Een kleurtje op de muur zorgt voor extra sfeer en karakter in huis. Maar de hele muur geverfd in één en dezelfde kleur, dat kennen we nu wel. Wil je iets anders en unieks? Ik heb 4 originele ideeen voor je. En vind je het lastig een rechte lijn te schilderen op de muur? Lees dan mijn tips over het schilderen van een lambrisering.Een extra hoge lambrisering

De standaard lambrisering op de muur zie je tegenwoordig overal. Maar wat dacht je van een extra hoge lambrisering? Zorgt voor net wat meer pit en het maakt de ruimte iets intiemer en gezelliger. Het principe werkt hetzelfde als bij de standaard lambrisering: plak met tape een lijn op de muur en verven maar! De kleur op de muur is Army Green van VTwonen, te koop bij Karwei.

hoge lambrisering woonkamer

Een vlak in het midden op de muur

In plaats van een lambrisering kan je ook een vlak in het midden van de muur verven. In plaats van één lijn tape je nu 2 lijnen af. Het vlak er tussenin verf je in de kleur naar keuze, zoals hier de kleur Beton van Flexa. Extra leuk: verf de wandmeubels ook mee, zoals ik hier bijvoorbeeld met de kapstok heb gedaan. Meer tips over de indeling van de hal lees je in deze blog. De leuke print op de foto is van de Xenos, één van mijn favoriete budgetwinkels.

grijze lambrisering hal

De speelse lambrisering

Hoe leuk is deze speelse lambrisering? Het fijne ervan is dat het niet erg is als je uitschiet met verven. Dat hoort er gewoon bij! Ik verfde deze wand uit de losse pols, maar je kan ook eerst een recht vlak verven en daarna nog speels eroverheen verven. Ook kan je hier weer, net als ik heb gedaan, de meubels in dezelfde kleur verven als de wand.

makeuptafel grijs met leren greepjes en lambrisering

Een schuine lijn op de muur

Je kan natuurlijk ook iets anders verven dan een lambrisering. Op de kastenwand verfde ik bijvoorbeeld een schuine lijn op de muur. In dit geval extra leuk omdat ik twee kleuren heb gebruikt, namelijk Brug en Climax, de Kleur van het Jaar 2018 van Histor.

climax met trend droom histor

Wat vinden jullie van deze originele verfideeen? Welk idee is jullie favoriet? En ben je op zoek naar nog meer verftips? Lees dan ook het stappenplan voor het schilderen van de deur of 7 ideeën voor het verven van de Malm ladekast van IKEA.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

het verven van de muur: 4 originele ideeen

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan!


* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.