Een oude weegschaal als eyecatcher in de keuken | InteriorTwin

Een oude weegschaal als eyecatcher in de keuken

Ik moet jullie wat bekennen. Ik ben al een tijdje verliefd op een oude weegschaal voor in de keuken. En dan vooral zo’n oude weegschaal van Berkel, je kent ze vast wel. En nu heb ik er eindelijk één gevonden!

In deze blog laat ik jullie de oude weegschaal zien en geef ik jullie tips hoe ook jij er één op de kop kan tikken. En natuurlijk geef ik ook een aantal stylingtips hoe je een oude weegschaal het best tot zijn recht kan laten komen in de keuken.

Onze zoektocht naar een oude weegschaal

Een oude weegschaal staat denk ik al wel 2 jaar op ons verlanglijstje. Meestal heb ik het over mijn verlanglijstje, maar in dit geval is het toch echt ons verlanglijstje. Toen ik lang geleden riep dat een oude weegschaal in de keuken gaaf zou staan was mijn man namelijk meteen enthousiast.

Hij herinnerde mij er ook regelmatig aan dat we toch echt een oude weegschaal voor in de keuken op de kop moest tikken. Niet dat ik dat vergeten was, maar het zegt genoeg over zijn enthousiasme.

oude weegschaal berkel

Nu is een oude weegschaal jammer genoeg niet zo goedkoop. Logisch, want de vraag ernaar is groot. Dat, en het feit dat de weegschalen die we zagen staan steeds net niet waren wat we zochten, maakt dat het zo lang heeft geduurd voor we er eentje gekocht hebben.

Af en toe keek ik wel op Marktplaats, maar ik had geen haast. Ik was heel tevreden met de inrichting van de keuken en alhoewel ik een oude weegschaal wel tof zou vinden, had ik geen zin om stad en land af te zoeken.

Tot ik op een zondagmiddag op Marktplaats zat te scrollen en de perfecte weegschaal tegenkwam. Toen was ik om!

Wil jij ook een oude weegschaal, maar weet je niet waar te beginnen? Ik geef je een aantal tips.

Tips voor het kopen van een oude weegschaal:

– Begin je zoektocht op Marktplaats. Daar staan er een heleboel in allerlei modellen en maten. De handelaar weet inmiddels ook dat een oude weegschaal gewild is, dus 9 van de 10 keer is zo’n weegschaal niet goedkoop. Maar misschien heb je geluk en weet je een koopje te scoren. Tip: zie je een mooie weegschaal? Bel of mail de ander dan meteen, anders heb je kans dat iemand anders je voor is.

oude weegschaal van marktplaats

– Struin rommelmarkten af op zoek naar de perfecte weegschaal. Ook op rommelmarkten zijn genoeg handelaren die weten wat een oude weegschaal waard is, dus hou er rekening mee dat een weegschaal ook hier niet goedkoop zal zijn. Probeer er vroeg bij te zijn zodat niemand anders je voor is.

– Probeer het eens bij vintage, brocante of antiek winkels. Grote kans dat je hier een mooie weegschaal tegenkomt. En vind je hem hier toch niet en heb je geen zin om zelf verder te zoeken? Bij diverse vintage en brocante winkels kan je ook een zoekopdracht uitzetten. Vraag de winkel om in opdracht op zoek te gaan naar bijvoorbeeld die perfecte Berkel weegschaal.

Zo decoreer je een oude weegschaal

Heb je eindelijk die perfecte weegschaal gevonden en dan? Je wilt er wat leuks mee doen maar weet niet goed wat. Met één van de volgende items als accessoire transformeer jij je weegschaal als eyecatcher in de keuken:

– Schaaltjes en mokken in een mooie kleur of met een leuk dessin staan altijd leuk op de weegschaal. Nog op zoek naar andere ideeën om je favoriete schaaltjes en servies in het zicht te plaatsen? Bekijk dan mijn favoriete manieren om je servies in de spotlights te plaatsen;

– Plaats je kruidenplantjes, of een andere leuke plant naar keuze, op de weegschaal voor wat groen in de keuken;

– Verzamel je mooiste flessen oliën en potjes kruiden voor op de weegschaal;

– Leg wat groente en fruit op de weegschaal.

kruidenplantjes op oude weegschaal
decoratie oude weegschaal
oude weegschaal keuken

Met al deze tips lukt het jou vast ook om een oude weegschaal te kopen en te stylen als een pro! Wil je nog tips over hoe je een zwarte keuken leuk styled? Of bekijk mijn top 5 favoriete tweedehands vondsten.

Liefs,

Ilse

BewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven