Haal de lente in huis met deze vier tips | InteriorTwin
lente in huis

Haal de lente in huis met deze vier tips

Dit is alweer de derde en laatste blog met tips om het voorjaar in huis te halen. De metamorfose van de slaapkamer liet ik jullie al eerder deze week zien en ook heb ik jullie tips gegeven om de voorjaarsschoonmaak een stukje leuker te maken.

In deze blog laat ik jullie de veranderingen in de woonkamer zien en geef ik meteen tips hoe je zelf je interieur klaar maakt voor de lente.

Vier tips om de lente in huis te halen

1. Tijd voor nieuwe kussens

Ik heb een ‘kleine’ kussenverslaving. Stapels kussens liggen er inmiddels in huis. Kussens zijn dan ook de ideale manier om je huis een snelle make-over te geven. Om de lente in huis te halen bestelde ik bij de H&M kussens in het groen en geel. Met frisse kleurtjes haal je namelijk de lente in huis.

En let daarbij niet alleen op de kleuren, maar ook op stof. Tijd om je dikke plaid en wollen kussens op te bergen. Deze heb je namelijk in het voorjaar niet meer nodig.

Alhoewel ik eerlijk moet toegeven dat ik ook in hartje zomer onder een plaid kruip!

kussens h&m home

2. Vervang je vloerkleed

Vergeet ook het vloerkleed niet als je de woonkamer klaar voor het voorjaar maakt. Je kan er voor kiezen om het vloerkleed helemaal weg te halen of te vervangen voor een luchtiger en kleurrijker vloerkleed.

Ik koos zelf voor de tweede optie.

Bij de Wehkamp zijn betaalbare vloerkleden te koop, die ook nog eens regelmatig met 20 % korting online staan. Voor een nieuw vloerkleed betaal ik vaak niet meer dan 120 euro!

Vinden jullie mijn nieuwe vloerkleed niet mooi?

kussens voorjaar

3. Haal een mooie bos bloemen in huis

Het mooie aan bloemen is dat de kleuren zich aanpassen aan het jaargetijde. Zien we in het najaar vooral donkere en diepe kleuren, in het voorjaar is het tijd voor felle en opvallende kleuren.

Er is geen makkelijkere, en goedkopere, manier om de lente in huis te halen dan een mooie bos bloemen in huis te halen!

voorjaar in huis

4. Tijd voor een nieuw kleurtje op de muur

Je haalt het voorjaar pas echt in huis met een vrolijke, lichte kleur op de muur. Je bent er even een middag mee bezig, maar dan heb je ook een groot resultaat.

Zelf twijfel ik ook al een tijdje om de woonkamer in een andere kleur te verven, maar ik heb nog zoveel klusjes te doen in huis dat ik deze tip zelf toch even oversla.

Bekijk ook eens deze 6 decoratietips om de lente in huis te halen.

Wat is jullie ultieme tip om het voorjaar in huis te halen?

Liefs,

Ilse BewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven