Met deze tips voorkom je ruzie met je partner tijdens het klussen
flatlay klussen

Met deze tips voorkom je ruzie met je partner tijdens het klussen

Een tijdje geleden plaatste ik een bericht op Instagram waarin ik vertelde dat het klussen met mijn man weer eens was uitgelopen op een ruzie. Gezien de vele reacties op dit bericht zijn wij lang niet het enige stel waarbij het klussen niet altijd even vlekkeloos verloopt. En toch is het met de juiste voorbereiding en aanpassingen mogelijk om gezellig te klussen met je partner. Daarom verzamelde ik een aantal tips om tijdens het klussen ruzie met je partner te voorkomen.

1. Lees de gebruiksaanwijzing door

Deze stap wordt vaak overgeslagen. En als dan aan het einde blijkt dat je toch nog schroefjes van die kast over hebt weet je dat je weer opnieuw kan beginnen en slaat de irritatie toe. Vooral mannen hebben niet altijd zin om de gebruiksaanwijzing door te lezen. Zorg er dan ook voor dat jij je wel goed voorbereid en de gebruiksaanwijzing leest. Zo kan je je partner bijsturen als je ziet dat hij of zij een stap overslaat.

2. Zorg voor de juiste gereedschappen en materialen

Bij ons gaat het vaak mis bij deze stap. Blijk je net niet het juiste schroefje of de juiste boor in huis te hebben en kan je wéér naar de bouwmarkt. Met een beetje pech loop je vier keer op een dag de bouwmarkt binnen. Logisch dat dit voor frustratie zorgt. Check voor je begint welke gereedschappen en materialen je nodig hebt en zorg ervoor dat je deze materialen ook in huis hebt.

3. Spreek een duidelijke taakverdeling af

Wie doet wat? Zorg ervoor dat je de taken verdeeld. Als het kan ga dan in verschillende ruimtes klussen, zodat je elkaar niet in de weg zit en je je daardoor niet aan elkaar hoeft te irriteren. Heeft de één even niks te doen? Ga dan niet op de vingers van je partner lopen kijken. Wedden dat dit voor ergernis zorgt?

4. Tel tot 10

Merk je dat je je toch aan je partner begint te irriteren? Tel dan eerst tot 10. En als dat niet helpt tot 100. Grote kans dat je irritatie zakt.

5. Neem een timeout

Helpt het niet om tot 100 te tellen? Waarschijnlijk ben je al even bezig bent en zie je het allemaal niet meer zo goed. Het beste is dan om gewoon helemaal te stoppen. Ga wat anders doen en begin de volgende dag opnieuw aan de klus. Dikwijls gaat het dan allemaal een stuk makkelijk en verloopt de klus wel goed.

6. Huur een klusjesman

Als alle voorgaande tips niet werken en je echt niet verder komt met de klus zit er nog maar één ding op: huur een klusjesman. De klus waar jij een dag mee bezig bent maakt hij waarschijnlijk binnen een uurtje af. Heb jij fijn tijd om andere, leukere, dingen te gaan doen!

Om mijn frustratie tijdens het klussen te laten zakken ging ik aan de slag met een andere klus, dat helpt soms ook heel goed. In deze blogpost deel ik het resultaat van de klus. En heb je geen zin om te klussen? Kies dan voor een instapklaar huis, zoals dit huis van maar liefst 7 miljoen (!) in Amsterdam @ dailybase.nl.

Veel klusplezier!

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

1 gedachte over “Met deze tips voorkom je ruzie met je partner tijdens het klussen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven