Het verven van de muur: 4 originele ideeën | InteriorTwin
inrichting kleine hal

Het verven van de muur: 4 originele ideeën

Een kleurtje op de muur zorgt voor extra sfeer en karakter in huis. Maar de hele muur geverfd in één en dezelfde kleur, dat kennen we nu wel. Wil je iets anders en unieks? Ik heb 4 originele ideeen voor je. En vind je het lastig een rechte lijn te schilderen op de muur?

Lees dan mijn tips over het schilderen van een lambrisering.

Een extra hoge lambrisering

De standaard lambrisering op de muur zie je tegenwoordig overal. Maar wat dacht je van een extra hoge lambrisering? Zorgt voor net wat meer pit en het maakt de ruimte iets intiemer en gezelliger. Het principe werkt hetzelfde als bij de standaard lambrisering: plak met tape een lijn op de muur en verven maar!

De kleur op de muur is Army Green van VTwonen, te koop bij Karwei.

hoge lambrisering woonkamer

Een vlak in het midden op de muur

In plaats van een lambrisering kan je ook een vlak in het midden van de muur verven. In plaats van één lijn tape je nu 2 lijnen af. Het vlak er tussenin verf je in de kleur naar keuze, zoals hier de kleur Beton van Flexa.

Extra leuk: verf de wandmeubels ook mee, zoals ik hier bijvoorbeeld met de kapstok heb gedaan. Meer tips over de indeling van de hal lees je in deze blog. De leuke print op de foto is van de Xenos, één van mijn favoriete budgetwinkels.

grijze lambrisering hal

De speelse lambrisering

Hoe leuk is deze speelse lambrisering? Het fijne ervan is dat het niet erg is als je uitschiet met verven. Dat hoort er gewoon bij! Ik verfde deze wand uit de losse pols, maar je kan ook eerst een recht vlak verven en daarna nog speels eroverheen verven.

Ook kan je hier weer, net als ik heb gedaan, de meubels in dezelfde kleur verven als de wand.

makeuptafel grijs met leren greepjes en lambrisering

Een schuine lijn op de muur

Je kan natuurlijk ook iets anders verven dan een lambrisering. Op de kastenwand verfde ik bijvoorbeeld een schuine lijn op de muur. In dit geval extra leuk omdat ik twee kleuren heb gebruikt, namelijk Brug en Climax, de Kleur van het Jaar 2018 van Histor.

climax met trend droom histor

Wat vinden jullie van deze originele verfideeen? Welk idee is jullie favoriet? En ben je op zoek naar nog meer verftips? Lees dan ook hoe je zelf vlakken op de muur kan schilderen of 7 ideeën voor het verven van de Malm ladekast van IKEA.

Of bekijk dit leuke idee om een dripwall te schilderen op de website van Bij Heleen.

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

2 gedachten over “Het verven van de muur: 4 originele ideeën”

  1. De gang vind ik t leukst. Ook wij hebben lambrisering maar dan een hoge versie. In petrol blauw 1 muur en een andere muur betongrijs
    Kijk maar eens op insta bij sportimiz

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven