DIY: tekstposter op canvas (met transferpapier) | InteriorTwin
poster maken met transferpapier

DIY: tekstposter op canvas

Voor deze nieuwe DIY ben ik met een techniek aan de slag gegaan waar ik nog nooit eerder mee gewerkt heb. Ik hou er namelijk van om af en toe iets nieuws uit te proberen. En het resultaat mag er zijn, ik vind het zo leuk om aan jullie te laten zien.

Zoals jullie weten haal ik veel van mijn inspiratie van Pinterest, waar ik dit geweldige idee van Francois et Moi tegenkwam.

Een tekstposter op canvas, hoe gaaf is dat? Om deze poster te maken werk je met transferpapier, ook wel bekend als t-shirtpapier. Je print zelf je tekst, of afbeelding, en strijkt deze op de poster. 

Een canvasposter bedrukken met transferpapier is niet moeilijk, en je hebt een originele poster in eigen stijl. Ik heb bewust gekozen voor canvas, omdat dit net wat stoerder is dan andere stoffen. Ik laat jullie zien hoe het werkt.

tekst poster maken

DIY – tekstposter op canvas

Benodigdheden

– Canvas stof (afmetingen eigen keuze)

– transferpapier of t-shirtpapier. Ik kocht het transferpapier bij de Bol.com.

– strijkijzer en strijkbout

Werkwijze

– Kies eerst een tekst en afbeelding uit en print deze uit op het transferpapier. Als je zelf geen ideeen hebt voor tekst is Pinterest een fijne plek om inspiratie te zoeken. Let erop dat je de tekst of afbeelding in spiegelbeeld afdrukt! Zelf heb ik de tekst in het programma InDesign in spiegelbeeld laten afdrukken, maar dit kan ook via bijvoorbeeld Paint.

– Laat de print minimaal een half uur drogen zodat de inkt echt droog is. Knip daarna de tekst en of afbeelding uit. Let erop dat je een witrand van een paar millimeter overhoudt. Dit zorgt er straks voor dat de tekst niet gaat ‘vlekken’.

– Zet de temperatuur van het strijkijzer op maximaal en strijk eerst het canvas, zodat deze al een beetje warm is. Leg dan de afbeelding of tekst op de posters en leg er een vel bakpapier overheen.

– Strijk dan ongeveer een minuut met krachtige en roterende bewegingen over het bakpapier, zodat de letters goed hechten. Neem hier echt de tijd voor en zorg dat ook de randen goed hechten. Zelf was ik wat ongeduldig en dat zie je toch een klein beetje terug in de poster.

– Verwijder het bakpapier en laat het canvas afkoelen. Verwijder daarna voorzichtig het transferpapier, zodat de letters op het canvas zichtbaar worden.

Het kan zijn dat tijdens het strijken het canvas een beetje opkrult door de warmte. Ik heb het zo gelaten omdat dat juist extra sfeer aan de poster geeft. Je kan er ook voor kiezen dit er voorzicht uit te strijken. Pas wel op dat je niet over de letters strijkt, of leg er opnieuw bakpapier overheen, om beschadigingen te voorkomen.

tekstposter op canvas

Wat vinden jullie van de tekstposter op canvas? Zouden jullie zoiets ook in huis willen? En wil je nog meer inspiratie? Eerder maakte ik al een grafische poster op canvas en van dit douchegordijn maakte ik een canvas poster.

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

1 gedachte over “DIY: tekstposter op canvas”

  1. Pingback: 5 leuke DIY ideeën voor in huis om samen met je dochter te maken – Meer Met Mama

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven