig. In de zomer heeft deze plant zoveel water nodig dat de grond na een week net weer wat droog aanvoelt. In de winter heeft de paradijsvogelbloem iets minder water nodig.

Het is wel belangrijk dat de plant ook in de winter 1 x per week water krijgt, maar geef de plant dan kleinere hoeveelheden water. Pas wel op dat je niet teveel water geeft, want dan kunnen de wortels gaan rotten.

De Strelitzia kan in een zonnige en lichte kamer geplaatst worden, maar niet in direct zonlicht. In de winter verplaats je de plant het beste naar de slaapkamer of een andere kamer in huis waar de temperatuur wat lager is.

Het verpotten van de plant hoeft pas te gebeuren wanneer deze letterlijk uit zijn bak dreigt te groeien.

Strelitzia plant

In de herfst en winter is het beter om deze plant niet te bemesten. In de lente en zomer kan je om de 6 tot 8 weken wat plantenvoeding bij het water te doen. Vergeet hem niet af en toe af te stoffen. Niet alleen krijgt hij dan zijn glans terug, maar het zorgt er ook voor dat hij gezond blijft.

Met al deze tips doet de Strelitzia het bij jou in huis vast ook goed! De Strelitzia is verkrijgbaar bij de meeste tuinzaken en online. En wil je nog meer kamerplanten inspiratie? Eerder tipte ik jullie mijn top 5 kamerplanten.

Liefs,

Ilse

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Deel dit artikel of sla het op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens:

Scroll naar boven