Do's and don't voor shutters in huis: hier moet je op letten | InteriorTwin
kerstboom kamerplanten

Do’s and don’ts voor shutters in huis

Shutters in huis zijn enorm mooi. Oké, ik ben een beetje bevooroordeeld want ik heb ze zelf ook natuurlijk. Maar toch, ik ken geen andere raambekleding waarmee je zo’n statement maakt als met shutters.

Shutters zijn relatief duur, daarom is het belangrijk dat je meteen de juiste keuzes maakt. Ik geef jullie een aantal tips om op te letten bij het kopen van shutters.

Tips voor het kopen van shutters:

Shutters zijn er in allerlei soorten. Daarom is het belangrijk om van te voren na te denken over de uitstraling die de shutters moeten krijgen. Denk van te voren eens na over de volgende punten:

– Wil je een klassieke of moderne uitstraling?

– Je kan ervoor kiezen om de bedieningsstok wel of niet in het zicht te verwerken (tilterstok of clearview). Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

– Ook is er keuze in de materiaalsoort waarvan shutters gemaakt worden. De meeste shutters worden van hardhout gemaakt, maar ook andere materialen en houtsoorten zijn mogelijk.

– Hoe moeten de shutters geplaatst worden? Binnen het kozijn of op de muur? Je kan er hierbij op letten of het raam nog wel open kan als de shutters in het kozijn geplaatst worden.

– Hoe breed moeten de lamellen worden? Met smallere lamellen krijg je bijvoorbeeld een klassiekere uitstraling.

– Hoe komt de indeling van de shutters eruit te zien? Shutters worden in meerdere vakken verdeeld, zodat je de shutters kan openklappen. Bedenk, in overleg met de expert, in hoeveel vlakken de shutters verdeeld moeten worden.

Ook kan je kiezen voor een middenstrook, zodat je de onder en bovenkant afzonderlijk van elkaar kan dichtklappen. De hoogte hiervan is ook flexibel.

– Welke kleur kies je voor de shutters? Wit is de meest gekozen kleur, maar er is natuurlijk veel meer mogelijk. Bedenk je wel dat de kleur van de shutters van invloed is op het daglicht.

Wij hebben bijvoorbeeld zwarte shutters in huis. Dit heeft een groots effect, maar ook een groots effect op het daglicht. Een belangrijke keuze om rekening mee te houden! Bekijk ook deze tips voor shutters in de keuken.

Zwarte keuken: combineer met natuurlijke materialen - InteriorTwin

Denk ook aan de lange termijn

– Niks is zo veranderlijk als een interieur. En de shutters zijn wel een belangrijke investering waarbij je natuurlijk wilt dat ze wat langer meegaan. Zorg er daarom voor dat hier rekening mee gehouden wordt.

Zo zijn wij in de tussentijd van een marmoleum vloer naar een, hogere, tegelvloer gegaan. Stel dat er geen speling in de hoogte van de shutters had gezeten dan zouden we deze niet meer kunnen ophangen. Dat is nu gelukkig niet het geval.

– Hoe is de service van het bedrijf? Komen ze netjes inmeten, hebben ze goede beoordelingen op internet? Niet geheel onbelangrijk bij zo’n investering natuurlijk. En vergeet ook de aftersale niet.

Wij hadden achteraf problemen met de afstellingen van de shutters, maar helaas weigerde het bedrijf waar wij de shutters gekocht hebben hier iets aan te doen. Voorkom dit probleem en zorg dat jij je shutters koopt bij een bedrijf waar je wel altijd terecht kan.

Met deze tips ga jij goed voorbereid op zoek naar shutters. Shutters zijn ook mogelijk als raambekleding voor openslaande deuren. Liever een goedkopere raambekleding? Kies dan bijvoorbeeld voor een standaard maat rolgordijn. 

Liefs, Ilse BewarenBewarenBewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven