Wonen op een oud defensieterrein met robuuste details | InteriorTwin
buitenkant van de kazerne

Wonen op een oud defensieterrein

Hoe tof zou het zijn om op een oud defensieterrein te wonen! Een huis vol karakteristieke details, industriële elementen en een huis vol geschiedenis, wie wil dat nou niet? In Woerden komt de nieuwbouwwijk Defensie-eiland ZUID te staan, een plek met een rijke historie en een industrieel karakter, maar dan in een nieuw jasje gestoken.

Ik mocht alvast rondkijken en foto’s maken in de oude kazerne. Kijken jullie mee? Dan vertel ik jullie meteen meer over dit nieuwbouwproject.

oud defensieterrein

Een kijkje op het oud defensieterrein

Het oud defensieterrein is van buiten al prachtig om te zien. Industriële deuren, stoere raamkozijnen en heel veel unieke details. Niet alleen is de kazerne prachtig om te zien, je hebt vanuit de kazerne ook direct uitzicht op de oude wasserette. Deze wordt verbouwd tot horecagelegenheid en appartementen.

Je kunt straks dus een lekker hapje eten om de hoek! De kazerne is aan het water gelegen en op het terrein om de kazerne worden woningen gebouwd in de industriële stijl.

doorkijkje wasserette

De kazerne zit vol met unieke doorkijkjes, bijzondere details en robuuste elementen. Zou het niet tof zijn om bijvoorbeeld industriële pilaren of een robuuste, ongestuucte muur in je woning te hebben?

doorkijkje kazerne
details kazerne
dakramen kazerne
bijzondere doorkijk kazerne

De kazerne wordt opgesplitst in woningen en de oude elementen worden behouden waar dat kan. Je kan bijvoorbeeld een woning met oude, originele trap of voormalig badkamer uit de kazerne kopen.

De woningen worden zoveel mogelijk aan de huidige tijd aangepast met vloerverwarming en dubbele beglazing. Oude, unieke details zoals de luiken in het plafond geven karakter aan de woning.

oud grappengat
oude badkamer kazerne
oude ramen fabriek
overzicht kazerne

Baas boven baas

Alle woningen in de oude kazerne bevatten bijzondere elementen, maar één woning is toch echt wel baas boven baas. Een authentieke trap, oude lift, serre, bijzondere doorgangen en (nog te bouwen) balkon met oude deuren: dat zijn zomaar wat elementen in deze bijzondere woning.

hoekje kazerne
Lift kazerne
balkon met oude deuren
oude deur kazerne

Meer informatie over Defensie-eiland Zuid

Het bijzondere aan Defensie-eiland Zuid in Woerden is dat er voor ieder wat wils is. Er worden namelijk 7 verschillende woningen gebouwd, ieder woningtype met een unieke uitstraling en eigen identiteit.

Niet alleen in de kazerne worden woningen gebouwd, maar ook op het oud defensieterrein eromheen komen bijzondere woningen. De woningen liggen aan de rand van het centrum, op een paar minuten lopen van het centraal station van Woerden. Elke woning beschikt over minimaal één eigen parkeerplaats.

De eerste vier woningtypes (Krachtig, Eigenwijs, Vastberaden en Robuust) zijn al in de verkoop.

Krachtig | Op de kop van ZUID

Op de kop van ZUID. komt het meest krachtige appartementengebouw van Defensie-eiland. 14 twee- tot en met vijfkamer appartementen, met een woonoppervlakte variënd van circa 60 tot 210m². 

Kies voor een dakterras, tuin, balkon of serre; ieder appartement heeft haar eigen unieke buitenruimte mét uitzicht op het water.

Defensie Eiland ZUID. - KRACHTIG
Eigenwijs | Wonen aan de kade

Aan de waterkant komen eigenwijze kadewoningen. Deze woningen zijn maar liefst 10 meter breed, hebben hierdoor een heel grote tuin en de voorgevel is van glas! Hier wordt buiten écht binnen beleefd.

De kadewoningen zijn er in twee verschillende typen met een oppervlakte variërend tussen circa 120 tot 185m².

Defensie Eiland ZUID. - EIGENWIJS_woonkamer
Vastberaden | Fraai design

Op het zuidelijkste deel van het eiland komen zeven zogenaamde ‘bootwoningen’. Twee daarvan zijn zeer uitgesproken met 180 en 240m² woonoppervlakte. De vijf eengezinswoningen zijn circa 135m² groot.

De gevels bestaan uit een combinatie van zink(look) en hout. En oogt daardoor bijna Scandinavisch.

Defensie Eiland ZUID. - VASTBERADEN
Robuust | In een brede woning

Het metselwerk met kaders in donker staal en de robuuste huisnummers, refereren naar industriële loodsen. Ook op zoek naar een woning die anders is? Door de woningen dwars te bouwen ontstaat er een heel brede woning van circa 120 tot 210m². 

Een van de hoekwoningen heeft zelfs de mogelijkheid tot werk/praktijkruimte aan huis.

Defensie Eiland ZUID. - ROBUUST

Meer informatie over deze woning op dit oud defensieterrein vind je op de website www.wonenopdefensieeiland.nl.

Wonen in Woerden

Woon je in Woerden, dan woon je centraal. Vanuit Woerden ben je namelijk zo in Utrecht, Rotterdam, Den Haag of Amsterdam. Woerden is een stad met vele gezichten. Oude gebouwen worden opgeknapt en bijzondere winkels en restaurants veroveren Woerden.

Ook is er volop groen in de omgeving. Bijzonder feitje: Woerden is de gemiddeldste stad van Nederland qua inwoners in diversiteit, opleiding en leeftijd. Daarom worden veel steekproeven in Woerden afgenomen!

Ik heb mijn ogen uitgekeken op het oud defensieterrein en droom al van een woning met bijzondere en robuuste details! Zouden jullie hier ook willen wonen?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

samenwerking bedrijven

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Deel dit artikel of sla het op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens:

Scroll naar boven