De Strelitzia is de favoriete plant van dit moment. Niet alleen bij mij, want ik zie deze beauty in veel huizen voorbij komen. Daarom deel ik vandaag meer inspiratie en informatie over deze mooie kamerplant. Hoe verzorg je deze plant? Hoeveel water heeft hij nodig? Ook verklap ik een bijzonder feitje: weten jullie al waar de Strelitzia zijn bijnaam aan te danken heeft?

Strelitzia inspiratie

Zelf raak ik niet uitgekeken op de Strelitzia. Het is een prachtige plant om te zien. Hij komt heel krachtig en statig over en fleurt een interieur echt op. Daarom heb ik een Pinterestbord aangemaakt met de mooiste interieurs met een Strelitzia. Ben je nog niet overtuigd van deze plant? Neem dan zeker even een kijkje.

Bijzonder feitje

De Streltizia is er in verschillende soorten, de Nicolai en de Reginae zijn het meest bekend. De Strelitzia is ook wel bekend als de paradijsvogelbloem. Als de plant 8 jaar is krijgt hij namelijk prachtige bloemen waaraan hij deze mooie naam te danken heeft. Maar let op, niet alle Strelitzia’s krijgen deze mooie bloemen. De Nicolai moet bijvoorbeeld een lengte van 2,3 meter bereiken wil hij bloemen krijgen. En dat zal als kamerplant niet snel gebeuren…

Verzorging

Deze kamerplant heeft redelijk veel water nodig. In de zomer heeft deze plant zoveel water nodig dat de grond na een week net weer wat droog aanvoelt. In de winter heeft de paradijsvogelbloem iets minder water nodig. Het is wel belangrijk dat de plant ook in de winter 1 x per week water krijgt, maar geef de plant dan kleinere hoeveelheden water. Pas wel op dat je niet teveel water geeft, want dan kunnen de wortels gaan rotten.

De Strelitzia kan in een zonnige en lichte kamer geplaatst worden, maar niet in direct zonlicht. In de winter verplaats je de plant het beste naar de slaapkamer of een andere kamer in huis waar de temperatuur wat lager is. Het verpotten van de plant hoeft pas te gebeuren wanneer deze letterlijk uit zijn bak dreigt te groeien.

Strelitzia plant

In de herfst en winter is het beter om deze plant niet te bemesten. In de lente en zomer kan je om de 6 tot 8 weken wat plantenvoeding bij het water te doen. Vergeet hem niet af en toe af te stoffen. Niet alleen krijgt hij dan zijn glans terug, maar het zorgt er ook voor dat hij gezond blijft.

Met al deze tips doet de Strelitzia het bij jou in huis vast ook goed! De Strelitzia is verkrijgbaar bij de meeste tuinzaken en online. En wil je nog meer kamerplanten inspiratie? Eerder tipte ik jullie mijn top 5 kamerplanten.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

* Deze blogpost bevat affiliate links.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan!


* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.