10 interieurcliches waar we (bijna) allemaal aan meedoen
interieurcliches

10 interieurcliches waar we (bijna) allemaal aan meedoen

Herken je dat? Heb je dat ene toffe interieuritem gescoord, om hem de volgende dag ook bij je vriendin te zien. En vervolgens bij je schoonmoeder, buurvrouw enz. Dat toffe item is niet alleen super hip, maar eigenlijk ook een regelrecht cliché bij iedereen in huis. Is dat erg? Nee natuurlijk niet!

Het blijkt alleen maar dat jij iets in huis hebt gehaald wat heel Nederland leuk vindt. Maar herkenbaar is het wel. Daarom vandaag op de blog 10 interieurcliches waar we ons (bijna) allemaal schuldig aan maken.

10 interieurcliches waar we (bijna) allemaal aan meedoen:

1. Grote cactus in huis

Een grote cactus staat super leuk in je urban jungle. En je maakt er natuurlijk ook een mooi statement mee. Maar dat je niet de enige bent die dat dacht dat blijkt wel weer, een xxl cactus is namelijk zelfs bij Ikea te koop!

grote cactus in huis

2. Industriële lamp boven de eettafel

In lampen is volop keuze. Toch lijken wij allemaal voor die industriele hanglamp boven de eettafel te gaan. Of twee, als we een lange rechte eettafel hebben.

3. Een Ixxi in de woonkamer

Bijna allemaal lijken wij een Ixxi in de woonkamer te hebben. Van standaard Ixxi tot Ixxi als trouwfoto of Ixxi met vakantiefoto’s. Dat maakt hem dan weer ergens iets minder cliché, dat hij in vele varianten te krijgen is.

zithoek groene muur

4. Het vloerkleed van Karwei

Het zou mij niet verbazen als dit het meest verkochte vloerkleed is: vloerkleed Varamin van Karwei. Of het nou in het zwart of grijs is, we hebben hem bijna allemaal. Heerlijk warm aan de voeten, maar origineel… nee niet echt!

5. Leren greepjes

Nog zo’n cliché: leren greepjes in huis. Op een opgepimpte kast, in de keuken of op het bureau. De leren greepjes zie je echt overal. En als het geen leren greepjes zijn dan zijn het wel leren plankdragers of leren plantenhangers.

leren greepjes

6. Early Dew op de muur

Als je net als ik in een woongroep op Facebook zit dan zie je de vraag vast ook dagelijks voorbij komen: ‘Ik wil graag voorbeelden van Early Dew op de muur zien’ waarop tientallen foto’s van Early Dew op de muur gepost worden. Met deze kleur weet je in ieder geval zeker dat je niet de eerste bent die hem uitprobeert.

7. Kleine tafeltjes als salontafel

Ook lijkt bijna iedereen kleine tafeltjes, het liefst twee of drie bij elkaar, als salontafel te kiezen. Hier heeft dit ook een blauwe maandag gestaan, maar het gebrek aan ruimte (waar plaats je alle glazen en hapjes?) en manlief die zijn benen niet meer op tafel kon leggen hebben er toch voor gezorgd dat wij snel voor iets anders kozen.

8. Een tweedehands dressoirkast als opberger

Een oude dressoirkast, opgepimpt met een hip kleurtje en als het even kan ook met leren greepjes (ja, daar is ie weer!) lijkt ook favoriet in de woonkamer. Grote kans dus dat die oude kast van oma zo verkocht is op Marktplaats. Of misschien hou je hem zelf wel als opknappertje?

9. Letterbord in huis

Ook zo gek op teksten in huis, maar wil je regelmatig kunnen afwisselen? Dan heb jij vast ook een letterbord in huis! In elk seizoen is er weer een leuke nieuwe tekst te verzinnen, mogelijkheden genoeg. Tegenwoordig zijn de letterborden bijna overal te koop, maar ik kocht de mijne bij de winkel die hem als één van de eersten naar Nederland bracht.

10. Hangstoel

De hangstoel is ook zo’n mooi item wat in erg veel huizen terug te zien is. Om echt lekker te zitten heb je wel een stapel plaids en kussens nodig. Maar als je dan eenmaal zit, met de voeten van de grond en aan het schommelen gaat dan is het ook heerlijk zitten.

climax met trend droom histor

Aan hoeveel van deze interieurcliches maken jullie je ‘schuldig’? Bij mij staat de teller, op dit moment, op 5.

Liefs,

Ilse – InteriorTwinBewarenBewarenBewarenBewaren

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Deel dit artikel of sla het op:

21 gedachten over “10 interieurcliches waar we (bijna) allemaal aan meedoen”

 1. 2! Valt nog mee! De cactus (had er 64 maar er zijn er een Laar gesneuveld tijdens de verhuizing) en het letterbord 🙂

 2. 4 cactus, letterbord, industrieel lamp en leren plank hangers haha.
  Verder hebben we wel een kleed maar niet die van karwei maar een mooie ronde van raffia achtig iets.
  En buiten jou 10 items natuurlijk nog bomvol andere cliché dingen zoals het schapenvachtje en het geknoopte kleed Haha

 3. Geen eentje! En ik heb vast andere cliche’s in huis die niet genoemd worden, maar ik probeer toch wel origineel te zijn.

 4. 6 jaar geleden 2 mooie industriële lampen gekocht boven de eettafel. Ze zijn tijdloos en ik vind ze nog steeds mooi. In de gang heb ik een oude plank die op het strand lag op Ameland aan de muur gehangen met echt leren broekriemen, waar de gespen nog aan zitten. Verder vind ik veel trends leuk, maar wanneer het een cliché wordt vind ik het al niet meer leuk om in ons huis te hebben.

  1. Leuk! En ik snap wel wat je bedoelt dat als iets cliché wordt je het niet meer in huis wilt hebben, dat heb ik ook wel een beetje. Maar tegelijkertijd ook geen zin om alles te moeten veranderen omdat iets cliché is geworden 🙂

  1. Leuk dat je je eigen stijl hebt! Maar ik denk niet dat het betekent dat je geen eigen stijl hebt als je een aantal van deze items in huis hebt. Ik ken hele bijzondere huizen waar veel van deze items in voorkomen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens:

Scroll naar boven