Ook zo gek op tweedehands spullen? Maar vind je het online kopen en verkopen van spullen spannend? Bang dat je je pakket, of geld, nooit ontvangt? Dit had ik tot voor kort ook, tot ik Pakkie ontdekte. Ik vertel jullie graag meer over Pakkie.

Mijn frustratie met online shoppen

Ik hou ervan om online te zoeken naar tweedehands spullen voor in huis. De zoektocht is soms alleen een beetje frustrerend. Had ik eindelijk iets super tofs gezien, om tot de ontdekking te komen dat het product in Leeuwarden of Maastricht verkocht wordt. En dan hield het meestal op voor mij. Want over het online kopen en verkopen van spullen had ik veel negatieve verhalen gehoord. Pakketjes die nooit aankwamen, geld wat niet werd overgemaakt. Nee, dat was niks voor mij. Gelukkig kwam Pakkie op mijn pad. Zoals Pakkie zelf zegt: online verkopen en versturen wordt een makkie met Pakkie.

bestelling pakkie

Een pakket versturen en ontvangen met Pakkie: zo werkt het

Om een pakket te versturen geef je op de website van Pakkie aan wat je wilt versturen, bijvoorbeeld ‘plantenpotten’. Daarna geef je de prijs van het product aan en kies je de grootte van het pakket. Pakkie berekent automatisch de verzendkosten van dit pakket.

Als je dit gedaan hebt krijg je een link die je naar de koper kan sturen. De koper vult zijn postcode en huisnummer in en betaalt het pakketje. Hierna ontvang je een verzendlabel die je kan afdrukken. Met dit verzendlabel kan je je pakket naar de dichtstbijzijnde PostNL, DHL of DPD afleverpunt brengen.

Je krijgt hierna een track- en trace opgestuurd om het pakket te volgen. Twee dagen na bezorging wordt het bedrag aan jou uitbetaald. En that’s it. Zo makkelijk werkt Pakkie dus!

overzicht pakkie

Pakkie: het verschil met Marktplaats Gelijk Oversteken

Misschien vraag je je af, waarom Pakkie gebruiken? Er is toch al Marktplaats Gelijk Oversteken ? Maar Pakkie heeft een paar fijne voordelen die Marktplaats niet heeft:

  • De verzendkosten bij Pakkie zijn standaard voor de koper, bij Marktplaats voor de verkoper. De verzendkosten worden namelijk bovenop de productprijs in rekening gebracht, wat bij Marktplaats niet zo is.
  • Ook betaal je bij Pakkie geen servicekosten, Marktplaats rekent hier € 0,40 + 2% van de verkoopprijs voor.
  • Daarnaast is je pakketje bij Pakkie verzekerd tegen transportschade en krijg je een track en tracecode om je pakket te volgen.
  • Naast een veilige betaling zijn bij Pakkie de pakketdiensten van PostNL, DHL en DPD gekoppeld. Daardoor krijg je na betaling direct een verzendlabel en weet Pakkie waar en wanneer het pakket is bezorgd. Marktplaats biedt alleen een betaaldienst.
  • Pakkie is ook te gebruiken voor andere marktplaatsen, zoals Facebook Marketplace. Als je bijvoorbeeld iets wil verkopen via Facebook, dan kun in de Facebook Messenger app ook een Pakkie versturen. Benieuwd? Probeer het uit via https://m.me/pakkie.nu
  • Alle verschillen tussen Pakkie en Gelijk Oversteken van Marktplaats zijn ook te bekijken via https://pakkie.nu/vergelijking

Mijn ervaring met Pakkie

Genoeg over hoe Pakkie werkt, natuurlijk wilde ik het ook zelf uitproberen. Ik heb een pakketje verzonden en een ander pakketje ontvangen via Pakkie, zodat ik het echt goed kon uittesten. Ik was positief verrast over hoe makkelijk het werkte. Snel en makkelijk, er werd alleen gevraagd om de meest noodzakelijke gegevens zoals de naam en de kosten van het pakket. Aan de koper wordt gevraagd de postcode en huisnummer in te vullen en kan makkelijk via bijvoorbeeld iDeal de betaling gedaan worden.

Wat ik vooral fijn vind is dat ik mij niet langer druk hoef te maken of het pakketje wel aankomt. Door de tussenkomst van Pakkie kan ik erop vertrouwen dat het wel goed komt. Dit vind ik denk ik nog het allerbelangrijkste voordeel van Pakkie. Geen onzekerheid meer of je de betaling of het pakketje wel ontvangt, Pakkie zorgt ervoor dat dit goed komt. Ik ga zeker vaker gebruik maken van dit betaal- en bezorgsysteem.

En ben je benieuwd wat ik gekocht heb via Pakkie? Ik bestelde een plantenpot voor de uitbreiding van de Urban Jungle. De Monstera stond namelijk al een tijdje op mijn verlanglijstje, maar ik had nog geen leuke plantenpot hiervoor.

monstrera nieuw

 

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

samenwerking bedrijven

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie ontvangen? Meld je dan nu aan!
* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement